Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB 2 / 1

lion
10 antwoorden
 • Wie helpt even:
  "Iemand" (ik dus niet) heeft een dig. camera gekocht. Deze camera zou vlg. de gegevens USB 2 aangesloten moeten worden, althans er is USB 2 vermeld v.w.b. de aansluiting. Het bijbehorend PC systeem: Een Pent.III, Win XP. Dus….: USB 1 naar ik aanneem.
  Aansluiten van de camera resulteert in een melding van Windows dat er een "apparaat is gevonden", maar dat de "software niet bruikbaar is"…
  Vraag: Is de oorzaak hier het USB 2 / USB 1 verhaal??
  De verkoper beweert nml. tegen de koper dat dit geen enkel probleem is….(!)
 • USB2 is compatible met USB1.1, uiteraard is dat wel een stuk trager.
 • Trager…. Geen ideale situatie dus, maar 't feit dat Windows meldt dat-ie niets met de bijbehorende software kan aanvangen heeft hier dus niets mee te maken… Mmmm, dan weet ik 't ook niet meer….
 • hoe heb je hem nu precies geinstalleerd ?
  Heb je exact gedaan wat RTFM zegt ?
  Meestal is dit de oorzaak van usb apparaten aansluiten
 • 't Allemaal "op afstand bekeken". Een vriend uit de IT heeft op haar PC gekeken (XP - "op afstand") en niets vreemds kunnen vinden….
  Ze is zelf nog wat aan het experimenteren geslagen en is inmiddels zo ver dat Windows meldt dat er "een parameter niet goed is"….
  Echt merkwaardig dat die camera niet herkend wordt. De verkoper heeft een oplossing aangeboden door een cardreader te bestellen, dit als alternatief om foto's op die PC te krijgen. Mijns inziens is er echter in deze situatie geen enkele garantie dat die wel herkend wordt.
  Een echt USB probleem is er eigenlijk ook niet, gezien het feit dat d'r webcam (ook USB, uiteraard) probleemloos werkt….
  Ik zal er op korte termijn eens langsgaan om te kijken wat ik ermee kan, maar ik heb geen flauw idee in welke richting ik moet zoeken…
 • Dit doet mij een beetje denken aan wat wij zelf hebben ondervonden. Onze nieuwste PC is ruim 4 jaar oud, voorzien van USB1.
  Voor onze dochter kochten we onlangs voor d'r verjaardag een digitale camera (Sony 4,1 Mp), geschikt voor USB2. Zou geen probleem moeten zijn. Maar ……
  Tot bijna het laatst ging de software-installatie perfect todat in het allerlaatst de melding verscheen dat er een paar files ontbraken (USBSTOR.SYS, USBNTMAP.SYS en USBMPHLP.PDR). In de telefoon geklommen en de serviceafdeling van Sony in Amsterdam gebeld. Daar wist men van niets. Nog nooit van gehoord!!!!. Beetje beschamend voor zo'n bedrijf als Sony, want het bleek wel terdege een vaker voorkomend probleem.

  Vervolgens heel even zoeken op Google met onmiddellijk resultaat. De benodigde bestanden bevinden zich gewoon in een van de CAB-files van de Windows CD, en anders kon je ze wel ergens downloaden. Hiermee was het probleem opgelost.

  Jan de Boer
 • Mmm, tja, da's toch een iets duidelijker geval dan datgene wat mij in de maag is gesplitst….
  Ik hoop dat ik eruit kom…..
 • zoals ik het lees is het gewoon een installatie probleem. Zie ook mijn vorige post. Over camera merken gesproken, Canon all the way (niet iedereen tgelijk op me duiken :D ) en bij een installatie volgens RTFM werkt ie zowel op usb1 en USb2.
 • [quote:c498074273="Bosje"]zoals ik het lees is het gewoon een installatie probleem. Zie ook mijn vorige post. Over camera merken gesproken, Canon all the way (niet iedereen tgelijk op me duiken :D ) en bij een installatie volgens RTFM werkt ie zowel op usb1 en USb2.[/quote:c498074273]

  Als ik met mijn 50+ ( :wink: ) hoop dat ik de betekenis van RTFM me nog herinner….: ja, alles is volgens de F$%$ Manual uitgevoerd….
  Voor wat ik er zelf in een kwartiertje van gezien heb, heb ik het idee dat de standaard (WIA?) driver van XP niet lekker werkt…(?)
  Dit is dan ook wat XP aangeeft….: softwareproblematiek…..!
  Bij aansluiten van de camera wordt "H" (de camera) zichtbaar, maar de map hieronder is niet te openen…..
  Vaag….
 • WIA : heeft de fabrikant niet een nieuwere versie op zijn homepage staan dan de meeleverde drivers ?

  (je bent een paar jaar ouder :wink: )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.