Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB toetsenbord

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Ik ben nieuwsgierig hoe anderen dit oplossen. PC van mijn dochter heeft een USB toetsenbordje. Na een vervelende vastloper format C uitgevoerd en Windows (XP) opnieuw geïnstalleerd. Tijdelijk probleem is dan dat aanvankelijk alles wat op USB zit, nog niet werkt, dus aan het begin van de procedure geen werkend toetsenbord.

  Geen nood, ze leende dat van mij even (een gewone PS2). Maar als je zoiets nou eens niet achter de hand hebt, hoe los je het dan op? Tijdens de installatie wordt een paar keer gevraagd op een toets te drukken, en dat werkt dan dus niet.
  Dus nogmaals: Hoe doen anderen dit in zo'n situatie? Altijd een "ouderwets" keybord achter de hand, of een andere truc?
  Voor mij mogelijk een overweging om bij een volgende PC géén USB toetsenbord te kiezen.
 • Je kunt in de BIOS USB-toetsenbord ondersteuning aanzetten. Tenzij je niet een al te oud BIOS hebt natuurlijk.
 • Je kunt in de BIOS USB-toetsenbord ondersteuning aanzetten. Tenzij je niet een al te oud BIOS hebt natuurlijk.

  hij bedoelt natuurlijk: tenzij je een te oud bios hebt….
 • [quote:3ca6b1f89d="derkdejong"][quote:3ca6b1f89d="JBS"]Je kunt in de BIOS USB-toetsenbord ondersteuning aanzetten. Tenzij je niet een al te oud BIOS hebt natuurlijk.[/quote:3ca6b1f89d]hij bedoelt natuurlijk: tenzij je een te oud bios hebt….[/quote:3ca6b1f89d]Dan is de logische stap: kijken of er een nieuwere BIOS te krijgen is.
 • dan moet ie wel super oud zijn

  in bios mous en keyboard usb enabled zetten

  bij integrated periphals of advanced

  dan wel ps2 muis hebben ivm met ff naar je buro blad of naam klkken een gebruiker die met rechten moet je iedergeval starten

  dan vind ie nieuwe hardware instalerne ja evt cd met software in lade doen

  soms moet je 2 of 3 herstart doen

  packeard bell p2 heeft 't ook vandaar moet je super oud bios hebben wil niet hebben in bios die instelling :wink:
 • Bedankt voor de antwoorden. Ik realiseerde me die BIOS instelling even niet, want na installatie van Windows doet hij het gewoon wel. Wat me tot de vraag leidt wat het nut eigenlijk is van deze keuzemogelijkheid disabled/enabled in de BIOS als het via het OS uiteindelijk toch automatisch "enabled" wordt.

  Hoe dan ook, met Enabled zou hij het meteen voor de installatie van Windows of welk OS dan ook, na een eventuele format, al moeten doen?

  Jan de Boer
 • tevens zijn er natuurlijk ook koppelstukjes te koop die usb omzetten in ps2
 • Ja dat weet ik. Bedankt voor het meedenken, maar daar ging het niet om. Wij hadden ook niet echt een probleem (zie start topic). Ik postte deze vraag alleen uit nieuwsgierigheid hoe de usb-poort toch bereikbaar zou kunnen zijn als er nog geen OS is geïnstalleerd. En dat is door de anderen reeds beantwoord.

  PS (off-topic):
  Met die koppelstukjes moet je overigens wel uitkijken, want ze zijn meestal niet universeel, maar uitsluitend passend (en in dat geval bijgeleverd) bij een bepaalde muis, toetsenbord, enz. In het geval van een muis weet ik uit eigen ervaring dat een ander merk muis er niet op werkt. Er zit nl. een chip in, en niet enkel een paar doorverbindingsdraadjes.
 • Wordt er niet iets over het hoofd gezien? Als je namelijk usb ondersteuning aan moet zetten in het bios, om het keyboard bij het opstarten te kunnen gebruiken. Dan is dat dus onmogelijk, aangezien het keyboard niks doet. Net als in die beruchte foutmelding: "keyboard failure, press F1 to continue"…
 • [quote:31edb59f3c="J. de Boer"]PS (off-topic):
  Met die koppelstukjes moet je overigens wel uitkijken, want ze zijn meestal niet universeel, maar uitsluitend passend (en in dat geval bijgeleverd) bij een bepaalde muis, toetsenbord, enz. In het geval van een muis weet ik uit eigen ervaring dat een ander merk muis er niet op werkt. Er zit nl. een chip in, en niet enkel een paar doorverbindingsdraadjes.[/quote:31edb59f3c]Ik vraag me af of dat waar is. Ik heb hier wat koppelstukjes liggen (van USB naar PS2), en die werken met verschillende toetsenborden. Wel is er verschil in kleur, namelijk paars en groen. Paars voor toetsenbord en groen voor de muis. Of ze inwendig verschillen weet ik niet, het zou natuulijk alleen voor de de duidelijkheid kunnen zijn.
 • Klopt Gerben. Net zoiets als de knop van de bel aan de binnenzijde van de deur, en dan zeggen "ik hoor de bel nooit". Dat zou dan toch van te voren moeten met een "normaal" toetsenbord (voor mij zelf zoals gezegd geen probleem), en dat breng me dan toch weer terug naar mijn startvraag.
 • [quote:cf29998835="J. de Boer"] Tijdens de installatie wordt een paar keer gevraagd op een toets te drukken, en dat werkt dan dus niet.
  [/quote:cf29998835]

