Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer sluit af, wanneer verbonden is met netwerk.

RNWAY
10 antwoorden
 • Mijn pc sluit de hele tijd af als ik hem wil verbinden met het netwerk.
  Weet iemand hier wat voor?????

  netwerk adapter = 3COM Gigabit LOM (3C940)

  hopelijk kunnen jullie er wat mee. Als jullie meer specs nodig hebben post het dan ff.
 • [quote:318a9cf7b1="RNWAY"]Mijn pc sluit de hele tijd af als ik hem wil verbinden met het netwerk.
  Weet iemand hier wat voor? netwerk adapter = 3COM Gigabit LOM (3C940) [/quote:318a9cf7b1] Wat bedoel je met afsluiten? Gaat de pc naar standby? Of wordt er alleen uitgelogd? Voor welk besturingssysteem is die vraag? Indien Windows NT4/2000/XP. Welk Service Pack? Start > Alle programma's > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Hardwarebronnen > IRQ's. Indien besturingssysteem Windows XP/2000: staat bij status wel overal OK? En is er info bij Onderdelen > Probleemapparatuur?

  Gaat het hier om een onboard netwerk? Zo ja van welk moederbord of welk merk pc. Zijn de netwerk drivers geladen? Als de onboard netwerkkaart zijn IRQ deelt met een PCI kaart, heb je al geprobeerd die PCI kaart in een ander slot? Of als je een PCI netwerkkaart hebt. Heb je die al in een ander PCI slot geprobeerd?
 • De pc start helemaal over nieuw op, dit blijft hij doen totdat ik de kabel er weer uit haal. En je wou de specs van de pc's hebben.

  Specs Computer 1:

  Processor :Intel P4 2.6 ghz 800fsb 512kb cache
  Moederbord :Asus P4P800 Intel 865PE/800FSB/DC.DDR400
  Netwerk kaart onboard: 3COM Gigabit LOM (3C940)
  Geheugen :2x geheugen DIMM 256mb pc3200 DDR
  Besturing: Windows XP Home Editon NL Service Pack 1

  Specs Computer 2:

  Processor :AMD Athlon 2100+ Socket A 266/VentoIII
  Moederbord :Elitegroup Socket A K7S5A SIS 735 SND
  Netwerkkaart: Compex PCI 10/100
  Geheugen :1x 512 MB PC-133 Infineon Major
  Besturing: Windows XP Home Editon NL Service Pack 1

  Ik heb bij Computer 2 de netwerkkaart verplaats naar een PCI slot. Dit werkte niet. Ik heb bij Systeem info gekeken. Maar alles was ok.

  Dus hopelijk weet iemand een antwoord op mijn probleem
 • [quote:bf0b264706="RNWAY"]De pc start helemaal over nieuw op, dit blijft hij doen totdat ik de kabel er weer uit haal.[/quote:bf0b264706] Start pc1 ook opnieuw op, als deze is opgestart in veilige modus met netwerk ondersteuning? En in veilige modus zonder netwerk ondersteuning?
  [quote:bf0b264706="RNWAY"]Ik heb bij Computer 2 de netwerkkaart verplaats naar een PCI slot.[/quote:bf0b264706] pc2? Of toch pc1.

  Gebruik je een router? Om wat voor een utp netwerk kabel gaat het gewoon of crosskabel? Een netwerk kabel uit de winkel, of zelf gemaakt? Heb je het al met een andere netwerk kabel geprobeerd? Heb je beide netwerk kaarten via een Windows 98 bootdisk, getest met de diagnostische software van de netwerk fabrikant? Heb je wellicht nog een tweede 3COM Gigabit LOM (3C940), of twee andere netwerk kaarten van hetzelfde merk, zodat je ook de netwerk kabel kan testen met diagnostische software van de netwerk fabrikant.
 • Gebeurd het uitslaan als je messenger open hebt staan?
  Kijk eens in je logboek. start > configuratiescherm > systeembeheer > logboeken > systeem. Als je hier de foutcode 7023 tegenkomt en messenger was actief dan slaat misschien het tweede argument in de onderste link wel op je probleem.

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q317140
 • Wat peiky zei kan volgens mij niet. De ene heet THUIS01 en andere THUIS02. dus dat kan volgens mij niet.

  Ik gebruik geen router, wel een cross kabel.
  wat je allemaal heb verteld heb ik nog niet zo geprobeerd. Maar met een andere cross kabel, deden beide computers het wel.
 • [quote:4c737244c9="RNWAY"]Maar met een [b:4c737244c9]andere cross kabel[/b:4c737244c9], deden beide computers het wel.[/quote:4c737244c9]Denk denk denk …….. Zou het dan misschien aan de kabel kunnen ligeen :o
  Al geprobeerd die andere kabel weer te gebruiken.
 • Die andere kabel is kapot gegaan, daarom heb ik een nieuwe snapie? niet denken dat ik zo dom ben hoor :evil:

  Maar ik laat de andere kant ook ff knijpen misschien dat ie dan wel doet
 • Misschien moeten ze wel slikken na WOL? Wake On Lan..
  Is een optie in het BIOS..


  Peiky
 • waarom dat? dat heeft tog te maken. dat de computers elkaar mogen opstarten of niet soms :oops: ???????????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.