Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vastzitten muis bij KVM switch

Anoniem
Hans.Vosman
7 antwoorden
 • Hoe kan het dat een muis vaak vastloopt bij KVM-switch? En hoe kan ik de muis weer aan de praat krijgen bij vastzitten? Nu moet ik de pc's opnieuw opstarten, maar het mag eigenlijk toch niet zo zijn dat de muis vastloopt.
  Het is een Belkin E-series 4 poorts KVM-switch.
 • Volgens mij is dat normaal en ook niet te voorkomen. Als Win bij het opstarten geen muis vindt dan wordt, dacht ik, ook de driver niet geladen.

  Jim
 • Wel vreemd. Want de muis werkt eerst wel en dan ineens na tijd niet meer.
 • Dan heb ik helaas misgedacht! Maar als ik hier eerst de muis eruittrek en dan pas de pc start en daarna de muis weer erinsteek dan doet 'ie het bij mij ook niet, vandaar.

  Jim
 • [quote:b813ed87c8="Jim van Zweeden"]Volgens mij is dat normaal en ook niet te voorkomen. Als Win bij het opstarten geen muis vindt dan wordt, dacht ik, ook de driver niet geladen.[/quote:b813ed87c8]Tja als die niet gevonden wordt, dat klopt. Maar verder is het helemaal niet normaal. De KVM switch moet net doen alsof er een muis aan zit, altijd! Tenminste anders is die praktisch niet echt bruikbaar. En om een heel andere reden moet dat ook, bij gebruik van een ander besturingssysteem als Windows, krijg je datzelfde probleem. Met anders, bedoel ik bijvoorbeeld Linux, MS-DOS … Alleen voor een gewoon schakelkastje, daar wordt de muis (en toetsenbord) alleen gezien als die is geselecteerd.
 • [quote:57f2070f5e]Hans Vosman schreef: Tja als die niet gevonden wordt, dat klopt. Maar verder…….[/quote:57f2070f5e]
  Kijk, toch weer wat wijzer geworden. Dat van dat "simuleren" zogezegd, dat wist ik niet. Een mens is dus nooit te oud om te leren.

  Alleen jammer dat dit nog niet het probleem van Powerliner oplost.

  Jim
 • Dit soort apparaten hebben altijd wel iets raars.

  Is het toevallig een usb muis met een ps2 converter ertussen ?
  Indien ja : treedt het dan ook op als je een echte ps2 muis opzet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.