Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

No Signal Input bij starten PC

20 antwoorden
  • Een kennis van me heeft een probleempje met de PC (duh... :wink: ). Ze maken gebruiken van een verdeeldoos met schakelaar voor de stroom. Daarop zitten de printer, speakers, PC (pas nieuw) en een 17" LCD scherm. Wanneer ze die schakelaar omzetten en even wachten met het aanzetten van de PC krijgen ze de melding op de monitor: No Signal Input, dat terwijl de PC wel gewoon draait. Echter, wanneer ze de schakelaar op de stekkerdoos omzetten en daarna wel meteen de PC aanzetten werkt het wel en krijgen ze gewoon beeld. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Alvast bedankt, Michel.
  • Wat bedoel je met omzetten, in de 1e zin en 2e zin? Uit- en/of aanzetten? Jouw monitor zit dus op een ander stekkerblok, en als die uitstaat dan krijg je idd die melding.
  • Mijn excuses voor de onduidelijkheid. Alles zit dus in 1 stekkerdoos. In beide gevallen bedoel ik met omzetten het [b:2c0d5f7f0e]aanzetten[/b:2c0d5f7f0e] van de stekkerdoos. Dus wanneer ze de stroom aanzetten en vervolgens de PC ook meteen is er geen probleem. Maar wanneer ze de stroom aanzetten en pas iets later de PC aanzetten krijgen ze wel de "No Signal Input" melding.
  • Het probleem ligt in de hardware of de stroomvoorziening. Heb je de mogelijkheid om het stekkerblok ff te vervangen voor een ander? Probeer dat ff uit.
  • No Signal Input dat kan zijn dat de videokaart niet goed zit. kijk de kabel van de monitor ook eens na
  • [quote:63b8df5c21="plextor"]No Signal Input dat kan zijn dat de videokaart niet goed zit. kijk de kabel van de monitor ook eens na[/quote:63b8df5c21] Dan zou hij het nooit moeten doen. De kabel zit overigens goed en de hardware is pas nieuw. Ik zal ze eens vragen een andere stekkerdoos te nemen.
  • Nieuw of niet, dat maakt niks uit. Defecten kunnen ook in een vroeg stadium van het leven van hardware voorkomen :wink:.
  • Vlgs mij heeft t te maken met t simpele feit dat je als je de PC later aanzet, de monitor al is opgestart en dientengevolge geen videosignaal krijgt. Als je snel genoeg bent met t aanzetten van de PC komt er wel op tijd videoinput vandaar geen melding
  • [quote:0bbf07a9a7="Anjo"]Vlgs mij heeft t te maken met t simpele feit dat je als je de PC later aanzet, de monitor al is opgestart en dientengevolge geen videosignaal krijgt. Als je snel genoeg bent met t aanzetten van de PC komt er wel op tijd videoinput vandaar geen melding[/quote:0bbf07a9a7] Zo gaat dat bij mij ook.
  • Je zou zeggen dat dat logisch is. Maar de monitor zou dan uiteindelijk wel beeld moeten krijgen wanneer de PC opstart want dan krijgt hij dus wel een signaal. En dat is niet het geval, de melding blijft gewoon staan.
  • Zijn er drivers voor die monitor geinstaleerd, mss ligt t daar aan
  • Denk niet dat die drivers al geladen worden als dat ding z'n POST nog niet eens gehad heeft. :wink:
  • [quote:aed46c036a="Boerke87"]Denk niet dat die drivers al geladen worden als dat ding z'n POST nog niet eens gehad heeft. :wink:[/quote:aed46c036a] Nee het is absoluut hardware. Heeft het nu geholpen met dat stekkerblok? Als je dat niet post kunnen we je niet helpen he :wink: :D.
  • Komt maar die mensen waren enkele dagen met vakantie ofzo, dus het is even afwachten wanneer ze terugkomen. Maar dan post ik het meteen. :wink:
  • [quote:652713df61="Boerke87"]Je zou zeggen dat dat logisch is. Maar de monitor zou dan uiteindelijk wel beeld moeten krijgen wanneer de PC opstart want dan krijgt hij dus wel een signaal. En dat is niet het geval, de melding blijft gewoon staan.[/quote:652713df61]Dat is vreemd. Ik zou haast denken dat de Tft een bugje bevat ... Soms ligt het aan de combinatie videokaart en de monitor. Ik heb ook wel eens dit soort probleempjes met een wat oudere Matrox videokaart.
  • Het gaar hierbij om een FX5200 met een Philips 170S5FS.
  • Dit is toch normaal!! als ik als eerste de monitor aanzet krijg ik ook die melding!!
  • Ja, maar zoals Boerke schrijft, als je systeem dan doorstart verdwijnt die melding en krijg je een normaalw erkend scherm. Dat gebeurt nou net niet.
  • Precies, ik snap ook wel dat wannneer de PC niet aan staat hij heen signaal krijgt, maar dat moet ie dus wel hebben wanneer hij uiteindelijk wel aan gaat en dat is dus niet het geval. Maargoed ik wacht nog steeds op een antwoord van hen zodat ik jullie met wat meer informatie kan verschaffen.
  • [quote:e211123a10="Boerke87"]Precies, ik snap ook wel dat wannneer de PC niet aan staat hij heen signaal krijgt, maar dat moet ie dus wel hebben wanneer hij uiteindelijk wel aan gaat en dat is dus niet het geval. [/quote:e211123a10] Is dat probleem er alleen als je de pc later aanzet dan de monitor? Of ook als er op die pc enige tijd de muis en het toetsen niet gebruikt zijn, waardoor de monitor naar de spaarstand gaat. Door de muis of het toetsen weer te gebruiken, zou de monitor weer vanuit de spaarstand terug aan moeten gaan. Als dat niet het geval is, zou het aan de monitor kunnen liggen. Heb je het al met een andere monitor geprobeerd?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.