Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

gegevensverlies met externe HD

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een probleempje met mijn externe harde schijf. Dit is een externe case waarin iedere willekeurige ide hardeschijf in kan worden gezet. Ik heb er zelf een schijf van 120 Gb in gezet. De case kan zowel via firewire als usb 2.0/1.1 op de computer worden aangesloten.

  Het probleem dat ik af en toe met de schijf heb is dat deze niet kan worden gelezen door windows. De schijf wordt wel herkend en er komt een drive-letter erbij, maar als ik dan 2x klik op de schijf dan zegt windows dat deze niet toegankelijk is.
  Ik kan wel bij apparaatbeheer de schijfeigenschappen opvragen en die geeft ook aan dat de schijf ongeveer 120 Gb is.

  Ik heb het probleem eerder min of meer kunnen oplossen door het programma easy-recovery te gebruiken. Deze kan de schijf gewoon lezen, maar dan moet ik de bestanden wel eerst op een andere schijf wegschrijven voordat ik ze kan gebruiken. Dit was in het begin nog wel te doen want toen was de hoeveelheid data maar 50 Gb, maar inmiddels is de schijf bijna vol en zo veel vrije ruimte heb ik niet meer op een computer.

  Ik denk dat de schijf iedere keer zijn fat-table oid kwijt is, maar de data is er nog steeds. Easy-recovery heeft ook absoluut geen moeite met het terugvinden van de data.

  Weet iemand toevallig een methode of een programma om de partitie te herstellen?

  alvast bedankt
  Schoenie
 • Ik heb net hetzelfde probleem gehad.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=142747

  Ik heb mijn bestanden met Get Data Back teruggehaald, maar als je dat wilt doen dan moet je dus wel een extra schijf kopen. Vervolgens kun je dit doen, als je tenminste net als ik NTFS hebt:

  Ga naar de site van de harde schijf farikant en haal er een programma vandaan dat een "low level format" kan uitvoeren. Een normale high level format verwijdert alleen de gegevens, maar in de Master Boot Record (MBR) kan ook een virus geslopen zijn. Daar is de low level format voor die van begin tot eind de schijf leegmaakt. Ik hoop dat dat helpt. NB: als je de schijf terugstuurt dan is het enige wat de fabrikant doet waarschijnlijk ook een low level format. Het zelf doen bespaart dan een hoop tijd. [quote:58f8b2458e]Viruses Can Infect the Master Boot Record
  Many destructive viruses damage the Master Boot Record and make it impossible to start the computer from the hard disk. Because the code in the Master Boot Record executes before any operating system is started, no operating system can detect or recover from corruption of the Master Boot Record. You can use, for example, the Disk Probe program on Windows NT Workstation Resource Kit CD to display the Master Boot Record, and compare it to the Master Boot Record shown above. There are also utilities on the Microsoft Windows Resource Kits that enable you to save and restore the Master Boot Record.

  www.NTFS.com[/quote:58f8b2458e]Tot nu toe doet mijn schijf het gewoon weer prima, zonder schijffouten. Hopelijk blijft dat zo :-?
 • of probeer es DriveRescue, die kan ook hele partities herstellen.
 • Ik zou de harde schijf ook eens controleren. Data raakt niet zomaar beschadigd. Of je computer is niet superstabiel (bv door overklokken) of de hd of case is niet in orde. Tenminste, dat is mijn vermoeden.
 • De harde schijf is in orde, of de case wel 100% werkt weet ik niet. Hij is als een keer omgeruild, omdat ik het zelfde probleem had. ik vrees dat het komt doordat af en toe de verbinding tussen case en computer wegvalt(slecht contact). Overklokken doe ik niet, 't is een laptop.

  Ik ga drive-rescue vanavond proberen.

  alvast bedankt voor de tips

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.