Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf

11 antwoorden
  • Hallo, Ik heb 2 x een 40 GB Maxtor Harde schijf 7200 RPM, bij de ene wordt aangegeven in apparaatbeheer dat die op Ultra DMA Mode 2 loopt en de andere op 5, klopt dit nou, en wat is een normale waarde voor zulke harde schijven? De schijven zijn niet helemaal identiek maar zo groot kan het verschil nooit zijn... Alvast bedankt voor hulp :)
  • Of dit verschil puur ontstaat door de harde schijven kun je nagaan aan de hand van de specificaties. (Eventueel te vinden op de site van de fabrikant.) Zijn ze beiden aangesloten op dezelfde controller? Een wat ouder moederbord kan slechts een UDMA-2 controller hebben, mogelijk is de andere schijf aangesloten op een pci uitbreidingskaart met een modernere controller.
  • Mss zit de ene aan het zelfde idekanaal als een CD-ROM of een DVD drive? Dan heeft de hdd hetzelfde protocol als die drive.
  • [quote:1f58a1e086="ArneLH"]Mss zit de ene aan het zelfde idekanaal als een CD-ROM of een DVD drive? Dan heeft de hdd hetzelfde protocol als die drive.[/quote:1f58a1e086] hij heeft een courante mobo, dan behoren de kanalen onafhankelijk te lopen. Vroeger was het in elk geval wel zo. Topic starter : geef gedetailleerde info, hoe is de boel aangesloten ? Zitten ze allebei op een 80-aderige IDE kabel ?
  • Hoe staan ze ingestelt in je BIOS? Staan ze daar op auto?
  • toch wel een 80 aderige ide kabel gebruikt?
  • Ok bedankt, ik heb het al opgelost, ze staan nu allebei op Ultra DMA Mode 5, maar mijn oude pc heeft ook een 40 GB maxtor schijf :P en daar staat ie wel op 6 of maakt dat niets uit?
  • Het eerste probleem is opgelost zeg je, beide UDMD=5 Zou je ook kunnen zeggen wat je hebt gedaan, dan hebben anderen er in de toekomst ook wat aan. 8) Oude PC is een ander probleemn, zoals al eerder is aangegeven moet je informatie over bios, hoe aangesloten etc. meegeven. Welk mobo ook. Dan kunnen we er wat mee, zo is het gokken :wink:
  • Het probleem had ik opgelost door in de bios te kijken, en hem op auto te zetten. De "oude" PC heeft een ASUS A7V333 moederbord en de nieuwe een ASUS A8V DeLuxe moederbord
  • Hmmm, bij mijn weten is UDMA5 gelijk aan ATA100 en UDMA6 aan ATA133, Dan is toch vreemd als jouw A8V mobo maar udma5 aangeeft en jouw A7V mobo udma6. De A8V ondersteunt toch ook "gewoon" ATA133? Heb zelf een A7V333-x mobo en een Maxtor 40GB 7200 ATA133 hdd, en die staat in de specs ook gewoon op UDMA6 = ATA133
  • ik vind het ook vreemd, maarja

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.