Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

geluidskaart

4 antwoorden
  • Iemand nog een suggestie voor een goede geluidskaart van +- 50 euro,, vooral voor het draaien van muziek,,
  • Als het puur voor achtergrond muziek is ( MP3 etc) zou ik voor een goedkoop kaartje van Sweex oid gaan. 4.1 kanalen voor een euro of 15. Als je meer eisen stelt, kun je denk ik beter je eisen wat duidelijker formuleren. Terratec en Creative hebben met name leuke kaarten met heel veel mogelijkheden, maar zijn absolute overkill voor ' het draaien van muziek' , die zijn meer voor geluidsopname en geluidsbewerking.
  • Ik zal mijn kaart vooral gebruiken om muziek mee te luisteren en misschien om dvd's te kijken dus 5.1 zal handig zijn verdere functies zijn niet echt van belang,, als de kwaliteit van het geluid maar goed is,, dus weinig ruis bij een stilte (toch ten dele ook afhankelijk van kaart ?) etc.
  • Wil je een kaart met erg goede SNR dan kan je kijken naar de Creative Audigy 2 serie. Zelf heb ik de Audigy 2 ZS, heerlijk kaartje. Met DVD kijken is het ook prettig dat deze DTS en D.Digital hardwarematig ondersteund, en dan ook nog op DVD audio kwaliteit. Wat voor speakers heb je er aan zitten? Dat kan namelijk ook een heel verschil maken. Ik lees net nog een oud artikel van Computer!Totaal en daarin komt de Phillips Sonic Edge 5.1 ook als op een na beste uit de bus. Toen kostte ie 49 euro, dus nu zal ie wel goedkoper zijn. Dat is echt een aanrader. [Edit] Die Phillips heeft verder niet een digitale uitgang btw.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.