Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Canon BJC-8200 inkjet: foto's veeeeeeel te blauw

Anoniem
Orcer
8 antwoorden
 • Ik heb al een paar jaar een Canon BJC-8200 photo (inkjet). Hoewel dit destijds een vrij dure printer was, heb ik er nooit fatsoenlijke fotoafdrukken mee kunnen maken. Altijd was de afdruk veeeeeel te blauw, meteen rijp voor de prullenbak (en ik ben zeker geen perfectionistische foto-freak!)

  Nu weet ik dat beeldschermen doorgaans op een veel te hoge kleurtemperatuur zijn ingesteld, maar je zou toch verwachten dat fabrikanten hun producten volgens standaards zo op elkaar afstemmen dat het direct afdrukken van een foto uit een digitale camera of vanaf een scanner in ieder geval al een redelijke afdruk levert. En dat alleen de echte liefhebber met een fotobewerkingsprogramma kleuren gaat fine tunen.

  Bij het afdrukken in het printerstuurprogramma heb ik altijd "Glossy Photo Paper" ingesteld, want dat is immers het papier dat ik voor fotoafdrukken gebruik. Per ongeluk maakte ik laatst een keer een afdruk met de instelling "Plain paper" en wie schetst mijn verbazing dat de kleuren nu ineens wel vrij redelijk waren. Ik heb toen alle papierinstellingen geprobeerd en allemaal bleken ze veeeeel te blauwe afdrukken te geven, behalve Plain Paper. Het zou mij niet verbazen als de ontwikkelaars van Canon destijds in de nimmer aflatende haast van deze tijd broddelwerk hebben geleverd. Misschien zijn ze zelfs helemaal niet toegekomen aan de zg. ICC-profielen voor ander papier dan plain paper.
 • Ik wil nou ff niet vervelend zijn,, maar wat WIL je nou met dit verhaal???
  Als ik een nieuwe pirnter aanschaf kijk ik eerst in de handleiding en ga vervolgens een aantal testprints uitvoeren. Dan weet je welke instelling de beste is, zo weet ik dat je bij een Epson een andere standaard moet instelllen als bv bij een HP of een OKI
  Het hele verhaal over je scherm-instellingen gaat ALLEEN maar op als je je monitor ge-ijkt hebt met je printer in een goed programma zoalss bv Coreldrow oid
 • [quote:bd784f8fbe="Anjo"]Ik wil nou ff niet vervelend zijn,, maar wat WIL je nou met dit verhaal???[/quote:bd784f8fbe]Nou, de bedoeling van het forum is kennis met elkaar delen. Op deze manier kan dat natuurlijk ook. Het is iig handig voor mensen die het zelfde probleem ondervinden. Het is natuurlijk logisch dat je het juiste papiertype insteld, maar als dat dan geen goede kleur geeft… Nu heb je tenminste de tip om hem eens op normaal te laten staan.
 • Heb je ook verschillende/nieuwe drivers voor je printer geprobeerd?
 • Ik bij Canon de laatste driver opgehaald. Eerst heb ik onder "Printers en faxapparaten" de BJC-8200 verwijderd en toen heb ik de nieuwe driver geïnstalleerd. Dat was kennelijk fout want de installatie kwam in een oneindige loop van foutmeldingen.

  Ik ben een tijd aan het tobben geweest (BJC-map verwijderd, in de registry alle sleutels van Canon verwijderd, opnieuw installeren, Registry Magic de boel laten opschonen etc.). Uiteindelijk heb ik de oude driver vanaf de originele CD teruggezet. De printer werk wel, maar iedere keer als ik hem aan zet komt er nu een foutmelding: "De vereiste sectie kan niet worden gevonden in het INF-bestand". Daar zal ik nu tot in lengte van dagen maar mee moeten leren leven. Zoals ik al zei… bagger.

  (en inderdaad, mijn post was als tip bedoeld, maar ook een beetje om m'n hart te luchten. Er worden mijns inzien veel onvoldoende uitontwikkelde producten in de markt gezet en men schijnt het maar normaal te vinden dat de reparaties wel later komen. Met alle ellende van dien).
 • Het beste wat je kan doen is met een schone lei beginnen, alles van canon weghalen en opnieuw de driver installeren.
 • Uhm volgens mij heeft hij dat la gedaan kijkend naar zijn post.
  Je kan dan nog beter windows opnieuw instaleren en dan meteen de nieuwste drivers erop gooien. Maar daar moet je wel de moeite voor willen nemen.
 • [quote:c620ed51c1="Dracoplasm"]Uhm volgens mij heeft hij dat la gedaan kijkend naar zijn post.
  Je kan dan nog beter windows opnieuw instaleren en dan meteen de nieuwste drivers erop gooien. Maar daar moet je wel de moeite voor willen nemen.[/quote:c620ed51c1]Volgens mij moest hij meer zijn ei kwijt :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.