Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC stopt met melding IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Edmond Varwijk
12 antwoorden
 • Sinds een paar weken stopt mijn pc en herstart dan onmiddelijk. ik heb op de verschillende fora gezocht en ben begonnen om het vinkje bij automatisch opstarten weg te halen. ik kreeg nu een blue screen met de melding IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL; ook kreeg ik na een andere stop de melding: 18042prt.SYS_ADRESS_F714F08 en daarna een hele reeks 0-en; (bijv: 0x000000BE)

  ik heb geen idee wat er aan de hand is maar denk aan een hardware of driver probleem. ik weet alleen niet waar ik het moet zoeken. ik ben pas nog teruggeweest naar de winkel. daar is het geheugen en de HD getest. Die waren goed. de voeding bleek niet erg goed meer te zijn, dus die is vervangen. het probleem is echter nog niet opgelost. nu wil wel het geval dat mijn pc de afgelopen tijd traag is geweest totdat ik er achter kwam dat de HD en DVD-speler in de PIO-modus waren geschoten. ik heb dit verholpen door ze softwarematig uit de cofigiguraie te verwijderen en ze bij het herstarten opnieuw te laten detecteren. dat heeft ervoor gezorgd dat de performce weer prima is. het ligt voor de hand om daar nu het probleem te zoeken, maar misschien zie ik iets over het hoofd. overigens heb ik de meest recente driver van mijn dvd-speler al geinstalleerd. van mijn HD weet ik dat niet zeker.
  Het probleem doet zich vaak een paar keer achter elkaar voor en dan soms dagen tot een hele week niet meer.
  wie kan mij helpen?
  mijn systeem: XP Home SP2, bij met alle patches, geen spyware en virussen, AMD 1800+, 512 MB Ram.
 • ik heb net even contact gehad met mijn leverancier zij denken aan een software probleem. volgens hun kan het te maken hebben met het feit dat ik evt een programma heb geinstalleerd dat te oud was (van voor het XP tijdperk) nu kan ik me wel herinneren dat ik het progje BPM studio heb geinstalleerd een tijdje geleden, en ook weer verwijderd omdat dat voor geem meter liep. denken jullie dat dit de verklaring is of moet ik het toch ergens anders zoeken? overigens kreeg ik dit progje van iemand die het wel probleemloos op een XP machine had draaien.
 • Zegt dit je iets: http://kadaitcha.cx/stop_err.html#be
 • lees dit eens door .
  http://www.zdnet.be/help.cfm?id=38932&p=2
 • bedankt. ik zal er vanavond eens mee aan de slag gaan. ik houd jullie op de hoogte
 • [quote:d9a3e7c7ce]Zegt dit je iets: http://kadaitcha.cx/stop_err.html#be[/quote:d9a3e7c7ce]
  kan het zijn dat mijn virtueel geheigen in de war is geraakt doordat ik er een nieuwe HD bijgezet heb?
  Als ik dit zo lees kan ik het advies op XP opnieuw te installeren voorlopig maar beter even negeren. of denken jullie dat dat het probleem wel zal oplossen en dat het anders toch zoeken blijft in de hooiberg?
 • [quote:086d7ca80f="vincentvega1962"]kan het zijn dat mijn virtueel geheigen in de war is geraakt doordat ik er een nieuwe HD bijgezet heb?[/quote:086d7ca80f]Kan je dat niet opnieuw instellen dan? :roll:

  Start/Settings/Control Panel/System
  tabje 'Advanced'
  'Settings' onder 'Performance'
  tabje 'Advanced'
  'Change' onder 'Virtual Memory'
 • [quote:5a79a840ab]Kan je dat niet opnieuw instellen dan?[/quote:5a79a840ab]
  ja dat gaat wel lukken, ik zit nu niet achter mijn pc maar dat ga ik vanavond wel even doen. wat is een aan te raden instelling? zelf aangeven hoe groot het wiselgeheugen mag zijn of het door XP laten bepalen?
 • [quote:0eee171be4="vincentvega1962"]zelf aangeven hoe groot het wiselgeheugen mag zijn of het door XP laten bepalen?[/quote:0eee171be4]Ik laat het zelf door WinXP bepalen op een lege partitie (niet in gebruik) op m'n snelste HDD.
 • en hoe geef je dat aan dan?
 • In het scherm ik een paar posts terug heb vermeld? Of heb je een NL-versie van WinXP? :roll:
 • ik heb een NL versie maar ik kan dat wel vertalen, nee, wat ik bedoel is hoe kan je aangeven op welke partitie en van welke schijf het virtueel geheugen genomen dient te worden. maar mogelijk wijst zich dat zelf wel. ik ga er vanavond thuis eens voor zitten. ik hou je op de hoogte

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.