Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Aardingsprobleem Headset

Anoniem
tinus89
6 antwoorden
 • Ik heb een aardingsprobleem met mijn headset. Hierdoor hoort de ander een enorme ruis als ik praat. Ik heb een 620 silverline headset van Trust. Weet iemand hoe dit kan of wat ik hier aan kan doen?
  Mijn headset heeft het ook een tijdje gedaan zonder dit probleem! Bovendien heb ik 'm nog niet zo lang, dus om weer een nieuwe mic te kopen vind ik wel zonde :(

  Ik hoop dat iemand een oplossing weet voor dit probleem.

  Greetz, Racer
 • Is je PC wel aangesloten op een randaarde stopcontact?
 • Nee, dat is-ie niet…

  Hmm.. als dat het probleem is, dan moet ik de boel hier toch gaan verbouwen vrees ik… :-?

  Greetz!
 • Hoort niet zo maar je kan een elektriciteit draad aan de computerkast en aan de radiatorleiding vastmaken is hij ook geaard en het werkt, mits je er een verwarming hebt natuurlijk. :wink:
 • [quote:d216192de1="antrix"]Hoort niet zo maar je kan een elektriciteit draad aan de computerkast en aan de radiatorleiding vastmaken is hij ook geaard en het werkt, mits je er een verwarming hebt natuurlijk. :wink:[/quote:d216192de1]Nooit doen. Eigenlijk niet eens om te testen. Gewoon ff een verlengsnoer met aarde leggen naar een stopcontact dat wel aarde heeft. Werkt het, dan ken je aarde aan (laten) leggen.
 • Dit is geen aardingsprobleem. Aardingsproblemen leveren een brom op ( van een frequentie van 50 of 100 Hz)

  Ik denk dat je het meer moet zoeken in ruis door versterking. bijvoorbeeld als je een microfoon in een line-ingang stopt, is dit softwarematig wel op het goede niveau te krijgen, maar de ruis van de geluidskaart/chip versterk je mee, waardoor je die erg hard hoort. daarom zijn microfoonversterkers ook heel wat anders dan een 'line'versterker.

  mijn eerste idee is een plugje in een verkeerd gaatje…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.