Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf onleesbaar

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Mijn 160 GB harde schijf, vorig jaar gekocht, is opeens onleesbaar geworden.

  Hij geeft de foutmelding:
  E:\ is niet toegankelijk
  bestand of map is beschadigd en onleesbaar.

  Het is een Samsung SP1614N. Is er een of andere tool waarmee ik dit eventueel zou kunnen repareren? Of moet ik gebruik gaan maken van de garantie?
 • De meeste fabrikanten van hard disks bieden diagnose software aan ter download via hun internet site; kijk daar eerst eens. Een alternatief kun je vinden op iets als 'The ultimate bootdisk', een cd iso image (om een bootable cd van te branden, ergens wel te downloaden), waarmee je de beschikking krijgt over generieke (universeel bruikbare, voor elk merk hard disk) hard disk diagnose software. Succes.
 • eens de aansluiting van de harde schijf afhalen en terug opsteken, een waterkansje maar wie weet.

  probeer de schijf ook eens in een andere pc (vergeet juist de jumper op de schijf niet te verzetten van master naar slave)
 • Ik heb hem geprobeerd in een andere pc, werkt ook niet. Weet iemand misschien een [i:5ad9645f48]uitermate [/i:5ad9645f48]goed tooltje dat ik kan gebruiken om ten minste m'n gegevens weer terug te krijgen?
 • pc inspector
 • [quote:300aafe9b8="Kerstboom"]Ik heb hem geprobeerd in een andere pc, werkt ook niet. Weet iemand misschien een [i:300aafe9b8]uitermate [/i:300aafe9b8]goed tooltje dat ik kan gebruiken om ten minste m'n gegevens weer terug te krijgen?[/quote:300aafe9b8]

  "Get Data Back" o.i.d.
 • Ik heb heb PC inspector geprobeerd en heel de schijf laten scannen op files. Nu heeft hij een stuk of tien partities gevonden waar op sommige geen files staan en op sommige alleen heel veel bestanden en mappen met hele rare namen (tekens en symbolen). En als ik die probeer te recoveren dan geeft hij een foutmelding dat het niet lukt. Hij vindt dus wel wat, maar het is 'niks'.

  Ik ga het nu met Get Data Back proberen. Hij is nu aan het scannen. Er zijn al 12 000 bestanden gevonden, dus volgens mij krijg ik hetzelfde resultaat, want zoveel stonden er niet op.

  Is er misschien nog een manier om de schijf echt weer te kunnen lezen, door een of andere index weer op te bouwen bijvoorbeeld? Of moet ik een instelling bij het scannen veranderen?
 • Het is al gelukt! Met GetDataBack! Commerciële software werkt dus toch soms beter :) . Ik krijg nog steeds ontzettend veel mappen te zien met rare namen, maar de goede staan er gelukkig ook tussen. Bedankt voor de suggesties.
 • [quote:1197b17d13="Kerstboom"]Het is al gelukt! Met GetDataBack! Commerciële software werkt dus toch soms beter :) . Ik krijg nog steeds ontzettend veel mappen te zien met rare namen, maar de goede staan er gelukkig ook tussen……………………………[/quote:1197b17d13] Good choice! :D
 • Ja, met Getdataback heb ik ook goede ervaringen. Dat je zoveel bestanden krijgt te zien, komt, lijkt mij, omdat het programma verschillende mogelijke boomstructuren vindt. Als je kijkt wat er in staat, zie je veel dezelfde bestanden.
  En wat is er nu mis met je schijf. Alleen de software in de war?
 • [quote:054b9bb452]Ik krijg nog steeds ontzettend veel mappen te zien met rare namen, [/quote:054b9bb452]

  ter info,
  als je iets delete van je pc HD wordt dit niet echt verwijderd van je HD maar gewoon de link ernaar toe (weet de juiste benaming niet) wordt verwijder, de mappen die je dus ziet met rare namen zijn volgens mij mappen die ooit eens verwijderd zijn en nu deels overschreven enz…
 • Ja, daarom moet je met shift-delete je rommel weg gooie, dan wordt het echt volledig van je pc gegooid, of heb ik het nu mis?? :oops:
 • Waarschijnlijk wordt het bestand ook dan alleen maar verwijderd uit een toc (table of contents), maar staan de bitjes nog steeds op je HD. Je kunt dit nagaan door een groot bestand, bv. een GB, op die manier te verwijderen. Dat gebeurt vrijwel onmiddelijk, terwijl het herschrijven van de bitjes op de HD veel meer tijd neemt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.