Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Zwart scherm op fotocamera bij bekijken foto's.

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Beste forumleden,
  Sinds kort heb ik mij begeven op het pad der digitale fotografie, dit tot nu toe met volle tevredenheid. Nadat ik mijn sd-geheugenkaartje vol had gefotografeerd, heb ik de inhoud hiervan op de harde schijf gezet en het kaartje leeg gemaakt.
  Nu wil ik graag familie laten zien wat ik gewrocht heb en heb vervolgens een aantal foto's gekopieerd op het kaartje, zodat zij de foto's op het schermpje van het fototoestel kunnen bekijken. Voor de meeste foto's is dit goed gegaan, maar bij een aantal foto's is het scherm zwart en krijg ik niets te zien. Deze "nachtopnamen" staan willekeurig verspreid over het kaartje.
  Dezelfde foute foto's heb ik nog op een ander kaartje gezet, maar ook hier hetzelfde resultaat. Overigens, wanneer ik het kaartje weer in de pc druk, krijg ik wel alle foto's te zien. Wie kan mij licht verschaffen in deze duisternis omtrent hetgeen fout is gegaan?
  Bij voorbaat dank,
  J. Boonstra
 • het is altijd lastig om de camera te laten werken met bestanden die het ding niet zélf op het kaartje zette.
  zodra je iets hebt gewijzigd in de naam (aantal posities, extensie, hoofdletter/kleine letter) laat een aantal camera´s het al afweten.
  de pc is wat dat betreft veel minder veeleisend.
  nog een tip: formatteer je kaartje uitsluitend in de camera.
 • Weet je wat ook zou helpen ?
  Als het merk/type van de camera & sd-kaarten in kwestie werden genoemd … ;)
 • @derekde jong: in eerste instantie dacht ik niet zo veel met je reactie te kunnen, ik had nl. niets in de namen aangepast. Echter, later, in een volkomen onverwachte vlaag van volkomen verstandsverbijstering, realiseerde ik mij dat ik een aantal foto's wat had opgelicht omdat deze iets te donker waren. En dat er dus wel degelijk wat aan de foto's was veranderd. Laat dat nou de foto's zijn die ik niet kan zien op het schermpje! In mijn geval zou dat de oorzaak kunnen zijn van het "zwartkijken" en had je het wel degelijk bij het rechte eind.
  @JaFo: merk camera is Logitech, type weet ik zo niet uit het hoofd, 6,36MP, merk kaartjes Kingston, 128 en 512 MB. Tot op heden zeer tevreden over de resultaten.
  Voor zover mij bekend is mijn vraag hiermee beantwoord. Een ieder bedankt voor het meedenken en reageren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.