Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

moeilijke piepjes

15 antwoorden
 • Beste mensen, Ik heb een probleem met mijn compu. Wanneer ik mij compu aanzet hoor ik een aantal piepjes. de monitor blijft dan zwart. Wanneer ik een aantal keer op reset druk start de pc wel gewoon op. Voor de rest doet de pc het prima behalve dat opstart probleem. Heb het moederbord al een keer geupdate maar dat mocht niet helpen. Heb tevens de nieuwste Nvidi drivers geïnstalleerd Wie heeft er een idee wat er aan de hand kan zijn. gegroet Sander amd xp 1800+ kt7a-raid. asus 512mb kingston 160 gyg WD asus geforce 2 gts/pro 32ddr Win Xp pro sp2
 • Hoe luiden de piepjes? Hoeveel? Lang/kort?
 • heb je memtest al eens gedraaid?
 • Http://www.amptron.com/html/bios.beepcodes.html
 • Wil je er nog? http://www.computerhope.com/beep.htm http://bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.htm http://www.testbank.hccnet.nl/bioszip/amsignal.htm AMI en Phoenix bios beeps: http://cybertechhelp.com/html/tutorials/tutorial.php/id/49 AMI, Award, IBM, Mac en Phoenix bios beeps: http://winworld.8k.com/photo3.html http://web.tiscali.it/no-redirect-tiscali/acorp/documents/bios-beep_codes.htm 1 piepje: refresh failure 2 piepjes: parity error 3 piepjes: base 64K memory failure 4 piepjes: timer not operational 5 piepjes: processor error 6 piepjes: 8042 - gate A20 failure 7 piepjes: processor exception interrupt error 8 piepjes: display memory read/write failure 9 piepjes: rom checksum error 10 piepjes: cmos shutdown register read/write error 11 piepjes: cache memory bad
 • Bedankt voor de tips. Ik heb met het programma Memtest het geheugen getest en dat was in orde. Met het codeertabel voor de biepjes kwam ik op het volgende uit. 1long, 3short No video card or bad video RAM Reseat or replace the video card. Het vreemde is de videokaart het wel gewoon doet. Hij geeft alleen problemen als de pc een tijd heeft uitgestaan. Wanneer ik de pc nu afsluit en weer aanzet is er geen probleem. Maar wanneer ik een uurtje wacht krijg ik wel weer de biepjes. Heeft er iemand nog een idee hoe ik dit kan oplossen.
 • Je kan Met een diagnostic programma testen wat er defect is. bv PC-Check.
 • [quote:a56ae7cb0e="sander2050"]Bedankt voor de tips. Ik heb met het programma Memtest het geheugen getest en dat was in orde. Met het codeertabel voor de biepjes kwam ik op het volgende uit. 1long, 3short No video card or bad video RAM Reseat or replace the video card. Het vreemde is de videokaart het wel gewoon doet. Hij geeft alleen problemen als de pc een tijd heeft uitgestaan. Wanneer ik de pc nu afsluit en weer aanzet is er geen probleem. Maar wanneer ik een uurtje wacht krijg ik wel weer de biepjes. Heeft er iemand nog een idee hoe ik dit kan oplossen.[/quote:a56ae7cb0e]kun je niet een andere videokaart testen en kijken of na een uur de biepjes weer komen?
 • [quote:91fb33caac="sander2050"]Bedankt voor de tips. Ik heb met het programma Memtest het geheugen getest en dat was in orde. Met het codeertabel voor de biepjes kwam ik op het volgende uit. 1long, 3short No video card or bad video RAM Reseat or replace the video card. Het vreemde is de videokaart het wel gewoon doet. Hij geeft alleen problemen als de pc een tijd heeft uitgestaan. Wanneer ik de pc nu afsluit en weer aanzet is er geen probleem. Maar wanneer ik een uurtje wacht krijg ik wel weer de biepjes. Heeft er iemand nog een idee hoe ik dit kan oplossen.[/quote:91fb33caac] Zit de videokaart wel goed in het slot ? Want als ik het zo lees doet hij het niet als de computer koud is, lijkt wel of het met krimpen en uitzetten te maken heeft.
 • Ik dacht er ook aan dat de videokaart eerst warm moest worden ofzo. Ik heb de videokaart er minstens 10x opnieuw uit gehaald en vervolgens weer in gestopt. maar van krimpen van een videokaart heb ik zelf nog nooit gehoord
 • [quote:46b924055d="sander2050"]Ik dacht er ook aan dat de videokaart eerst warm moest worden ofzo. Ik heb de videokaart er minstens 10x opnieuw uit gehaald en vervolgens weer in gestopt. maar van krimpen van een videokaart heb ik zelf nog nooit gehoord[/quote:46b924055d]Ook niet echt krimpen maar alles wat warm word zet uit en dat de videokaart dan net kontakt maakt was de achter liggende gedachte van mij.
 • [quote:e92a84acee="ludere"][quote:e92a84acee="sander2050"]Bedankt voor de tips. Ik heb met het programma Memtest het geheugen getest en dat was in orde. Met het codeertabel voor de biepjes kwam ik op het volgende uit. 1long, 3short No video card or bad video RAM Reseat or replace the video card. Het vreemde is de videokaart het wel gewoon doet. Hij geeft alleen problemen als de pc een tijd heeft uitgestaan. Wanneer ik de pc nu afsluit en weer aanzet is er geen probleem. Maar wanneer ik een uurtje wacht krijg ik wel weer de biepjes. Heeft er iemand nog een idee hoe ik dit kan oplossen.[/quote:e92a84acee]kun je niet een andere videokaart testen en kijken of na een uur de biepjes weer komen?[/quote:e92a84acee] Al geprobeerd met een andere videokaart ? En mocht je in de buurt van hilversum wonen ik heb nog een geforce liggen wie je dan even kan lenen om te testen.
 • Het probleem van de piepjes is opgelost! En wel met een zeer duurzame oplossing: De aanschaf van een Asus 9550. Verder heb ik nieuwe moederbord schroefjes in mn kast gedaan, de oude schroefjes waren denk ik iets te lang en daardoor maakte mn oude geforce 2 misschien geen contact. In ieder geval iedereen bedankt voor de hulp
 • Klinkt goed. Die oude kaart zal het wel aan het begeven zijn ofzo, dat ie daarom zo moeilijk doet. Mooi kaartje die 9550.
 • [quote:86b0a65166="sander2050"]Het probleem van de piepjes is opgelost! En wel met een zeer duurzame oplossing: De aanschaf van een Asus 9550. Verder heb ik nieuwe moederbord schroefjes in mn kast gedaan, de oude schroefjes waren denk ik iets te lang en daardoor maakte mn oude geforce 2 misschien geen contact. In ieder geval iedereen bedankt voor de hulp[/quote:86b0a65166] Graag gedaan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.