Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vaste schijfstations ....... ?

En anders probeer je is of je cd bootable is. Zorg dat je dan in een dosprompt komt. En doe dan dit is: x:\win9x\format c:

Anoniem
Martijn Hogendorf
5 antwoorden
 • Hoi,

  De PC van m'n vriendin, 'n AMD 1100, start niet meer op. Bij het opstarten krijgt ze het volgende te lezen: "Druk op ENTER om Win XP te installeren" en "Druk op R om Win XP te herstellen of te repareren" en "Druk op ESCAPE om setup af te sluiten".
  Wat ze ook doet, ze krijgt dan het volgende bericht te lezen: "Setup kan geen vaste schijfstations in uw computer vinden, neem contact op met de fabrikant".
  Ze kan de recover cd-rom en de originele software van Win XP niet afspelen. Je hoort hem wel draaien, maar voor de rest niks.
  Kan iemand mij vertellen wat er (mogelijk) aan de hand is.

  Alvast bedankt.
 • Kijk is of alle kabels er nog goed in zitten. Herkent de bios hem nog wel? Geen cd-rom of hardeschijf er bij ingedaan?
 • [quote:cd0ae9549c="Martijn Hogendorf"]Kijk is of alle kabels er nog goed in zitten. Herkent de bios hem nog wel? Geen cd-rom of hardeschijf er bij ingedaan?[/quote:cd0ae9549c]

  Hoi,

  Ja, de kabels zitter er nog goed (ik heb alle kabels er uit gehaald en weer opnieuw ingestoken en de BIOS herkent de cd-rom en harde schijf. Aan de BIOS is niks veranderd (voor zover ik weet).
  Is toch mogelijk de harde schijf of cd-rom speler kapot?

  Bedankt voor je reactie.
 • Kan je niet van iemand even een floppy disk lenen en dan even met fdsik een nieuwe partitie aan maken?
 • [quote:f02da0008c="Martijn Hogendorf"]Kan je niet van iemand even een floppy disk lenen en dan even met fdsik een nieuwe partitie aan maken?[/quote:f02da0008c]

  Hoi,
  Ja, ik kan wel een floppy disk van iemand lenen en dan een nieuwe partitie aanmaken.
  Bedankt alvast voor de tip.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.