Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

sata harddisk uitval!

bmwmaster
8 antwoorden
  • ik heb er sins kort weer een probleem bij en dat is het volgende: als ik aan het computeren ben valt opeens zomaar me harddisk uit het betreft een western digital: wd2000jb dit is er eentje met een marvell chip maar deze harddisk is zkr niet warm dus dit lijken me geen warmte problemen.

    me voeding(Aopen a600a standaard voeding, ATX 2.03 350 watt) lijkt het ook niet te zijn want de laatste keer dat ik zijn spanningen aan het opmeten was waren dit de spanningen;

    12V: 11,97
    5V: 4,87
    3,3V: 3,34
    lijken me dus nette voltages, onder stressed contitie zijn ze ook zo goed als het zelfde

    deze windows installatie heeft ook een tijd op een fujitsu siemens laptop gedraaid en deed het daarop perfect, natuurlijk is dit op deze pc een verse installatie :wink:

    me koeling van me pc is goed en mij tempraturen zijn:

    CPU: 31/38(iddle/stressed)
    Chipset: 34/38( iddle/stressed)
    VGA: onbekend, maar de koeling warm lauw/warm (zalman VF700CU)


    voor de specificaties van me config. check me sig.
  • Vreemd, je hebt er wel veel in hangen. De spanningen staan niet garant voor dat alles ook werkt. Ik weet dat mijn amd athlon 64 3000+ alleen al 8 ampere nodig heeft voor 12 volt. De videokaart heeft ook een minimum van 350 Watt nodig. Kan je van iemand een zwaardere voeding lenen. Als je het mij vraagt balast je hem erg veel
  • ik kreeg laast juist te horen dat iemand met een vergelijkbaar systeem NEt fff zwaarder. die zou genoeg hebben aan een 350 watt aopen voeding. en dat was met een 6600GT dus tja…. :( ..

    Het rare is: hij doet het nu al weer een hele tijd!( 2uurtjes) maar heb dit wel een eerder gehad, maar vervolgens deed hij het weer.!
  • Het ligt ook aan de belasting. Als jij alles tegelijk belast heb je kans dat de boel het even niet trekt. Als je dat nu minder doet heb je kans dat je geen problemen hebt.
  • ik krijg het op hele verschillende momenten bijvoorbeeld net kreeg ik het wanneer ik een zootje films(lees: 5,50 GB) aan het laden was in mediaplayer. dan zou het idd best kunnen dat dat komt door een TE zwakke voeding.

    Maar ik heb het ook wel eens gehad toen ik niets aan het doen was( de computer) en toen viel hij ook opeens uit :-? :cry:
  • Trek er eens wat componenten uit zoals een CD-Rom/DVD-Speler, een 2 HDD etc. Ook zou je een lichtere VGA kunnen proberen want AOPEN PSU's zijn nou niet de beste PSU's.. :lol: Zo zou je kunnen kijken of de voedig te zwak is, hij wordt zo nl minder belast.. :wink:
  • ja zal het proberen, maar bijvoorbeeld NU draait hij al een hele tijd helemaal goed! hij draait nu al vanaf 1.30 uurPM. ik zal nog wel ff een screenshot maken van mijn voltaged e.d.

    alvast bedankt voor de tips iedereen!

    EDIT: screenshot.
    [img:d4a573b82b]http://home.zonnet.nl/a.d.versluis/idlevoltages.JPG[/img:d4a573b82b]

    lijken me niet zo verkeerd,( of wel….)
  • Mja, ten eerste is het @idle wat niks zegt. Ten tweede is het met Asus Probe, wat de sensoren uitleest, bij een verkeerde uitlezing ben je de … Dus liever even @stressed en met een multimeter.. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.