Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ISDN of ADSL voor laptop en internet

Venzent
8 antwoorden
 • Ik heb een ISDN ADSL aansluiting voor mijn desktop.
  Nu wil ik voor mijn laptop ook wat meer snelheid.

  Graag suggestie(s) voor relatieve voordelen van ISDN of ADSL, met gebruik van zo weinig / zo licht mogelijk materiaal, en kosten.

  Bvb dank.
 • Je wilt je laptop dus ook van een breedbandje voorzien?! Wat voor modem heb je bij je desktop pc?! :wink: Ervan uitgaande dat het een usbmodem is zul je dus een router moeten aanschaffen en die dien je aan te sluiten op je adsl lijntje. Vervolgens heb je 2 netwerkkabels nodig om je notebook en desktop-pc aan te sluiten… :wink:

  Indien je draadloos wil, is het weer een ander verhaal :D
 • [quote:a72e8e12cf="Sylvester"]:wink: Ervan uitgaande dat het een usbmodem is zul je dus een router moeten aanschaffen en die dien je aan te sluiten op je adsl lijntje. Vervolgens heb je 2 netwerkkabels nodig om je notebook en desktop-pc aan te sluiten… :wink:
  :D[/quote:a72e8e12cf]

  Voor de PC heb ik een ethernetkaart met een Alcatel Speedtouch modem.

  Indien ik een router gebruik wat heb ik dan nodig aan de laptopkant buiten de netwerkkabel?
  Een PCMCIA-ethernetkaart met USBbus? Of zijn er eenvoudiger mogelijkheden?

  Indien ik ISDN zou willen gebruiken, is er dan een eenvoudiger oplossing mogelijk? Dwz slechts één kaart en geen router?
 • Hmmz… kd8 dat de Speedtouch alleen in USB versie verkrijgbaar was…

  Zit er geen usb op je notebook? Da's wel zo makkelijk :wink:
 • Je hebt al een ethernet modem
  outer, het enige wat je dan nog nodig hebt is een hub/switch (hubje is iets trager bij lokaal verkeer, voor internet maakt het niks uit, echter een switch is wat "sjieker" en niet zoveel duurder). Indien er in je laptop nog geen netwerkkaart zit, dien je die ook aan te schaffen, vervolgens trek je 1 kabel van de hub/switch naar de speedtouch en komen er vanaf de hub/switch per pc/laptop 1 kabel.
 • [quote:5762779ee3="Sylvester"]Hmmz… kd8 dat de Speedtouch alleen in USB versie verkrijgbaar was…

  Zit er geen usb op je notebook? Da's wel zo makkelijk :wink:[/quote:5762779ee3]

  Mijn Speedtouch heeft een ethernetaansluiting, en de laptop heeft een reguliere USBbus. Heeft een router zowel een ethernet als een USB aansluiting?


  Vraag van mijn kant, wat is er op tegen om met de desktop ADSL 'te gaan' en de laptop op ISDN aan te sluiten? [reden: ISDNkabels zijn redelijk makkelijk door het huis te trekken].
 • [quote:12e389b92c="ldej24"][quote:12e389b92c="Sylvester"]Hmmz… kd8 dat de Speedtouch alleen in USB versie verkrijgbaar was…

  Zit er geen usb op je notebook? Da's wel zo makkelijk :wink:[/quote:12e389b92c]

  Mijn Speedtouch heeft een ethernetaansluiting, en de laptop heeft een reguliere USBbus. Heeft een router zowel een ethernet als een USB aansluiting?


  Vraag van mijn kant, wat is er op tegen om met de desktop ADSL 'te gaan' en de laptop op ISDN aan te sluiten? [reden: ISDNkabels zijn redelijk makkelijk door het huis te trekken].[/quote:12e389b92c]
  Bij mijn weten zijn er geen ethernetmodems met USB. De speedtouch die je al hebt volstaat prima voor wat je wilt, indien je nog geen netwerkkaart in je laptop hebt, ben je voor een switch en PCMCIA netwerkkaart nog geen € 70-80,- kwijt.

  ISDN is trager dan ADSL, ISDN-modems zijn prijzig, ISDN kabels zijn gelijk aan UTP-kabels.
 • ISDN op je notebook is natuurlijk ook mogelijk… Gewoon een rj11 snoer aanleggen door je huis :wink:

  Kheb BTW niks op tegen dat je desktop-pc adsl heeft 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.