Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke DVD branders ondersteunen DAO/96?

Captain_Kansloos
21 antwoorden
 • Mocht ik ooit een DVD brander willen aanschaffen, dan moet het er eentje zijn, die DAO/96 ondersteunt.
  Zonder deze optie kan ik voor mijn Marantz cd speler geen bruikbare cd"s branden.
  En ik heb begrepen, dat DVD branders de optie DAO/96 niet altijd ondersteunen.
  Mijn huidige Lite-On cd brander 52X24 ondersteunt deze optie dus wel.
 • die optie zit toch in je brander progg (nero)
 • Deze vier wel, helaas een test van een jaar oud.
  http://www.tweakers.net
  eviews/429/3
 • ik heb een Lite-on LDW811S (oudje al heb ik hem iets meer dan 1 jaar), daar kan alles mee doen en het is ook een 2-sheep burner (100 percent EFM, dus bijvoorbeeld SD2-3 is geen probleem voo een 100 percent dup)
 • [quote:84fb7f5fbb="plextor"]die optie zit toch in je brander progg (nero)[/quote:84fb7f5fbb]
  Dat dacht ik ook altijd, maar schijnt toch hardwarematig te zijn. Zo gelezen in een ander topic, waarbij iemand een DVD brander had met NERO, maar geen DAO/96. Met dank aan Captain Kansloos, http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=141112&highlight=
  Vandaar deze specifieke vraag.
 • Bij mn NEC 3520 kan ik alleen Disc-at-once of Track-at-once selecteren voor CD (zowel data als audio), bij DVD alleen disc-at-once.

  Ik weet wel dat die optie (disc-at-once/96) beschikbaar was toen ik nog een CD brander had.
 • zo zie je maar weer .
  weer wat geleerd
 • zo zie je weer wat die goedkope Lite-on allemaal aankan, zowel cd branderals bij dvd branders. Voor de duidelijkheid de oude LDW811S kan ik ook DAO-96 activeren.
 • Ik heb nog eens een keer gezocht naar DAO/96 ondersteuning in de NEC-3500A en deze link gevonden: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10711
  Daarin staat expliciet dat ie wel degelijk DAO/96 ondersteund. Zijn opvolger, de 3520, doet dat kennelijk ook: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12314

  Ik heb dus zelf een 3500 en kan vreemd genoeg onder Nero ( 6.6.0.8 ) geen DAO/96 kiezen. Nog vreemder is het dat ik diezelfde mode ook niet kan selecteren voor mijn Lite-On CD-brander, waar dat in het verleden altijd wel gewoon mogelijk was. De Nero Info tool laat ook keurig zien dat mijn beide branders het zouden moeten ondersteunen. Ook in Alcohol 120% kan ik die modus voor beide branders selecteren. Het lijkt me derhalve een foutje in deze release van Nero (ik moet toch maar eens gaan updaten…).

  In dat geval zou mijn keuze dus op de NEC-3520 vallen; goedkoop en ik heb goede ervaringen met zijn voorloper, de 3500.
 • Het lijkt me derhalve een foutje in deze release van Nero (ik moet toch maar eens gaan updaten…).quote]
  Dat wordt dan de versie 6608a, ondervangt wel het probleem van het openen in een klein scherm,zoals ik dat had in de 2 voorgaande versies. Maar dat van DAO/96 weet ik niet, in alle recent voorgaande versies heb ik op mijn Lite-On cd brander altijd DAO/96 kunnen branden.
 • [quote:9c31f0cfc8="Jank"]Maar dat van DAO/96 weet ik niet, in alle recent voorgaande versies heb ik op mijn Lite-On cd brander altijd DAO/96 kunnen branden.[/quote:9c31f0cfc8]Ik heb zojuist geupdate naar 6.6.0.8a, maar merk geen verschil. Wel knullig, maar misschien kun je voor die toepassing switchen naar een ander brandprog? Bv. Burnatonce?: http://www.burnatonce.com/index.htm?news

