Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Krijg netwerk via mobo niet aan de praat

11 antwoorden
  • Hey Hallo, heb sinds een paar weken een nieuw mobo: DFI Lanpart UT 260Gb Nforce 3. Daar zit natuurlijk een gigaethernet op, maar helaas krijg ik deze niet aan de praat. Ik gebruik nu nog steeds een los Ethernet kaartje. Ik heb alle instellingen precies hetzelfde, maar hij wil 't gewoon niet doen. Alleen de QoS pakketplanner ofzow, staat niet bij dat kaartje van mn mobo, maar ik kan em ook niet vinden om te installeren. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?! Dan kan met deurtje r ook weer een keer in :) Alvast bedankt!
  • Als het echt niet werkt, dan zou ik haast denken dat de hardware kapot is. Ik kan me dat eigenlijk niet voorstellen, maar ja, het kan natuurlijk wel. Ledjes branden wel?
  • Ik neem aan dat je ledje bedoelt bij ethernetport van mn moederbord?! daar zijn geen ledjes. Maar ik heb hij wordt wel helemaal herkend en staat geinstalleerd enzow......... en het mobo is nog geen 4 weken oud, btje raar als het nu al kapot is neem ik aan. Zelf denk ik aan een of andere instellingen die je nu anders in moet stellen...... In de bios staat ie lijkt mij ook gewoon aan, want anders wordt de poort ook niet in windows XP herkent dacht ik zo...
  • SOms zitten er ledjes op de UTP connector. Ik heb een Epox moederbord met 2 piepkleine ledjes. Wanneer de netwerkkaart goed herkend wordt, dan moet je die ook aan de praat kunnen krijgen. Op zich moet dat in Windows XP gewoon lukken met meer netwerkkaarten. Als ik iets dergelijks instel, zorg ik er zelf voor dat er slechts 1 echte netwerk verbinding is en ik zorg er voor dat die dus is aangesloten op die netwerkkaart. Bij twijfel zou je de overige netwerkkaarten kunnen verwijderen. Vervolgens met de netwerkwizard het netwerk instellen. Als dat niet werkt, ga ik toch wel een beetje twijfelen aan de hardware. Wat werkt er verder wel aan de netwerkkaart? krijg je een melding te zien als de netwerkkaart niet is aangesloten?
  • [quote:b646acb3f5="iack"]Ik gebruik nu nog steeds een los Ethernet kaartje. Ik heb alle instellingen precies hetzelfde, maar hij wil 't gewoon niet doen.[/quote:b646acb3f5]Even niet gezien. DIt mag niet. Elke netwerkkaart heeft een eigen instelling dus bv een eigen IP adres. Ik zou verwachten dat je daarover een foutmelding te zien krijgt. Heb je ipconfig /all gebruikt om de netwerk informatie te bekijken?
  • Ik heb wel andere IP instellingen, zover was ik zelf ook al. Kan natuurlijk niet 2 op hetzelfde adres. De kaart lijkt 't gewoon helemaal te doen, maar als ik zeg maar mijn utp kabeltje er in prop, dan krijg ik geen connectie met internet
  • [quote:1270e670a5="iack"]Ik heb wel andere IP instellingen, zover was ik zelf ook al. Kan natuurlijk niet 2 op hetzelfde adres. De kaart lijkt 't gewoon helemaal te doen, maar als ik zeg maar mijn utp kabeltje er in prop, dan krijg ik geen connectie met internet[/quote:1270e670a5]Wat zegt Windows als er niks in zit? Ik neem aan dat de kaart ook niet herkend wordt in het thuisnetwerk? Verder, wat geeft ipconfig voor informatie?
  • Waar kan ik dat ipconfig vinden?! en als ik klik op instellen thuisnetwerk, kan ik de keuze maken tussen mijn 3com kaartje en die van op mn moederbord........ volgens mij is 't gewoon ergens een klijn vinkje ofzow dat mist..... :(
  • ipconfig kan worden opgestart vanuit het 'Opdrachtprompt venster'. ipconfig staat overigens ook uitgelegd in de Windows help.
  • Als ik ipconfig intik dan krijg ik heel ff een schermpje en vloept daarna gelijk weer weg, dus eigenlijk kan ik er niet zoveel uit halen.......
  • Die beëindigt zichzelf als hij voltooid is. Doe dit eens: Start --> Uitvoeren --> Typ daar: cmd Vervolgens typ je in de command prompt ipconfig en dan blijft het staan :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.