Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Canon iP4000 printer traag

Anoniem
KeesA
5 antwoorden
 • Heb sinds kort de Canon iP4000 printer. Maakt schitterende fotoafdrukken, en nog behoorlijk snel ook!
  Maar tekst printen gaat naar mijn idee nogal traag. De door Canon genoemde 25 pag/min is in mijn geval niet veel meer dan 5 pag/min (alleen tekst in standaard kwaliteit; vanuit cassette en gerekend vanaf 't eigenlijke begin v/h afdrukken).
  Printer is aangesloten via USB1.1.
  Systeem: P4 1.7GHz; Windows XP SP2
 • KAN liggen aan je USB 1.1. Die is vele malen langzamer dan USB 2.0. Neem aan dat de opgave v.d. fabrikant onder optimale (USB) omstandigheden is.

  Tevens: heb j een driver uit Windows gebruikt of de -optimale- fabrikantsdriver? Heb je de laatste versie driver?

  De opgave v.d. fabrikant wordt, zelfs onder de beste omstandigheden, NOOIT gehaald. Toch is de verhouding 25 - 5 wel wat mager.
 • [quote:537f4f807f="KeesA"]KAN liggen aan je USB 1.1. Die is vele malen langzamer dan USB 2.0. Neem aan dat de opgave v.d. fabrikant onder optimale (USB) omstandigheden is.

  Tevens: heb j een driver uit Windows gebruikt of de -optimale- fabrikantsdriver? Heb je de laatste versie driver?

  De opgave v.d. fabrikant wordt, zelfs onder de beste omstandigheden, NOOIT gehaald. Toch is de verhouding 25 - 5 wel wat mager.[/quote:537f4f807f]
  Kan geen type van USB vinden in spec van fabrikant. Neem dus aan dat het wel USB1.1 zal zijn. Foto's (10x15 in beste kwaliteit - en die is schitterend! - worden in ca 40 sec afgedrukt (fabrieksopgave: 36 sec), dus dan kan het wèl snel kennelijk, ook met USB1.1!)
  En ja, ik heb de originele driver van Canon gebruikt!
  Die 25 pag/min is in conceptmode; in standaard kwaliteit zou het 17 pag zijn. Maar ik zie weinig verschil in snelheid tussen standaard en concept (concept is alleen fletser).
  Al met al wat vreemd dus…
 • N.a.v. je antwoord over de snelheid van fotos zal de USB 1.1. waarschijnlijk niet de snelheid beperken. Verschil fabrieksopgave en eigen ervaring stelt niets voor.

  Het verschil in tekst printen nuanceer je al wat. Het hangt van het accent v.d. printer af waar ie het beste in is. Deze Canon heeft de techniek voor het fotos printen centraal staan en maakt zijn specifikaties daarin waar. De overdracht van tekst van compu naar printer zal ook snel genoeg gaan (dit vereist veel minder geheugen, processorkracht en overdrachtssnelheid dan grafische zaken), maar de interne overdracht IN de printer naar de printkop toe, zeg maar de vertaalslag, is het stiefbeentje.

  Als je printertests goed beschouwt, zie je vaak dat een printer die op het grafische vlak goed scoort niet dezelfde score haalt bij tekst en omgekeerd. Zowel qua kwaliteit als qua snelheid.

  Gezien de snelheid van fotoprints ligt de tegenvallende snelheid van tekst printen niet aan driver of USB 1.1. Het ligt IN de systematiek van de printer zelf. Het lijkt me niet dat je daar nog iets aan kunt bijstellen.

  Voor tekst heb ik een laserprinter staan die volgens de specifikatie een opwarmtijd van 10 sec. heeft. In de praktijk is dit haast een halve minuut. Een faktor 3 langzamer dan de technische specifikaties in het boekje EN de huidige website v.d. fabrikant.
 • Beste Kees,
  Bedankt voor je uitvoerige reaktie. Maar ik kan het niet helemaal met je eens zijn, tenslotte wordt er geclaimd dat er 17 pag/min uitkomen, en dat wordt op geen stukken na gehaald.
  Ik heb nog even wat proeven met papierinvoer van bovenaf gedaan (i.t.t. uit de cassette onderin), maar ook dat maakt geen verschil: 3 pagina's tekst (Times New Roman 12 pts) kosten aan echte printtijd 43 sec, dus zelfs maar 4 pag/min (die 5 in m'n vorige bericht was een nogal ruwe meting).
  Nu zit ik daar verder niet mee. De kwaliteit is niet van een laserprinter te onderscheiden, en dat vind ik ook heel prettig! En zoveel haast heb ik doorgaans niet. Ik dacht alleen dat ik iets fout deed of zo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.