Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2 geluidskaarten: onboard + PCI instaleren+gebruiken

Anoniem
Hans.Vosman
10 antwoorden
 • ik heb dus een onboard geluidskaart, die werkt goed, maar eiglijk wil ik ook een extra PCI kaart, zodat mn gluid van mn teamspeak proggie door de onboard komt (headset erop angesloten), en het geluid van mn games door mn PCI kaart komt (met een mooie set boxen) want als ik alles door mn headset prop, dan hoor ik, als ik fanatiek ant schieten ben, hoor ik mn teamspeak heel slecht. keb zelf al geprobeerd om de 2de erin te doen, maar dan gebruikt XP de onboard geluidskaart niet meer.
 • Waarom doe je dan niet alles via die PCI kaart? Volgens mij kun je eigenlijk altijd maar 1 soundkaart kiezen bij games. Ik heb alleen geen ervaring met teamspeak. Maar dan nog, waarom zou je in 1 game 2 soundkaarten willen gebruiken (als dat dus al kan)?
 • Voor zover mij bekend kun je niet simultaan meerdere geluidskaarten aansturen. Wel uiteraard voorafgaande aan de uitvoering van een programma instellen welke kaart je wilt gebruiken.

  Hetzelfde geldt voor videokaarten. Als je er meerdere met verschillende programmas kon aansturen dan zat half computerend Nederland met meerdere monitoren voor z'n neus. Spel op de ene, tekst op de andere kaart.
  Met een videokaart kun je splitten e.d., maar geen 2 kaarten tegelijk gebruiken. Voor audio lijkt me dat ook niet te kunnen.
 • [quote:a1618251e7="KeesA"]Hetzelfde geldt voor videokaarten. Als je er meerdere met verschillende programmas kon aansturen dan zat half computerend Nederland met meerdere monitoren voor z'n neus. Spel op de ene, tekst op de andere kaart.
  Met een videokaart kun je splitten e.d., maar geen 2 kaarten tegelijk gebruiken.[/quote:a1618251e7]Ho, dat kan dus juist wel. Je kunt idd op de ene kaart een spel spelen en op de andere videokaart en monitor Word gebruiken. Wel vanaf XP trouwens. Maar het is iid volgens mij dat je per applicatie (spel) moet kiezen welke van de 2 je wil gebruiken. En dat geldt dus ook voor audiokaarten.
 • Dit kan idd, zolang je bij teamspeak maar in kan stellen dat ie niet de standaard geluidskaart gebruikt.

  Das een, tweede probleem is dat zodra jij een extra geluidskaart inprikt, je mobo vanzelf de onboard uitschakeld. Hier is meestal niks aan te doen. In de bios kan je namelijk vaak alleen uit auto of disable kiezen. Zelf is me het wel eens gelukt, maar dat kwam puur omdat het mobo zo stom was de extra geluidskaart niet op die manier te detecteren dat ie het onboard geluid uitschakelde. Enige optie is dus om nog een extra los geluidskaartje te plaatsen.
 • wat ik eiglijk ook van plan ben, is om mn tweede comp weer es an de praat te krijge, daar zit ook een onboard sound op. en dan zet ik die naast mn nieuwe comp, en doe ik op de ouwe de Teamspeak. dat lijk me ook wel handig, maar dan moet ik eerst nog een internet kabel kopen, en een verlengertje daarvoor, zodat ik er 2 an mekaar ken maken. maar eiglijk doe ik liever dat ik in mn ouwe/nieuwe comp 2 internetkaarten doe, zodat een van de 2 pcs als gateway dient. weet iemand of dat kan, en zo ja, of ik dan een cross over cable nodig heb tussen mn nieuwe/ouwe pc??
 • Hoe heb je het internet nu? Je hebt ADSL? Met een usb modem? Of ethernet?
 • mijn internet is:
  telefoonaansluiting/
  modem/
  router/
  mijn pc/
  ouwe comp(als dat kan)

  keb een gwone RJ45 cat 5 UTP router. met ethernet idd, uiteraard ook ADSL
 • Ik neem aan dat je router meerdere RJ45 aansluitingen heeft? Dan kan je gewoon een netwerkkaart in de oude pc zetten en die direct aansluiten op de router.
 • dat is et em dus, ze zitte alle vier vol… anders had ik dat al gdaan, alloewel me dat een extra kabel zou gaan kosten van 20 Meter. maar eiglijk kan ik ook een hub zoeken voor hierboven, eentje met 3/4 poorten+ port forwarding, zodat iemand die van buitenaf verbinding maakt met :28960, hij word doorgelinkt naar mijn comp, en niet naar mn vaders labtop ofzo. weet iemand hoe duur dat kost? en dan moet ik ook nog een paar korte kabeltjes hebbe van 5 m, 1m, 2m.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.