Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf is 6GB ik zie 2 GB

Coos
2 antwoorden
 • Hallo

  Deze vraag is ws al eerder gesteld maar ik kon geen duidelijk antwoord vinden, vandaar dat ik hem misschien nogmaals stel.
  Ik heb een oude pc overgenomen en de harde schijf daarin was geformatteerd. Deze zou 6 GB groot moeten zijn. Ik heb mbv een w98 opstartdiskette deze pc gestart en w98 se geïnstalleerd. Tijdens het installeren is slecht 2gb van de harde schijf gebruikt. Als ik kijk met fdisk zie ik dat er idd nog 4 gb beschikbaar is, maar de opties zijn mij niet duidelijk. Ik zie 2 mogelijkheden die ik kan gebruiken. nl 1 Dos-partitie of logisch station maken, of 2 actieve partitie kiezen. De tweede is ook niet interessant, dus blijft de eerste over maar dan heb ik wederom de keuze uit drie mogelijkheden die mij alledrie niets zeggen
  Wie helpt mij door dit keuze menu heen.
  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Coos.
 • Voor achtergrond informatie over fdisk zie
  http://fdisk.radified.com/
  In jouw geval doe je eerst "y" bij large disk support.
  Daarna kies je voor "create DOS partition or logical DOS drive". Daarna weet ik het niet uit mijn hoofd, maar je moet een "extended partition" aanmaken en daarin een logical DOS drive of partition. Als ik jou was zou ik het bij een laten van maximale grootte. Dit is de D partitie.
  Als dit gebeurd is verlaat je fdisk. Daarna (je hebt dus opgestart van de 98 flop) geef je het commando " format d: " zonder aanhalingstekens. Als het formatteren gebeurd is, flop er uit en win98 opstarten. Nu moet de D partitie in de verkenner te zien zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.