Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[Compaq Proliant] Boot niet van cd

Anoniem
andre@home
1 antwoord
 • Uit 2 niet-werkende compaq proliant 2500 servers (modellen 2500 en 2500r, de ene had geen geheugen en de andere geen schijven, geen scsi-kabels en een defecte voeding) heb ik een werkend geheel samengesteld. De configuratie bevat 2 pentiumpro 200MHz processoren, 164MB geheugen, een ide-cdromspeler, een diskettestation en een 15/30GB tapestreamer. Aangevuld met een extra scsi-kaart en een smartarray2 met 5 stuks 4,3GB hotswappable harde schijven.

  Middels opstartdiskettes heb ik de 5x4,3GB scsi schijven geconfigureerd tot 2 logische volumes, volume 1 Raid0, 8GB en volume 2 Raid5, 8GB.

  En dan beginnen de problemen. In het errorlog staan nog 3 foutmeldingen met betrekking tot het geheugen, maar die krijg ik er niet uit met de diskettes - het systeem hangt zichzelf (kennelijk) op. Ook na enkele uren wachten is er niets gebeurt, het diskettedrive lampje blijft branden en er is geen activiteit waarneembaar op de harde schijven.

  Op de smartstartcdrom versie 4.3 staan de benodigde tools, maar het systeem wil om een of andere reden niet van de cd booten.

  Welke handelingen moet ik (nog) verrichten om een compaq proliant 2500 van een ide-cdrom te laten booten? De kabels zijn goed aangesloten, als ik een cdrom inleg en de lade sluit wordt de drive aangesproken.

  Alvast bedankt,

  Greetz, dJezzer 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.