Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

RAID 0 Array Image software

None
9 antwoorden
 • Wie kan me vertellen met wat voor Image-software ik een image kan maken van mijn C: partitie die onderdeel is van een RAID 0 striping Array?

  Heb gelezen dat Norton Ghost niet uit de voeten kan met RAID Array's.

  Peiky
 • De raid-controller maakt de raid-configuratie transparant voor het besturings-systeem en de daaronder draaiende programma's, zoals dat zo mooi heet. Met andere woorden: Ghost en soortgelijke programma's werken niet anders bij een raid-configuratie van schijven als bij aparte schijven.
 • Hee mooi, ik trek de cdrom maar weer uit het rek. :lol:
 • Enige probleem kan zijn dat Norton niet de array kan herkennen als je van een recovery disk opstart. (ik weet btw helemaal niet of dat wel zo gaat :wink:)

  Als dat zo is kan je dus nooit het image terugzetten zonder een besturingssysteem dat de array wel ziet.
 • [quote:4c5f82ae19="Comp-Freak"]Enige probleem kan zijn dat Norton niet de array kan herkennen als je van een recovery disk opstart. (ik weet btw helemaal niet of dat wel zo gaat :wink:)

  Als dat zo is kan je dus nooit het image terugzetten zonder een besturingssysteem dat de array wel ziet.[/quote:4c5f82ae19]

  Even testen kan zeker geen kwaad; misschien is het nodig om een driver voor de raid-controller bij de hand te hebben.
 • [quote:cf2ef990c8="Comp-Freak"]Enige probleem kan zijn dat Norton niet de array kan herkennen als je van een recovery disk opstart. (ik weet btw helemaal niet of dat wel zo gaat :wink:)

  Als dat zo is kan je dus nooit het image terugzetten zonder een besturingssysteem dat de array wel ziet.[/quote:cf2ef990c8]

  Heb het vanmiddag uitgeprobeerd met DriveImage van Powerquest, maar waar het applikaat mee bezig zou moeten gaan werd niet uitgevoerd. Ik bedoel, dat ik dus niet in DriveImage kwam na een reboot.

  Kan ik het niet zo zien te doen dat ik een boot-cd maak met daarop de RAID-drivers van mijn controller?

  [Edit] Jaap je was me voor..
 • Ook met Symantec Ghost 9.0 lukt het me niet de image terug te zetten. De image wordt gecreeerd en is ook wegeschreven naar mijn backup-hdd. Maar wil ik de image restoren dmv de bootcd van Ghost dan krijg ik de melding dat er twee verschillende schijven in zitten en daardoor niet kan restoren.

  Sluit ik Ghost af om vervolgens te rebooten blijk ik met een verminkte Array te zitten. Het enigste wat hielp was een schone Windows installatie…

  Iemand nog een suggestie?
  Misschien dan toch maar een bootcd branden inclusief een batchbestandje met drivers?
 • [quote:20bfac95fd="Peiky"]Ook met Symantec Ghost 9.0 lukt het me niet de image terug te zetten. De image wordt gecreeerd en is ook wegeschreven naar mijn backup-hdd. Maar wil ik de image restoren dmv de bootcd van Ghost dan krijg ik de melding dat er twee verschillende schijven in zitten en daardoor niet kan restoren.

  Sluit ik Ghost af om vervolgens te rebooten blijk ik met een verminkte Array te zitten. Het enigste wat hielp was een schone Windows installatie…

  Iemand nog een suggestie?
  Misschien dan toch maar een bootcd branden inclusief een batchbestandje met drivers?[/quote:20bfac95fd]

  Bij het maken van de image ziet Ghost de partitie normaal, maar niet wanneer Ghost draait vanaf cd? Onbegrijpelijk. Welke raid-controller wordt gebruikt? Als de array verminkt is, dan moet dat m.i. een andere oorzaak hebben dan het gebruik van Ghost: Ghost heeft immers nog geen schrijf-acties op de array uitgevoerd.
 • De image is te creeeren met Ghost en is ook daadwerkelijk weggeschreven naar mijn backup hdd, maar start ik op met de bootcd van Ghost lijkt het hele procede door gelopen te worden waarna ik een melding op het scherm krijg van dat er geen O/S benaderd kan worden en nu denk de partitietabel is vernaggeld…

  De partitie waarvan ik een image wil hebben is zichtbaar, dit omdat ik daaruit kan kiezen bij het maken van een image….

  De controller is de onboard Silicon Image Sil 3112A.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.