Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ontwikkeling op het gebied van Laptops

Anoniem
Sylvester
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een beetje een algemene vraag. Kan iemand mij vertellen, (of een link geven) wat op het moment de ontwikkelingen zijn in laptopland.
  Zijn er nog technieken die in ontwikkeling zijn of die pas uit gekomen zijn.
  Ik ben in de toekomst van plan een andere laptop te kopen maar heeft niet echt haast. Maar als iemand zet van… dan en dan komt er iets nieuws uit waar je beter op kan wachten doe ik dat.

  Ik heb wel gehoord dat er al laptops zijn met een accuduur van 8uur. Ook vind ik het hele Centrino verhaal onduidelijk. Want daar heb je ook nog iets van Dothan in. En hoe zit het met de mobile processors van AMD. Zit daar nog veel verschil in in vergelijking met Pentium?

  Ik vind het wel belangrijk goed geinformeerd te zijn voor ik iets nieuws koop :wink:
 • Er zijn op dit moment veel ontwikkelingen in notebookland. Intels heeft zijn Sonoma (processor) geintroduceerd. Deze biedt o.a. ondersteuning voor PCI-e, S-ATA, HDA DDRII-533 en zo heb je nog een heel lijstje.

  In je topic viel ook de naam Centrino. Dit is ook een processor. Deze is puur gericht op zuinigheid maar levert wel goede prestaties. Een Centrino 1,6 GHz kun je vergelijken met een Pentium 4 2,4 GHz. Terwijl de Centrino een veel lager verbruik heeft :wink: .

  AMD heeft ook binnenkort een nieuwe mobile processor. Deze heeft de codenaam "Turion". Maar hierover heb ik nog verder niks gehoord.

  Misschien de belangrijkste ontwikkeling de afgelopen maanden is de ontwikkeling op het gebied van 3D. De allernieuwste generatie notebooks hebben een PCI-e aansluiting in de notebook (natuurlijk wel een ander slot dan in je pc). De allersnelste kaarten zijn de GeForceGo 6800 en de ATi X800. Voor een notebook met zo'n kaart dien je wel 2000 euro neer te leggen. Wil je goedkoper uit zijn dan kun je ook een 6600Go of een X700 nemen. :wink:

  Greetz,,

  Sylvester :D
 • Sylvester bedankt voor je antwoord!

  Maar hoe zit het met die verschillende type Centrino processors? Dothan enzo. En die accuduur van 8uur? Iemand die hier meer van weet?
 • [quote:b98c0c439e="altec"]Sylvester bedankt voor je antwoord!

  Maar hoe zit het met die verschillende type Centrino processors? Dothan enzo. En die accuduur van 8uur? Iemand die hier meer van weet?[/quote:b98c0c439e]

  Wat wil je weten over die accuduur? Zou fijn zijn als je dat kon uitleggen :D

  Greetzz,,
  Sylvester :wink:
 • Nou of deze laptop er al veel zijn met een accuduur van 8uur.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.