Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe digicam, twijfels

14 antwoorden
 • Ha allemaal, Ik ben me aan het oriënteren voor een nieuwe digitale camera van maximaal 210 euro op de pricewatch van Tweakers.net. Ik twijfel op het moment tussen: - Canon PowerShot A85 - Olympus Camedia C-760 UZ - Sony Cybershot DSC-P93 - Canon Digital Ixus IIs Welke zouden jullie nemen of hebben jullie betere alternatieven? Alvast heel erg bedankt.
 • ik zweer bij olympus (mss omdat ik nog geen ander merk heb gehad, komt wel een nieuwe, vader van me heeft die van mij kwijt gemaakt :cry:)
 • De Canon Digital Ixus IIs is zeer compact (stop je zo in je zak), maar goed te bedienen. Fotokwaliteit is zowel binnen als buiten erg goed. Enige keerzijde is dat ie maar 2x optical zoom heeft, de rest 3x geloof ik.
 • Bedankt voor de reacties Ik ga sowieso niet voor Sony heb ik daarnet besloten i.v.m. de dure memorysticks. Persoonlijk vind ik de Ixus het mooiste wat betreft het uiterlijk, maar ik vind het jammer dat 'ie idd maar 2x optische zoom heeft. Nu kwam ik ook de Canon Digital Ixus 30 tegen. Wie heeft daar ervaringen mee?
 • Tja ik weet niet hoe de rest "presteert" maar ik heb de A85 en die bevalt prima, wel is waar niet zo erg klein maar opzich is het geen slecht idee om een bijbehorend tasje er voor te nemen. Je kan aan die camera flink wat dingen instellen dus als je iemand ben die het leuk vind om een btje te proberen met instellingen is dat ideaal en je kan als je er eenmaal goed in ben zelf de juiste instelling maken ipv dat de camera wat doet (en het misschien minder is). Tip: kijk eens bij verschillende winkels en of die 1 van die camera's in een zogenaamd giftpack verkopen dus met tasje en acculader er bij ofzo.
 • De Digital Ixus 30 staat ook wel bekend als SD200. http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a85%2Ccanon_sd200%2Csony_dscp93%2Coly_c750uz&show=all
 • voor een nieuwe camera is, naast basiseisen tav stevige kast, pixels en optische zoom, vooral van belang of je ermee overweg kan: ligt ´ie goed stevig in de hand, en voorál, begrijp je binnen 5 minuten de (intuïtie van de) menu´s! bezwaar van olympus vind ik het eigen type, ook dure, memorycard.
 • Wat ik wel belangrijk vind is dat de camera met (oplaadbare) batterijen kan werken. Batterijen kun je bijna altijd wel ergens kopen. Is je accu leeg, dan ben je meestal verplicht om weer een tijdje bij een stopcontact te verblijven. Meerdere accu's is alleen handig als je ze beiden regelmatig gebruikt, anders gaan ze uiteindelijk toch in capaciteit achteruit.
 • als je echt foto's wil maken http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz20
 • [quote:d9909f7251="plextor"]als je echt foto's wil maken http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz20[/quote:d9909f7251] ? :o ? Als je echt foto's wilt maken koop je digitaal speigelreflex, plextor.... Betwijfel echter of de TS aan dergelijke tips wat heeft aangezien hij maar 200 euro ervoor uit wil geven. :o
 • Ik heb een Canon A80 en ben daar erg tevreden over. Hij ligt lekker in de hand, de penlites (oplaadbaar) vind ik een voordeel. Hij is makkelijk te bedienen. Maakt mooie foto's. De vervanger van de A80 is de A95 en het verschil tussen deze en de A85 is dat de A80/A95 een uitklapbaar schermpje heeft, vind ik persoonlijk erg handig.
 • [quote:df10849864="tomvdlee"]Ik heb een Canon A80 en ben daar erg tevreden over. Hij ligt lekker in de hand, de penlites (oplaadbaar) vind ik een voordeel. Hij is makkelijk te bedienen. Maakt mooie foto's. De vervanger van de A80 is de A95 en het verschil tussen deze en de A85 is dat de A80/A95 een uitklapbaar schermpje heeft, vind ik persoonlijk erg handig.[/quote:df10849864] helemaal mee eens. Vooral het uitklapbaar schermpje. Kan je bijvoorbeeld heel makkelijk fotos maken als er lange mensen voor je staan. SChermpje kantelen, camera omhoog houden en je ziet wat je gaat fotograferen. Kan niet met andere cameras tenzij je op goed geluk fotos gaat malen. AA batterijen en Compact Flash, dus lage operationele kosten
 • Ik heb de dsc p93 en ben daar zeer tevreden over. Veel mogelijkheden en..... ik vind hem lekker compact. 5 miljoen pixels...ook niet verkeerd. De memorysticks van Sony zijn wel duur,daar heb je gelijk in maar je hebt diezelfde memorysticks ook van een ander merk en die zijn een stukje goedkoper!!!
 • Bedankt voor alle reacties! Ik ben uiteindelijk voor de Ixus 30 gegaan vanwege de 3x optische zoom en het compacte robuuste design.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.