Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe Harde schijf

JZN
3 antwoorden
  • Hallo ik heb een vrien die een extra harde schijf externe gekocht gekocht heeft van 250 GB bij de aldi, en hij werkt met XP, kan hij die gewoon in de USB steken en gaat hij die erkenen, en hoe moet die dan juist geformateerd, moet hij die een nummer geven of gaat dat vanzelf, graag uw hulp
  • Ik weet het antwoord niet. Maar of de schijf is al geformatteerd en dan hoef je niks te doen, of de schijf is niet geformatteerd en dan moet je dat zelf doen. Kan overigens via Computerbeheer onder Systeembeheer.
  • Steek de kabel van de schijf in de compu. Dan Configuratiescherm>Systeembeheer>Computerbeheer>Schijfbeheer.

    De nieuwe schijf moet nu zichtbaar zijn. In het lijstje rechtsboven zie je of de schijf geformatteerd is (FAT of NTFS) en of ie in orde is. Wil je een andere formattering (NTFS i.p.v. FAT of omgekeerd) of wil je de hoeveelheid partities wijzigen, klik dan rechtsonder met de rechtermuisknop op de schijf en maak je keuzes.

    Meestal zijn dit soort schijven reeds geformatteerd en klaar voor gebruik. Bedenk wel vooraf of de indeling in partitie(s) geschikt is, want achteraf partities wijzigen gaat, zonder betaald programma, niet zonder geheel of gedeeltelijk verlies van gegevens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.