Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP 690C: incorrecte installatie

6 antwoorden
  • Al jaren maak ik gebruik van genoemde printer. Met diverse merken inkt. Maar regelmatig, als ik de cartridge er eens uit gehad heb bijv. om bij te vullen, krijg ik de melding: 'Incorrecte installatie. Verwijder de zwarte of fotokleurpatroon en en installeer hem opnieuw'. Meestal helpt dat niets. En blijven ook de strepen die veroorzaakt lijken te worden doordat de printer wél afdrukt als hij naar rechts rijdt, maar niet naar links (of andersom). Met een nieuwe inktpatroon (van tegenwoordig Inkclub) gaat het een poos goed, totdat ik er met m'n vingers aan kom. Ik heb al geprobeerd de contactjes te reinigen met gedestill. water of met contactspray op een wattenstaafje, maar echt helpen doet dat niet. Weet iemand hoe ik dat nou voor eens en voor altijd moet aanpakken? En om welke contactjes het speciaal gaat?
  • Misschien heeft het niet zozeer te maken met de contactjes opzich, maar met de bevestiging van de cartridge. Die is misschien enigzins minder stevig, door het vele plaatsen en loshalen van een cartridge, geworden. Repareren laten bij HP valt misschien mee qua prijs.
  • repareren ? volgens mij heb je een nieuwe inktjet printer voor de verzendkosten. Je kan wel HP helpdesk bellen (niet zeggen dat je een ander merk cartridge gebruikt) en om advies vragen. Als ze zeggen opsturen, niet doen want ze vinden wel dat je andere merk cartridges hebt gebruikt.
  • [quote:26e0e6975a="Bosje"]repareren ? [/quote:26e0e6975a] Erg millieu-vriendelijk.
  • Ze zijn van HP vast even niet thuis. Toch een idee om ze nog eens lastig te vallen voor zoiets. Of misschien weten ze het bij Inkclub wel. Die recyclen tenslotte ouwe uitgedroogde rotte cartridges, niet? Wat zou er trouwens mis kunnen zijn met de bevestiging van de cartridge? Maar goed, we zullen zien.
  • [quote:9426b9b624="JasperW"]............................................................................... Wat zou er trouwens mis kunnen zijn met de bevestiging van de cartridge? .........................[/quote:9426b9b624] U zoekt de oorzaak in een slecht contact en dat kan inderdaad worden veroorzaakt door vervuilde contact-punten, maar ook door een slechte werking van de bevestiging van het een aan het ander, wat garant zou moeten staan voor een goed contact. De mechanische eigenschappen van de bevestiging kunnen zijn veranderd door het, eerder genoemde, vele loshalen en plaatsen van cartridges. Controleer eens de stevigheid van de bevestiging; vergelijk het zo mogelijk eens met de stevigheid bij een andere printer.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.