Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD en DVD driver probleem??

Jimmy
12 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb volgens mij een probleem met mijn CD-RW en DVD-Rom speler.
  Ik ging net even naar "Mijn Computer" en daar stond alleen nog maar de diskette driver, dus de CD-RW en DVD-Rom waren zomaar ineens weg!!??
  En als ik er nu een Cdtje in stop, gebeurt er ook helemaal niets meer

  Hier heb ik even een screenshotje gemaakt, waarin staat dat de drivers ofzoiets kapot zijn, maar ik zou niet weten wat voor drivers, en waar ik ze vandaan moet halen.

  CD-rom probleem!!

  Hopelijk kunnen jullie mij helpen!!
 • Kwestie van nieuwe drivers installeren.

  mitsumi vind je op www.mitsumi.de. Als je er op hun site niet uitkomt ( kan ik me niet voorstellen, vrij overzichtelijk) kun je ze emailen, ze zijn zeer behulpzaam. Ze hebben mij persoonlijk geholpen toen ik op zoekwas naar dos-drivers voor een 4x cdrom speler…
 • oh, ik had niet gedacht niet dat het zo makkelijk was :oops: :P

  Hartstikke bedankt voor je antwoord!!
 • Jammer, het heeft niets geholpen denk ik, want volgens mij is het eerder een probleem van windows zelf, dus misschien windows opnieuw installeren, maar denken jullie dat dat helpt, want het liefst doe ik dat natuurlijk niet!! :P :-?
 • Kijk of bij het opstarten van je PC de lampjes op je drives werken, ook de bedrading controleren kan dan een oplossing brengen.
  Laat vervolgens Windows naar nieuwe hardware zoeken.
  Configuratiescherm>Hardware
 • http://www.dougknox.com/xp/scripts_desc/xp_cd_dvd_fix.htm
 • @ Pceetje Ja, volgens mij is de bekabeling nog gewoon goed aangesloten, en de lampje branden ook gewoon.

  @Passer

  Jammer dit tooltje werkte niet :x :( maar toch bedankt!!

  Iemand anders misschien nog een idee waaraan het zou kunnen liggen.

  Ik ga nu eerst maar even in de bios duiken, om te kijken of daar misschien het probleem ligt.
 • je kunt inderdaad even de bios ingaan, en daar alle IDE apparaten op audo-detect zetten.

  Als je ons verder iets meer informatie kunt geven over wanneer het probleem begon ( en dan dus niet " om 14.13 gisteren" maar " nadat ik alle kabels opnieuw had aangesloten" of " na een windows installatie"

  Waar je nog naar kunt kijken zijn de jumpers achterop ( Master/Slave settings).

  Wat je ook kunt doen is nadat de BIOS op auto-detect staat, beide drives loskoppelen, opnieuw opstarten, afsluiten. Drives weer aansluiten ( leeten op de jumpers) en dan weel opstarten. Weet niet of het helpt, maar dan word Windows gedwongen om de apparaten opnieuw te herkennen.
 • Oh sorry, het tooltje van Passer deed het toch wel :oops: Ik heb namelijk de bovenste gedownload, en die werkte dus niet, maar die "Bases On CDGONE.reg" deed het wel.

  Iedereen bedankt voor de hulp!!! :P
 • :D !
 • [quote:2f8ab71192="Passer"]http://www.dougknox.com/xp/scripts_desc/xp_cd_dvd_fix.htm[/quote:2f8ab71192]

  Passer, ik heb eerder ook hetzelfde probleem gepost en heb het probleem nog steeds niet kunnen verhelpen. Het gaat hier niet om mijn PC maar die van mijn mijn schoonzusje. De hardware is wel aanwezig (met uitroepteken; code 19) maar de F en de G waarop de CD en DVD speler zaten is verdwenen. Bij het zoeken naar een oplossing stuitte ik op dit bericht. Als ik op jouw link klik, krijg ik niet het betreffende bestand. Kun jij nog eens de link posten? Ik hoop dat dit de oplossing is want ik ben al heel lang bezig.

  B.v.d.

  Jan
 • [quote:03e2f09782="JSP"]Als ik op jouw link klik, krijg ik niet het betreffende bestand.
  Jan[/quote:03e2f09782]Eigenaardig, want bij mij opent de blz zich wel.

  Nu ja: hier de linken die je op die blz vindt:


  Locatie van de fix: http://www.dougknox.com/xp/utils/XP_CD-DVD-Fix.zip
  (als ook dit niet lukt, vertel je het, stuur ik hem je wel op)

  Uitleg op die blz: Usage: Download XP_CD-DVD-Fix.zip and save this file to your hard drive. Navigate to where you saved it and double click the file to extract the contents. Locate the EXE file you extracted and double click it. A confirmation dialog will appear when the script is done. You may need to reboot for the change to take effect.

  This utility is only intended for Windows® XP. You may need Administrator level access to use this utility. If you do not have Administrator level access, the program will say it is finished, but will not have made any changes.[/color:03e2f09782]

  succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.