Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Cardreader weg/traag opstarten

None
10 antwoorden
 • Ik heb enige tijd geleden een gloednieuwe Medion PC gekocht maar tot mijn spijt moest ik ontdekken dat van de ene op de andere dag mijn ingebouwde card reader drives verdwenen waren uit Deze Computer (terwijl ze softwarematig goed geïnstalleerd zijn, zelfs na een complete herinstallatie bleef het probleem bestaan). Kan dit komen door een kortsluiting door het gedwongen moeten uitschakelen van de PC? Lijkt mij persoonlijk vreemd….
  Ook is het zo dat sinds een aantal dagen mijn PC extreem traag opstart. Deze vertraging gebeurt nog voor dat windows XP geladen wordt. Het resetten naar fail-safe BIOS defaults had geen zin. Wel is opvallend dat deze vertraging zcih niet voordoet als ik de SATA mode op combined/auto/SATA only zet, maar dan niet alle IDE drives herkend.

  Hangen deze problemen misschien met elkaar samen?
 • De cardreader is niet verdwenen, je moet alléén een flash update draaien voor de cardreader.
  De cardreader wordt dan opnieuw geflashed, hierna wordt de PC automatisch gereboot. Dan vindt Windows de cardreader opnieuw als
  "nieuwe hardware gevonden", en wil de nieuwe hardware gaan nstalleren. Moet je dus even verwijzen naar de installatie driver voor de cardreader. Hierna werkt alles weer perfect.
  Dit komt redelijk vaak voor (Medion heeft geen verklaring hiervoor).

  Het extreem traag opstarten van de PC komt (P4 logo heel lang in beeld, in het proces voordat Windows opstart), doordat de cardreader niet meer werkt/gevonden wordt. Als je bovenstaande uitvoert, start de PC weer normaal (snel) op. Het heeft niets te maken met de BIOS instelling, maar met een slechte driver voor de cardreader, heb dit ook al kenbaar gemaakt bij Medion. Ik heb dit namelijk zelf uitgezocht (aangezien de helpdesk van Medion mij niet verder konden helpen), bij de Medion van mijn oom.
 • Bedankt voor de tip, op een ander forum werd dit ook al als mogelijk oplossing aangedragen. Jij bevestigt dit. Die andere persoon verwees me echter naar een map op de D-drive waar de firmware installer in zou staan, alleen heb ik die niet, of zie ik hem over het hoofd. Weet je waar ik eventueel aan die installer kan komen? Via de medion site zelf misschien?
 • Ik heb van de Medion PC eerst de harde schijf gewist, opnieuw geinstalleerd met Windows XP Pro.
  En daarna alle drivers bij Medion gedownload en geinstalleerd. Heb een "Medion driver" map gemaakt waarin alle drivers uitgepakt staan (lekker makkelijk voor als het weer een keer voorkomt).
 • Als je die firmware installer nog hebt, zou je em dan evt. kunnen mailen of zo (y.spierts@gmail.com)? Want Medion heeft alleen maar windows drivers op de site staan en daar heb ik natuurlijk niets aan.
 • Ik weet niet welke Medion PC je hebt, op de site van Medion (ik meen www.medion.de) kan je m.b.v. de sticker op je Medion PC de juiste flash update vinden voor de cardreader.
  Tevens kan je een zoek opdracht geven met woord "cardreader".
 • Het gaat om een PC met modelnr. PC MT6 van het type MED MT 312. Ik heb met die zoekopdracht inderdaad 2 firmwareupdaters gevonden maar 1 daarvan heeft de Start-knop uitgeschakeld en de ander vraagt neer 2 files (. hex en .dat) waarvan ik de .dat file helemaal niet heb.
 • Ik zal vanavond thuis even kijken welke drivers ik allemaal heb, ik heb namelijk alle drivers van de site gedownload. Als ik de juiste heb, dan zal ik je die mailen.
 • OK, bedankt. Ik hoop dat t de goede is, want via google naar firmware updates voor dat ding zoeken is een rotklus. En dat mijn PC bijna een minuut langer nodig heeft om op te starten kan ik niet zo heel goed hebben. :P

  Ik snap er ook niet veel van waarom die andere 2 flash updaters t niet doen.
 • De oplossing was (na lang zoeken) dus doodsimpel :roll::o . Computer uitschakelen, ook knop aan de achtertkant op 0, stekker er uit, powerknop 15 sec. ingedrukt houden en PC weer van stroom voorzien en aanzetten. Blijkbaar wordt hiermee de hardware opnieuw geïnitialiseerd. Dank aan allen voor de tips.

  Kan wat mij betreft een slotje op. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.