  misschien de F-lock F toets indrukken meestal links op toetsenbord te vinden
  deze wil met opstarten nog wel eens niets doen 1 x indrukken en dan werken de F toetsen weer want dat is waarschijnlijk toch je probleem?
 • [quote:a36cd37932="jrbr13"][quote:a36cd37932="J. de Boer"] Tijdens de installatie wordt een paar keer gevraagd op een toets te drukken, en dat werkt dan dus niet.
  [/quote:a36cd37932]misschien de F-lock F toets indrukken meestal links op toetsenbord te vindendeze wil met opstarten nog wel eens niets doen 1 x indrukken en dan werken de F toetsen weer want dat is waarschijnlijk toch je probleem?[/quote:a36cd37932]Dan denk ik je eerste bericht van de TS niet goed gelezen hebt… :roll:
 • hoezo niet goed gelezen

  lees jij nog maar eens dan na (ps2)


  in de opstart bij instalatie met xp cd

  werkt nl de F toets vaak niet
 • [quote:c12ea28ec4="jrbr13"]hoezo niet goed gelezen
  lees jij nog maar eens dan na (ps2)
  in de opstart bij instalatie met xp cd
  werkt nl de F toets vaak niet[/quote:c12ea28ec4]Het gaat toch om de complete werking van een USB toetsenbord bij installatie van XP? Niet specifiek over F-lock toetsen, of mis ik iets?
 • [quote:b276f53200="jrbr13"]hoezo niet goed gelezen

  lees jij nog maar eens dan na (ps2)


  in de opstart bij instalatie met xp cd

  werkt nl de F toets vaak niet[/quote:b276f53200]Blijkbaar heb je mijn vraag toch een beetje verkeerd gelezen jrbr13. Dat niet werken sloeg heel duidelijk op het USB toetsenbord dat pas functioneert als het OS is geïnstalleerd. Met als gevolg dat je bij het booten vanaf de Windows-CD d.m.v. het toetsenbord niet de noodzakelijke keuze kan maken. En de DEL-toets om in de BIOS te komen werkt dan natuurlijk ook niet. Je loopt dus meteen in het begin al vast.
  Heeft dus niets te maken met de F-toetsen, dat is een geheel ander verhaal. Om het op te lossen (staat er duidelijk) nam ik tijdelijk een PS2 bord. En uiteraard werkte dat wel. Ons probleem was daarmee opgelost.

  Mijn vraag was dus alleen maar hoe je het dan fixt als je toevallig zo'n PS2-bord niet meer achter de hand hebt, en ook niet gemakkelijk kan lenen.
 • OK dan heb je een probleem

  maar in os windows niet benaderen wil niet zeggen dat je naruurlijk niet in dos kan : dat zijn 2 verschillende dingen

  dan moet je dus enabled in bios staan maar als ie dat ook niet doet
  dan is er toch echt iets loos met toetsenbord ook als de verloop
  usb>ps2 geen soelaas bied kun je aannemen dat ie dan overleden is
 • [quote:04d0126294="jrbr13"]dan moet je dus enabled in bios staan maar als ie dat ook niet doet dan is er toch echt iets loos met toetsenbord ook als de verloop usb>ps2 geen soelaas bied kun je aannemen dat ie dan overleden is[/quote:04d0126294]Dan heb je het probleem nog steeds niet door. Het gaat erom dat hij alleen een USB toetsenbord heeft, zonder USB/PS2 convertor.
 • dan moet ie ff zon dingetje halen lenen"

  kost een euro

  maar als ie niets doet in dos of windows zou ie toestenbord ook bij een ander kunnen testen als het niet bij zijn systeem werkt. of bij de winkel waar je het vandaan hebt
  sommige winkels niet (bijv aldi of super) )dan gewoon terugbrengen
 • Ja, maar daar gaat het de TS niet om. Hij vraagt zich af of er mogelijkheden zijn als hij op zondag zijn PC installeert en alleen een USB toetsenbord heeft wat niet herkent wordt tijdens de installatie van Windows XP en alle winkels zijn dicht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.