Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Led's op (kabel)modem

16 antwoorden
 • Vraag uit pure nieuwsgierigheid: Wie kan me vertellen waar het knippertempo van die led'jes "Cable Activity" en "PC Link" op reageert / van af hangt? Ook als die PC uit staat zijn deze actief. Soms is er een knippertempo waarneembaar, soms brandt 't spul vrijwel [u:f03d8a6a5e]continu[/u:f03d8a6a5e]. 't Zal wel ergens op "data" reageren, maar ook als de ermee verbonden PC uitstaat??? N.b.: Ik constateer e.e.a. op een Thomson modem (Chello), maar ook bij een Motorola modem (@Home)...... Wie kan me wijzer maken?
 • Als je PC uitstaat geeft je netwerkkaart nog wel aan dat er verbinding is, hoeft niet perse een modem te zijn. Als hij knippert wordt er data verstuurd dacht ik
 • quote---Als hij knippert wordt er data verstuurd dacht ik---quote Dacht ik vroeger ook, maar data vanaf en naat een PC die niet aan staat....?
 • Volgens mij is het zo dat als je een router aan je modem heb hangen dat de lichtjes blijven knipperen en dat er dus constant wat verkeer is tussen de router en modem. Toen wij hier alleen een pc aan het modem hadden toen knipperde alleen de lichtjes als de pc aan stond.
 • Mmm.... Veel verschil tussen het gedrag met of zonder router heb ik nooit zo gemerkt. Het enige opvallende is, dat sinds kort die bewuste led's veel constanter branden dan voorheen..... (weinig "knipperen" dus). Hierbij maakt 't geen zier uit of er nu 1, 2 of geen enkele PC aan staat.
 • [quote:f18df24f36="lion"].................................. ............................................................ Hierbij maakt 't geen zier uit of er nu 1, 2 of geen enkele PC aan staat.[/quote:f18df24f36] Staat de pc uit; een pc verbonden met het lichtnet staat mogelijk niet uit, maar mogelijk in een stand-by stand.
 • er staat dan nog stroom op je mobo, en geeft aan alle onboard functies een beetje electriciteit...
 • OK, dat zou kunnen, maar is nog geen verklaring voor "data", toch..? Ik heb steeds gedacht dat de "aan" fase van de led een data pakketje aan gaf. Nu brandt-ie vrijwel continu en is er alleen knipperen waarneembaar bij daadwerkelijk verzenden / ontvangen van data. Geheel omgekeerd aan wat je zou denken dus....
 • [quote:55865f0434="tdw"]er staat dan nog stroom op je mobo, en geeft aan alle onboard functies een beetje electriciteit...[/quote:55865f0434] Dus: veroorzaakt dit activiteit van een netwerk-kaart en daarmee van een led op de router?
 • [quote:ad3f9f9ab9="lion"]OK, dat zou kunnen, maar is nog geen verklaring voor "data", toch..? Ik heb steeds gedacht dat de "aan" fase van de led een data pakketje aan gaf. Nu brandt-ie vrijwel continu en is er alleen knipperen waarneembaar bij daadwerkelijk verzenden / ontvangen van data. Geheel omgekeerd aan wat je zou denken dus....[/quote:ad3f9f9ab9] Mogelijk duidt het knipperen op wijziging van de status, dus tussen wel en geen transport van data.
 • Ik heb al diverse scenario's verzonnen, maar blijf 't toch vreemd vinden dat: A) Dat onophoudelijk geknipper van die bewuste leds van dat Thomson (Chello) modem sinds kort plaats heeft gemaakt voor vrijwel continu branden. Sowieso heeft Chello z'n snelheid kort geleden verdubbeld, maar of dat er iets mee te maken heeft..... Denk niet dat die Helpdesk boys daar een antwoord op weten... :-? B) De actviteit van die bewuste leds duidt op data-flow. Maar zelfs al trek ik overal de UTP stekkers uit de netwerkkaarten, dan nog is er dezelfde activiteit waarneembaar op die "Cable activity" led...... Mogelijk detecteert 't modem of-ie een netwerk gevonden heeft....(?)
 • modem comuniceert met de provider vandaar het knipperen als je de hoofdkabel er uit haalt doven de led's(utpkabel) groet win2k
 • [quote:d33853de78="Win2k"]modem comuniceert met de provider vandaar het knipperen als je de hoofdkabel er uit haalt doven de led's(utpkabel) groet win2k[/quote:d33853de78] Ik had al zo'n idee dat het met mijn "persoonlijke" verbinding niets te maken had. Mijn vraag is dus eigenlijk beantwoord op 1 kleinigheidje na: Dat voortdurend geknipper heeft sinds kort plaats gemaakt voor een (bijna) continu branden van die bewuste led's. Zou dit iets te maken kunnen hebben met die snelheidsverhoging (van 128 kB/sec > 256 kB/sec)??? (Deze vond ongeveer in dezelfde tijd plaats.) Groet en dank voor reactie(s), Ton
 • [quote:36b1294e5f]Dat voortdurend geknipper heeft sinds kort plaats gemaakt voor een (bijna) continu branden van die bewuste led's. [/quote:36b1294e5f]Dat is sinds heel kort bij mij (Chello Classic) ook het geval. Hij knippert nu zoals je eigenlijk ook zou verwachten alleen bij dataverkeer. Het boeit me niet erg, want hij werkt. Dus so what ..... ?
 • [quote:44da9a8186="J. de Boer"][quote:44da9a8186]Dat voortdurend geknipper heeft sinds kort plaats gemaakt voor een (bijna) continu branden van die bewuste led's. [/quote:44da9a8186]Dat is sinds heel kort bij mij (Chello Classic) ook het geval. Hij knippert nu zoals je eigenlijk ook zou verwachten alleen bij dataverkeer. Het boeit me niet erg, want hij werkt. Dus so what ..... ?[/quote:44da9a8186] Tja, wat zou Chello dan hebben gewijzigd? De snelheid van Classic is toch niet aangepast.....(?) Maar verder heb je natuurlijk volkomen gelijk; echter soms wordt je nieuwsgierigheid door iets gewekt.... :D Dank voor je "feed back"! Groet, Ton
 • ook de snelheid van classic is aangepast sneller geworden

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.