Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

diskettes gaan allemaal kapot!

Anoniem
kanertw
10 antwoorden
 • heb heb een erg vaag probleem….

  Ik heb hier een doos met 30 diskettes, waar ik maar ÉÉN van nodig heb om drivers te installeren. Vreemd genoeg gaan alle diskettes na één keer lezen of schrijven aan gort. Ik heb het op twee verschillende computers geprobeerd.

  vaak kan ik het er wel op schrijven, maar als ik het dan op de andere computer weer wil lezen, word de diskette niet herkend. (in windows komt de melding: de diskette is niet geformatteerd)

  wat kan ik hier aan doen????
 • Dat zijn ongeformatteerde diskettes die moet je eerst formatteren voor dat je ze gebruikt
 • Ik herken het probleem. Ik heb ooit een PC gehad die uitstekend diskettes kon lezen die in "eigen floppydrive" waren geformatteerd. Bij het inlezen van "vreemde" exemplaren ging 't regelmatig mis.
  De oorzaak lag puur bij de floppydrive. (Positionering van de kop of zo??)
  Na vervanging (toen het me na een aantal maanden de keel uit ging hangen) geen problemen meer gehad….
 • stond ook ooit in de c!t. een externe floppy was de oplossing
 • Een nieuwe floppie drive heb je al voor 10 Euro.
 • [quote:53197ebc3b="a.tip"]Een nieuwe floppie drive heb je al voor 10 Euro.[/quote:53197ebc3b]

  Ook voor 5euro maar dat lost het probleem nog niet op.
  Met geld kan je niet alles kopen ;)
  Als die het op 2 computers niet doet zal het weinig zin hebben om een nieuwe te kopen.
 • Ja, 2 PC's (2 FDD's) zien blijkbaar geen kans om er iets fatsoenlijks van te bakken. Dit komt aardig overeen met mijn eigen ervaring: iedere flop die geformatteerd was (of soms zelfs alleen maar beschreven was) in die bewuste floppydrive gaf regelmatig problemen in andere PC's….
  Als het in dit geval floppy's betreft welke rechtstreeks afkomstig zijn van een softwareboer, dan weet ik ook zo gauw geen oorzaak aan te geven. Foutje tijdens fabrikage proces…..(?)
 • En als je zo'n nieuwe flop meteen in die andere computer stopt en er wat naar overbrengt. Gaat dat wel goed?
  Als het wel goed gaat ga je toch weer de floppie drive van de eerste computer verdenken.
  Als het niet goed gaat, de floppies zelf.
 • [quote:624f9b9726="lion"]Ik herken het probleem. Ik heb ooit een PC gehad die uitstekend diskettes kon lezen die in "eigen floppydrive" waren geformatteerd. Bij het inlezen van "vreemde" exemplaren ging 't regelmatig mis. De oorzaak lag puur bij de floppydrive.[/quote:624f9b9726] Is heel goed mogelijk. Als op een gegeven moment de floppydrive tijdens het formatteren en/of met een oppervlakte controle doet met Scandisk, meerdere floppy's meer geluid produceert dan anders, zou deze aan vervanging toe kunnen zijn. Ik heb zelf in de loop der jaren al meerdere keren een nieuwe floppydrive gekocht.

  En verder zijn floppy's de meest onbetrouwbare opslag media die er zijn. Ik heb gisteren in een recent aangeschafte floppydrive 47 floppy's getest. Daarvan konden 15 zelfs niet meer worden geformatteerd. Zes diskettes hadden slechte sectoren. Daar zaten ook een aantal oude (opstart)floppy's bij. Bijvoorbeeld een Red Hat 7.3 opstart floppy uit 2002. Slechts 26 floppy's kwamen goed door het formatteren heen.
 • Dat is ook mijn ervaring. Je kunt er niet van uit gaan dat, zeg, een win98 opstartflop of ghost opstartflop, die het een jaar geleden nog deed, dat nu ook nog doet.
  Ik heb van al dit soort opstart en driver floppen images gemaakt op hd en cd, zodat ik gemakkelijk een nieuwe aan kan maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.