Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Enkele problemen met mijn PC

Anoniem
D. Smits
10 antwoorden
 • Goedenavond,

  Ik zit hier met wat problemen op mijn pc, die zich recentelijk voor zijn gaan doen zonder echte veranderingen in configuraties etc.


  Probleem 1:
  Ik heb meerdere accounts op de PC. Als ik via gebruiker wisselen terug naar het login-scherm ga, en vervolgens op een andere account inlog, hoor ik dat de pc inlogt, maar springt mijn beeldscherm op zwart. Ik heb dit op meerdere schermen getest en het is bij elk scherm zo. Als ik nu zonder de meest recente configuratie terug te zetten na een reboot weer in wil loggen, kan ik niet eens meer bij het inlogscherm komen. Het beeldscherm blijft steeds zwart, tot ik de meest recente bekende configuratie terugzet. Hierna werkt het weer op 1 account tegelijk, maar als ik dan weer 2 accounts open wil zetten begint het probleem van voor af aan.


  Probleem 2:
  Mijn processor wordt veel te heet. Ik heb een AMD 2200+ boxed. De koelpasta die bij de cooler zit is zeker voldoende. Helaas wordt mijn CPU toch veel te heet (ik praat hier over 60 a 70 graden). Als ik mijn pc een tijdje aan laat staan ook al doet hij niets, dan nog loopt de temperatuur op en gaat bij 70 graden het alarm af. Ik heb hierbij dan ook de vraag of bijv. een Zalman cooler hier veel aan zal veranderen, ofdat het toch ook aan mijn processor kan liggen. De processor is niet overgeklokt, en draait dus gewoon op 1,8 ghz.


  Probleem 3: Als ik op MSN 7 Beta zit te chatten, hapert het programma regelmatig. Als ik gewoon in een gesprek aan het typen ben, en er wil zich een nieuw gesprek openen, dan hangt mijn pc ongeveer 10 seconden vast voordat hij verder gaat werken. Hierbij ook de vraag of dit aan mijn processor kan liggen, of dat het puur aan de software van msn moet liggen.  Ik hoop dat iemand me op deze problemen antwoorden kan verschaffen!


  Bij voorbaat dank,
  Danny Smits
 • [quote:b5f612676f="D. Smits"]Probleem 3: Als ik op MSN 7 Beta zit te chatten, hapert het programma regelmatig. Als ik gewoon in een gesprek aan het typen ben, en er wil zich een nieuw gesprek openen, dan hangt mijn pc ongeveer 10 seconden vast voordat hij verder gaat werken. Hierbij ook de vraag of dit aan mijn processor kan liggen, of dat het puur aan de software van msn moet liggen.[/quote:b5f612676f]Inmiddels is MSN 7 officieel uit. Probeer deze versie eens om te kijken of de problemen dan opgelost zijn. Download: http://messenger.msn.nl
 • JBS: Inmiddels is MSN 7 officieel uit. Probeer deze versie eens om te kijken of de problemen dan opgelost zijn. Download: http://messenger.msn.nl  Ik heb dit inmiddels geprobeerd, en het probleem doet zich nog steeds voor.
 • Alle drie de problemen klinken als hardware dat niet goed op elkaar is afgestemd. Of software die teveel rekenkracht vraagt.
  Mijn computer liep ook snel vast. Ik zag dat Norton Internet Security heel veel van het geheugen innam. Deze en nog een paar geheugenvreters heb ik verwijderd of zo aangepast dat ze niet meer opstarten. Nu heb ik alleen nog een vastgelopen computer aan het eind van de dag als ik een hele dag webradio heb geluisterd.
 • Ik denk zelf ook dat de hardware niet goed op elkaar is afgestemt… dit zit in mijn pc:

  Voeding: MEC-6300?? (350 watt in ieder geval)
  Moederbord: ASUS A7N8X-X
  Processor: AMD Athlon XP 2200+ Boxed
  Geheugen: 2x 256MB PC3200
  Hard Disk: 1x Seagate 40 gig
  Videokaart: Geforce FX 5200 van ASUS


  Draait op Win XP Pro SP2


  Qua software heb ik nu alleen nog photoshop 8 wat enigzins wat vraagt, maar dat staat al een tijdje niet aan. Verder standaard internet, office, msn
 • Over probleem 2: Ik heb het ook niet zo met boxed koelers zeker niet bij een AthlonXP, waarbij de koeler niet door AMD erbij is gedaan zodat je meestal een te lichte krijgt. Een Zalman koeler kan erg veel uitmaken, zelfs een Zalman 6000Cu zal de temp maximaal load zo'n 25 graden boven ambient laten worden.
 • er zit genoeg koelpasta tussen kan natuurlijk ook TEVEEL BETEKENEN HE;-)
 • [i:a0f87a03a0]Probleem 1:
  Ik heb meerdere accounts op de PC. Als ik via gebruiker wisselen terug naar het login-scherm ga, en vervolgens op een andere account inlog, hoor ik dat de pc inlogt, maar springt mijn beeldscherm op zwart. Ik heb dit op meerdere schermen getest en het is bij elk scherm zo. Als ik nu zonder de meest recente configuratie terug te zetten na een reboot weer in wil loggen, kan ik niet eens meer bij het inlogscherm komen. Het beeldscherm blijft steeds zwart, tot ik de meest recente bekende configuratie terugzet. Hierna werkt het weer op 1 account tegelijk, maar als ik dan weer 2 accounts open wil zetten begint het probleem van voor af aan.[/i:a0f87a03a0]

  Dit had ik op een gegeven moment ook met mijn pc. Ik had nog meer van deze irritante problemen (windows liep niet echt soepel meer) dus ik heb uiteindelijk format c:\ gedaan en windows opnieuw geinstalleerd, sindsdien geen problemen meer van gehad. Waarschijnlijk dus iets van software dat niet 100% goed met elkaar samengaat.
 • Controleer het geheugen eens met memtest ( www.memtest.org ). Zet de image op floppy/cd en start er van op. Laat hem zo'n 3 uur controleren, er mag geen enkele fout gevonden worden.

  Controleer je harde schijf eens op fouten met SeaTools: http://www.seagate.com/support/seatools/index.html
 • Ok, ik ga de test voor mijn HD en mijn MEM doen. Koelpasta zit er niet teveel op maar gewoon goed ;) ik ga ook een Zalman cooler aanschaffen, een 7000 of 7700 zal ik dan nemen. Ook zal ik formatten en Windows XP Media Center erop zetten. Ik laat nog weten of dit alles helpt :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.