Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe HD schijf doet het niet meer!

Anoniem
jbeemen
13 antwoorden
  • Mijn externe HD doet het niet meer op mijn pc, nu doet die het bij andere wel. Ik ben bij MY COM geweest en die meneer zei tegen mij dat het kwam omdat ik de HD niet veilig verwijderde, door op het icoon te drukken rechtsonder en dan veilig verwijderen. De enige oplossing was windows xp opnieuw instaleren. Nu heb ik daar niet echt veel behoefte aan. Denkt iemand anders dat er een andere manier is om de HD het weer te laten doen op mijn pc….als ik de de usb van de hd in mijn pc stop krijg ik wel een melding, en zie ik een icoon rechtsonder…
  • Misschien is het handig de melding even te posten.
    Dan kunnen we daar op verder denken.
  • [quote:8d96d8ec7f="jbeemen"]De enige oplossing was windows xp opnieuw instaleren. Nu heb ik daar niet echt veel behoefte aan. [/quote:8d96d8ec7f] Op zich komt me het probleem enigszins bekend voor. ALleen weet ik niet of ik een vergelijkbaar probleem heb. Deed dit probleem zich zo'n beetje vanaf het begin voor? Of plotseling? Was er misschien een speciale aanleiding voor?
    Dat wel/niet veilige verwijderen staat er volgens mij volledig los van, en Windows opnieuw installeren dat zou best de oplossing kunnen zijn. Dat laatste wil ik zelf ook niet doen.

    Wat is mijn probleem? Ik heb een externe HD met 5 partities. In de computer waarin die HDals normale HD gezeten heeft, worden de 3 originele partities door Windows XP niet herkend. De andere 2 heb ik later gemaakt, en die worden wel herkend. Wat er bij mis is gegaan (denk ik) is dat de nieuwe HD in die computer dezelfde Volume naam had voor de 3 eerste partities. Op al mijn andere computers worden alle partities herkend. Dus ja, bij mij werkt de HD slechts gedeeltelijk.
    Heb je misschien iets vergelijkbaars? Ik weet helaas niet de oplossing. Vermoedelijk moet er iets gewist worden in het register, maar ik kan zo niet vinden, wat dat is. Ik heb al eens gezocht op de partitienaam. Misschien moet ik de HD schijf informatie verwijderen. Op zich ben ik daar een beetje huiverig voor.
  • [quote:49ec8b787b="Wisja"]Misschien is het handig de melding even te posten.
    Dan kunnen we daar op verder denken.[/quote:49ec8b787b]

    ik krijg dat een melding dat er een apparaat is aangesloten en zie het icoon van hardware rechtsonderaan bij de andere icoons staan
  • Wordt de harde schijf onder Hardware (Systeem op COnfiguratiescherm) wel herkend? Of juist niet? In mijn geval wordt die dus wel herkend. Op zich duidt het icoontje er namelijk op dat de HD wel wordt herkend alleen de partities erop niet.
  • Je moet de schijf inderdaad eerst "laten herkennen" bij hardware in system van het config. scherm. Daarna heb je geen enkel probleem meer. Om een of andere reden is dat soms niet eens nodig, maar normaal "moet" je dat doen.
    Het veilig verwijderen heeft er absoluut niets mee te maken.
  • ik zie de schijf wel bij deze computer staan, maar als ik erin wil dan loopt die vast en ik zie de schijf ook bij computerbeheer staan. En heb hij herkent hem ook bij hardware, maar zoals ik al zei de pc loopt vast als ik erin wil…
  • [quote:5e7164fb64="jbeemen"]Ik ben bij MY COM geweest en die meneer zei tegen mij dat het kwam omdat ik de HD niet veilig verwijderde, door op het icoon te drukken rechtsonder en dan veilig verwijderen. De enige oplossing was windows xp opnieuw instaleren. [/quote:5e7164fb64]

    Dat is flauwekul van die "meneer". Door het icoontje veilig verwijderen te gebruiken wordt er alleen voor gezorgd dat je geen data verliest als hij nog niet klaar was met het schrijven naar de media.

    Heb je wel de nieuwste drivers geinstalleerd voor je moederbord? Bij Via zijn dat de 4 in 1 drivers te vinden op www.viaarena.com en bij Nvidia zijn het de All in one drivers te vinden op www.nvidia.com
  • Heb je wel de nieuwste drivers geinstalleerd voor je moederbord? Bij Via zijn dat de 4 in 1 drivers te vinden op www.viaarena.com en bij Nvidia zijn het de All in one drivers te vinden op www.nvidia.com

    ik heb een epox 8rda+, maar heb op www.nvidia.com gekeken, maar kan die drivers niet vinden die jij bedoelt, moet ik eerst iets verwijderen voordat ik ze instaleer??
  • Nforce2 drivers: http://www.epox.nl/Drivers/nvidia/nForce2/2kxp/nForce_4.27_WinXP2K_WHQL_international.exe

    USB 2.0 drivers: http://www.epox.nl/Drivers/via/VIAUSB2V2_0_2.zip

    USB 1.1 drivers zitten standaard in Windows. Heb je SP1 of SP2 ook geinstalleerd?
  • [quote:e242ae1229="jbeemen"]ik heb een epox 8rda+, maar heb op www.nvidia.com gekeken, maar kan die drivers niet vinden die jij bedoelt, moet ik eerst iets verwijderen voordat ik ze instaleer??[/quote:e242ae1229]Ik vermoed van wel. Kijk eens welke Software modules voor het moederbord zijn geinstalleerd. Dat is te zien op Start-Instellingen-Configuratiescherm-Software.
  • ik heb wel sp1, maar geen sp2…

    in mijn software lijst staan de volgende drivers van mijn mobo:

    nvidia nforce utilities
    nvidia nforce stuurprogramma's
    usb setup 2.0
  • Die laatste twee zijn de drivers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.