Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wel geluid, geen geluidskaart

13 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe geluidskaart geinstalleerd en uiteraard ook de laatste drivers via de website. Ik kan echter in de eigenschappen voor geluiden en spelletjes de kaart NIET als standaard selecteren. Hier staat : Modemnr. 0 - Line-Out en verder niets om te selecteren. De kaart (sweex Soundcard 4.1/ CMI8738/C3DX pci audio device) werkt volgens de eigenschappen normaal, problemen worden niet gemeld. In Adobe Audition kan ik ook geen afspeelapparaat selecteren en dus ook geen mixen maken. Winamp & WMP geven weer geen problemen vwb afspelen van geluid. In de bios is de on board geluidschip uitgeschakeld en ik gebruik xp home. O ja, de boxen zijn wel aangesloten op de geluidskaart Graag advies Alvast dank Mark O.
 • Probeer de drivers volledig te verwijderen. Verwijder daarna de geluidskaart uit apparaatbeheer. Nog een keer opnieuw opstarten en dan opnieuw installeren. Check wel ff of de installatiesoftware bijvoorbeeld de nieuwste versie van directx nodig heeft ofzo. Werkt dit niet kijk dan op de site van sweex of er nieuwere drivers zijn.
 • Je kunt ook nog eens naar de chipset drivers (moederbord) kijken. Een andere optie is drivers voor de CMI8738 zelf te installeren. http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/CMedia/CMI-Sound-Card-CMI8738-series-512010644.shtml
 • Gewoon simpelweg je onboard geluidskaart uitschakelen en je soundcard opnieuw installeren... vriend van mij had zelfde probleem.. soundcard verwijderd van de pc en xp installeerde hem direct opnieuw :wink:
 • heb je iets meer info over het type mobo?
 • Ik heb al het bovenstaande geprobeerd, maar niets heeft geholpen. :cry: Ik kan nog steeds de geluidskaart NIET als standaard geluidsbron instellen. Ik ben de komende 2 weken thuis, als je in de buurt van Njmegen woont ben je welkom. :wink:
 • Misschien kan info van de mobo-fabrikant oplossing bieden. Je schrijft immers dat je een onboard uitzet. Welk mobo heb je?
 • Ik heb een A Open ak77-333 moederboard
 • ik heb even snel gekeken op http://club.aopen.com.tw/forum/search.asp?Subject=on&Date=all&forumID=17&keyword=77-333+sound&Action=Search vond dit: You can disable the onboard sound in the BIOS setup >>Integrated Peripheral >>VIA onchip PCI Device >>then press 'enter'.. >>then disable the AC97 audio and Onboard Audio Codec. Saved&Exit. Dit had ook zo gedaan? Zo ja, dan zijn er nog andere posts op die pagina die je wellicht verder kunnen helpen.
 • Volgens mij haal je 2 dingen door elkaar. Ik heb dus een extra geluidskaart geinstalleerd, die kan ik dus niet selecteren en daar zoek ik een oplossing voor. De 'mobo' geluidskaart was al lang uitgeschakeld.
 • Even een edit op mijn vorige bericht: De on-board geluidschip staat uit omdat om onverklaarbare reden deze ook geen geluid meer afgeeft :-?
 • Ff afgezien dat je ook geen geluid hebt met die onboard-chip. Kun je die wel als standaard geluidsbron instellen, als je die installeerd?
 • @ Roy: Nee dat gaat ook niet :cry: Het rare is wel dat als ik mp3 in WMP10 wil afspelen, ik de soundkaart [Directsound:C-Media wave device] wel kan selecteren en gebruiken :-? Ik heb het vermoeden dat xp zelf een beetje over de zeik is van het 1 of ander

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.