Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe en interne DVD-branders worden niet meer herkend?

TheLastHero
5 antwoorden
 • Sinds 2 weken wordt zowel mijn interne Lite-On DVD brander 832S als mijn externe Freecom DVD (FX50) brander niet meer herkend (aangesloten via firewire) indien ik bijvoorbeeld Nero (burning rom, express) opstart.

  Als ik naar de device manager ga van windows XP (service pack2) zie ik daar alleen de externe dvd-brander terug, maar ondanks dit wordt hij niet herkend door Nero (en al mijn andere brandsoftware zoals Ulead). Als ik de stuurprogramma's probeer bij te werken zegt XP dat dat niet kan, of dat het nieuwste stuurprogramma al aanwezig is. Ik heb zelfs opnieuw XP over de bestaande versie geinstalleerd, maar heeft ook al niet geholpen.

  Ik gebruik als besturingssysteem winXP met servicepack 2, maar het probleem ontstond bij service pack 1 ik had gehoopt met servicepack 2 van de problemen af te zijn, maar helaas. Tevens heb ik de IDE's verwijderd en opnieuw geinstalleerd maar dit heeft ook niet geholpen.

  Het volgende heb ik ook al geprobeerd maar heeft niet geholpen: http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Bnl%3B314060&x=10&y=7

  Iemand ook last gehad van dit probleem? En hoe kan ik dit oplossen zonder een format c:\ te moeten doen?
 • chipset drivers update van je mobo.
  .
 • ok, hoe doe ik dat? Ik bedoel moet dit via de Bios doen of moet dit via winXP.

  Ik heb net gekeken op de website van Asus, maar de nieuweste drivers staan al geinstalleerd.
 • Ik heb de interne lite-on dvd brander in een win98 bak geplaatst en hij werkt gewoon, het enige wat ik nu kan bedenken is dat het moederbord kapot is. Ik begrijp alleen niet waarom ik dan wel dvd kan lezen maar niet kan schrijven?
 • [quote:48d9c1c6b5="TheLastHero"]Sinds 2 weken wordt zowel mijn interne Lite-On DVD brander 832S als mijn externe Freecom DVD (FX50) brander niet meer herkend (aangesloten via firewire) indien ik bijvoorbeeld Nero (burning rom, express) opstart. [/quote:48d9c1c6b5] Dus als je Nero (welke versie?) opstart, zie je in Recorder > Recorder kiezen, alleen de Image Recorder.
  [quote:48d9c1c6b5="TheLastHero"] Als ik naar de device manager ga van windows XP (service pack2) zie ik daar alleen de externe dvd-brander terug, [/quote:48d9c1c6b5] Heb je ook nog gecontroleerd of er info staat bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur? En controleer ook of bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Bij Hardwarebronnen > IRQ wel bij alle IRQ's OK staat. En heb je al geprobeerd of de interne brander in Devicemanager te zien is in veilige modus?
  [quote:48d9c1c6b5="TheLastHero"]Ik heb de interne lite-on dvd brander in een win98 bak geplaatst en hij werkt gewoon, het enige wat ik nu kan bedenken is dat het moederbord kapot is[/quote:48d9c1c6b5] Is je interne brander nog wel zichtbaar in de BIOS? Heb je als je pc opstart met een Windows 98 boot diskette, toegang tot je interne brander?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.