Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

TFT scherm schoonmaken

Anoniem
Alipapa
8 antwoorden
 • Wat is, naast het niet vuil laten worden, de beste manier om het TFT scherm van een laptop schoon te maken. Als het aan een wat grondiger schoonmaak toe is, is het dan beter om een speciaal reinigingsmiddel te kopen of is een druppeltje allesreiniger ook goed? Een zachte doek, of een zacht keukenrolpapiertje?

  Wil liever niet na een eerste schoonmaakbeurtje de rest van de levensduur van mijn splinternieuwe laptop naar een dof scherm zitten kijken.
 • De meeste allesreinigers bevatten een schuurmiddel, hierdoor is het niet verstandig om je scherm hiermee schoon te maken.

  Het verstandigste is om monitor doekjes te kopen (Dit zijn zakjes met 2 doekjes een vochtige en een droge).
  Je kan ook Screencleaner voor de monitor kopen, even op sprayen, in laten trekken, met een zacht doek uitwrijven en dan met een droge zachte droog wrijven.
 • Ik heb bij de vakhandel een spuitbus met een reinigingsmiddel gekocht die speciaal geschikt is voor het reinigen van TFT schermen e.d. Ik spuit het niet rechtstreeks op het scherm maar op een zacht doekje of een speciale (houtvrije) tissue, zo een die ook geschikt is voor briillenglazen. Ik gebruik het ook voor de laptop, PDA en mobiele telefoon. Werkt prima.
 • Weet ik weer wat meer. Dank! Gaat het bij die brillendoekjes om de doekjes die ik zelf heb, namelijk de vochtige in folie, met alcohol?
 • Nee! die bedoel ik niet. Ik weet niet of de vloeistof waarin deze gedrenkt zijn geschikt is voor een TFT scherm. Ik noemde speciaal brillendoekjes omdat je anders misschien een papieren zakdoekje neemt, en die zijn niet houtvrij en daardoor dus absoluut niet geschikt. Er zijn ook speciale 'droge' brillendoekjes en daarvan mag je verwachten dat ze wel aan genoemde eis voldoen. Een zacht doekje is natuurlijk ook prima.
 • Duidelijk. Dank.
 • Gebruik zonder problemen vochtige brillendoekjes van de Aldi, zijn ook geschikt voor camera lenzen, etc.
 • Da's aardig. Niet alleen je hardware van de Aldi, maar ook het onderhoudsmateriaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.