Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen geluid na formateren

None
39 antwoorden
 • Hallo allemaal, ik had me pc geformateerd, en weer xp geinstalleerd, ik moest drivers installeren voor audio, en dat was realtek audio codec 97, die heb ik geinstalleerd, maar nog krijg ik geen geluid, wat kan de probleem nou zijn?
 • Foute driver?
  Chipset drivers wel geinstalleerd?
 • Maar hiervoor had ik ook hetzelfde drivers geinstalleerd en toen deed ie wel, en op apparaatbeheer staat alleen op multimedia controller een vraagteken?
 • Misschien wel erg voor de hand liggend, maar je gebruikt wel de goede aansluiting op je kast ?
 • Ja die is ook goed aangesloten
 • [quote:ee326db376="PoLaT"]Hallo allemaal, ik had me pc geformateerd, en weer xp geinstalleerd, ik moest drivers installeren voor audio, en dat was realtek audio codec 97, die heb ik geinstalleerd, maar nog krijg ik geen geluid, wat kan de probleem nou zijn?[/quote:ee326db376] En het gaat hier dus om een onboard geluidskaart? Om welk moederbord of merk pc gaat het?
  [quote:ee326db376="PoLaT"] Maar hiervoor had ik ook hetzelfde drivers geinstalleerd en toen deed ie wel,[/quote:ee326db376] Ben je daar zeker van? Zaten deze drivers op de cd van het moederbord of pc?
  [quote:ee326db376="PoLaT"] en op apparaatbeheer staat alleen op multimedia controller een vraagteken?[/quote:ee326db376] Dat geeft juist de indruk dat de drivers nog niet (correct) zijn geïnstalleerd. Welke info wordt er getoond bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur?
 • [quote:4158954867="jolo"][quote:4158954867="PoLaT"]Hallo allemaal, ik had me pc geformateerd, en weer xp geinstalleerd, ik moest drivers installeren voor audio, en dat was realtek audio codec 97, die heb ik geinstalleerd, maar nog krijg ik geen geluid, wat kan de probleem nou zijn?[/quote:4158954867] En het gaat hier dus om een onboard geluidskaart? Om welk moederbord of merk pc gaat het?
  [quote:4158954867="PoLaT"] Maar hiervoor had ik ook hetzelfde drivers geinstalleerd en toen deed ie wel,[/quote:4158954867] Ben je daar zeker van? Zaten deze drivers op de cd van het moederbord of pc?
  [quote:4158954867="PoLaT"] en op apparaatbeheer staat alleen op multimedia controller een vraagteken?[/quote:4158954867] Dat geeft juist de indruk dat de drivers nog niet (correct) zijn geïnstalleerd. Welke info wordt er getoond bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur?[/quote:4158954867]


  Ik had de drivers van een site gedownload va realtek.com, gebruik het moederbord ASUS, maar bij probleemapparatuur staat multimedia audiocontroller
 • [quote:f3ae52ba3f="PoLaT"]Ik had de drivers van een site gedownload va realtek.com, gebruik het moederbord ASUS, maar bij probleemapparatuur staat multimedia audiocontroller[/quote:f3ae52ba3f] Geen foutcode? Had je het al geprobeerd met de drivers op de site van ASUS? Heb je onlangs iets in de hardware en/of BIOS gewijzigd? Welk Service pack van Windows XP gebruikte je? Heb heb je nu SP1 of SP2 geslipstreamed?
 • Heb de drivers niet van asus geprobeerd, ik heb xp met sp2 incl. geinstalleerd, ik zal even de drivers van asus proberen
 • Op de site kan ik ook niks vinden, waar kan ik nog drivers downloaden
 • welk type mobo heb je van asus.
 • ik heb ditzelfde probleem gehad met onboard geluids kaart van msi(de 865 pe neo2) ik heb het toen verholpen met de drivers te downloaden van msi ik had een AC'97 onboard als jij de zelfde heb moet je meschien ff kijken op de homepage van MSI zodat je die kan gebruiken.


  ps.heb je helemaal geen geluid of afentoe geen geluid?

  ik had het namelijk na ongeveer 15 min game.
 • [quote:f91f34237f="Finalmen"]ik heb ditzelfde probleem gehad met onboard geluids kaart van msi(de 865 pe neo2) ik heb het toen verholpen met de drivers te downloaden van msi ik had een AC'97 onboard als jij de zelfde heb moet je meschien ff kijken op de homepage van MSI zodat je die kan gebruiken.


  ps.heb je helemaal geen geluid of afentoe geen geluid?

  ik had het namelijk na ongeveer 15 min game.[/quote:f91f34237f] hij heeft een ASUS mobo.
 • duz? als hij zelfde onboard geluids kaart heeft….kan hij dezelfde drivers gebruiken :roll: :roll:
 • [quote:987f82aad3="Finalmen"]duz? als hij zelfde onboard geluids kaart heeft….kan hij dezelfde drivers gebruiken :roll: :roll:[/quote:987f82aad3] NEE
 • Rustig :P Hij moet gewoon de nieuwste drivers van de asus site halen. Ze staan er echt wel. Wat is btw zijn type mobo?
 • Type mobo en versie soms van belang en ook goed de handleiding lezen … Ooit te maken gehad met 2 verschillende versies zelfde type EPOX moederbord. De ene had een C-Media achtige controller en die drivers werden standaard ook geinstalleerd op die andere. Dat werkte dus niet. Daar zat dus een Realtek 650 op. De juiste drivers op gezocht en het werkte gelukkig. Alleen dacht ik in eerste instantie aan een hardware probleem vanwege een uitroepteken onder Apparaatbeheer.
 • Misschien uitgeschakeld in bios ?
 • [quote:320c82848d="turk2003"]Misschien uitgeschakeld in bios ?[/quote:320c82848d]Dan had dat vraagteken er ook niet gestaan :wink:
 • [quote:2d5d693742="plextor"]welk type mobo heb je van asus.[/quote:2d5d693742]


  Ik heb asus p4p800 deluxe, en op het site van asus zijn er geen drivers, ik heb drivers nodig van chipset?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.