Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Update firmware DVD brander LG 4160B

Bosje
12 antwoorden
 • Ik probeer mijn firmware van mijn LG 4160B te updaten. Ik heb op de site van LG de nieuwste firmware gedownload maar snap hier niets van hoe nu verder. Als je het programma GSA4160A303.exe opstart volgt iets waar ik absoluut geen weg mee weet. Er start weer een prog. >>DriveUpdater.exe>> met o.a. in te vullen: Input a parameter file of download file generated by dlf_gen.eze.. Hoe nu?? Wie kan mij verder op weg helpen? Dank U!
 • Zit er geen instructie bij, in de vorm van een .txt of .htm(l) bestandje?
 • Er is nog een nieuwere versie, A104 kijk eens op: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1973
 • Waarom wil je je firmware updaten. Zitten er grote voordelen aan, anders: If it ain't broken, don't fix it.

  Een foute update en je hebt een fraaie koffie tray ipv een brander.
 • [quote:27785cf17e="Peter Vooges"]Waarom wil je je firmware updaten.[/quote:27785cf17e]Betere mediacompatibiliteit lijkt me wel een goede reden. :wink:
 • Akkoord, maar dat moet dan wel zeker zijn. Niet gewoon om een hoger nummer te hebben van je firmware.
 • Ja, ik denk dat ik maar afzie met update firmware.
  Na de links gelezen te hebben blijft het een gevaarlijke zaak.
  Zover heb ik prima kunnen branden met deze LG writer. Als de DL discs betaalbaar worden zal ik opnieuw me gaan buigen over dit onderwerp.
  Toch alllemaal dank voor de snelle antwoorden.
 • [quote:5793c8f951="Peter Vooges"]Akkoord, maar dat moet dan wel zeker zijn. Niet gewoon om een hoger nummer te hebben van je firmware.[/quote:5793c8f951]

  Firmware updates brengen ze niet voor de lol uit.
 • hahahaha
 • [quote:ff9429a0fc="Peter Vooges"]Akkoord, maar dat moet dan wel zeker zijn. Niet gewoon om een hoger nummer te hebben van je firmware.[/quote:ff9429a0fc]Helaas zijn de release notes bij zo'n firmware update niet altijd duidelijk. Ik ben echter nog nooit tegengekomen dat een drive na firmware flash een verslechterde mediacompatibiliteit had …
  [quote:ff9429a0fc="flyingbever"]Na de links gelezen te hebben blijft het een gevaarlijke zaak. Zover heb ik prima kunnen branden met deze LG writer.[/quote:ff9429a0fc]Ik heb wat firmware afgeflashed in mijn leven, maar nog nooit is hardware hierdoor in onbruik geraakt. 1x werkte een moederbord wat minder lekker na firmware flash, maar dat was weer terug te flashen naar de oude versie. Maar als je nu gewoon tevreden bent met de brandsnelheid, er idd. gewoon niets aan doen. :wink:
 • Helemaal eens met die opmerkingen, maar je leest toch nog wel eens dat het wel een keer is misgegaan en dan zit je er mee.
  Ik kan me dus voorstellen als iemand niet zoveel ervaring heeft, dat die toch goed moet opletten.
 • Er is nog een nieuwere versie, A104 kijk eens op: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1973
  die firmware update is voor de 4163b niet voor de 4160b.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.