  Of anders gewoon Exact Audio Copy (EAC)?
 • Captain, misschien begrijp ik je verkeerd, of jij mij.
  Ik heb altijd met DAO/96 i.c.m. mijn Lite-On kunnen branden. En altijd met NERO.
  Echter, vanaf de update naar NERO 6608a opent NERO zich in een volledig scherm. Iets, dat in 2 voorgaande versies niet spontaan ging.
  Ik heb begrepen, dat het branden in DAO/96 geen softwarematig iets is, maar hardwarematig ondersteund moet worden. En er zijn dus in elk geval DVD branders, die deze funktie niet ondersteunen.
 • [quote:f1acbd274a="Jank"]Captain, misschien begrijp ik je verkeerd, of jij mij.[/quote:f1acbd274a]Nee hoor, ik begrijp prima wat je bedoelt. Bij mij speelt hetzelfde; ik heb met voorgaande Nero versies met mijn Lite-On brander ook altijd DAO/96 kunnen selecteren. Dat kan ik - iig sinds 6.6.0.8 en nu ook 6.6.0.8a - niet meer. Dat verklaart meteen waarom het bij mijn NEC ook niet kan, want ik vermoed dus dat het een bug in Nero is. Beide branders ondersteunen immers officieel de genoemde modus. In andere brandprogramma's kan ik nl. voor [b:f1acbd274a]beide[/b:f1acbd274a] branders [b:f1acbd274a]wel[/b:f1acbd274a] DAO/96 selecteren. Vandaar mijn suggestie om voor het branden van je "marantz CD's " dan - tijdelijk - niet Nero, maar een ander programma te gebruiken. Iig totdat ze die bug bij Ahead hebben opgelost.
 • Jank en kapitein : graag wat duidelijkheid.

  Ik heb een Lite-on DVD-brander LDW-811S. Draaide op Nero 6.3.1.0.0 dacht ik, 2 dagen gelden de boel geupgrade naar 6.6.0.8a en ik kan nog steeds kiezen voor DAO96.
  Toch hardware gebonden ??
 • [quote:f93b2b5b8c="Captain_Kansloos"][quote:f93b2b5b8c="Jank"]Captain, misschien begrijp ik je verkeerd, of jij mij.[/quote:f93b2b5b8c]Vandaar mijn suggestie om voor het branden van je "marantz CD's " dan - tijdelijk - niet Nero, maar een ander programma te gebruiken. Iig totdat ze die bug bij Ahead hebben opgelost.[/quote:f93b2b5b8c]
  Captain doelt dus op het gebruik van eventueel een DVD brander door mij.
  Ok, maar voorlopig gebruik ik mijn huidige Lite-On cd brander en met de versie 6608a heb ik normaal de beschikking over DAO/96.
  Maar mocht mijn brander het begeven, dan ligt de aanschaf van een DVD brander meer voor de hand, prijstechnisch en heb ik meteen een DVD speler in mijn PC. Zefs dat heb ik nog niet! :wink:
 • [quote:0567dd92f9="Bosje"]Ik heb een Lite-on DVD-brander LDW-811S. Draaide op Nero 6.3.1.0.0 dacht ik, 2 dagen gelden de boel geupgrade naar 6.6.0.8a en ik kan nog steeds kiezen voor DAO96.
  Toch hardware gebonden ??[/quote:0567dd92f9]Het is zeker weten hardware gebonden, maar ik heb geen idee waarom het bij mij - iig in Nero - ineens niet meer werkt. In andere programma's nogmaals werkt het wel gewoon naar behoren, voor beide drives. Ik zal er nog eens wat tijd aan stuk gooien binnenkort; kijken of ik kan achterhalen waar het knel zit.

  Jank, persoonlijk zou ik nu al een DVD brander aanschaffen als ik jou was. De rek is een beetje uit de ontwikkeling en de opvolger (Blu-Ray, HD-DVD) verschijnt al aan de horizon. DVD branders zijn op dit moment erg goed te betalen en de media ook. Een DVD+R kost welliswaar het dubbele tot drie-dubbele van een CD-R, maar is per MB veel voordeliger. Daarnaast is de extra capaciteit erg handig voor bv. het maken van backups.
 • Ja, voor die argumenten valt wat te zeggen!
 • Dit haal ik uit de geavanceerde systeeminfo bij Alcohol 120%

  [quote:12328afb5d] Vendor Identification: _NEC
  Product Identification: DVD_RW ND-3520A
  Production Revision Level: 1.04
  Location: nvatabus, Port 0, Bus 0, Target 3, Lun 0
  Support recording method: DAO, RAW SAO, RAW SAO+SUB, [b:12328afb5d]RAW DAO(96)[/b:12328afb5d], DVD DAO[/quote:12328afb5d]
 • Is er onderscheid tussen DAO/96 en RAW DAO /96?
  Onder mijn huidige cd brander heb ik alleen DAO/96, de optie RAW DAO/96 komt niet voor bij mijn brandopties.
  Of is deze laatste optie alleen van toepassing op het branden van DVD's?
 • [quote:588de8f6d3="Jank"]Is er onderscheid tussen DAO/96 en RAW DAO /96?
  Onder mijn huidige cd brander heb ik alleen DAO/96, de optie RAW DAO/96 komt niet voor bij mijn brandopties.
  Of is deze laatste optie alleen van toepassing op het branden van DVD's?[/quote:588de8f6d3]Nee, DAO/96 = RAW DAO/96

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.