Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wat is een gangbare prijs voor deze laptop?

Anoniem
JimBFB
11 antwoorden
 • Acer AMD Athlon XP-M 2200+
  20 GB
  756 MB Ram –geheugen
  CD brander
  DVD speler
  Met windows XP
 • Ca. 400-450 euro gok ik, want een nieuwe kost 600 euro.
  http://www.pcsnel.nl/details.asp?ProductId=731525
 • En naar mijn mening belangrijk voor de prijs bepaling:
  XGA, SXGA of SXGA+.

  We worden al een tijdje opgescheept met het idee dat laptops goedkoper geworden zijn: klopt slechts voor een gedeelte.
  DE WARE REDEN WAAROM LAPTOPS ZO GOEDKOOP ZIJN IS OMDAT ZE MET MINDERWAARDIGERE BEELDSCHERMEN GELEVERD WORDEN TEGENOVER VROEGER nl XGA (1024x768).
  Vroeger werden laptops al eens geleverd met een SXGA+ (1400x1050) scherm. Nu zul je er flink voor moeten opleggen.
  Het duurste onderdeel in een laptop is noch steeds het beeldsherm.
  Waarom is Microsoft uitgekomen met het "Clear Type" lettertype dacht U ?
  Om U als gebruiker de indruk te geven dat U een zeer scherp beeld hebt (schaduw onder letter).
  Zelfde met die spiegelende laptopschermen (SONY, HP) Desalniettegenstaande blijft U met een zeer verouderd (qua resolutie dan) beeldscherm zitten, en worden we flink bij de neus genomen. Al eens over nagedacht ?
 • Volgens mij zijn alle goedkope laptops van nu met 15" beeldscherm uitgevoerd met een XGA (1024x768 pixels) beeldscherm, dus ik zie het probleem niet?

  En als je meer wilt betalen voor een WXGA (1280x800 pixels), SXGA (1400x1050 pixels), etc. dan kun je daar toch gewoon voor kiezen? Kost wel wat natuurlijk.

  Maar vergeet niet dat als je hoge resoluties toepast op een klein scherm, de lettertje standaard wel erg miezerig zijn. :wink:
 • dpi is wat anders he Obi, dan krijg je voor een 15" scherm wel een hele hoge resolutie als je honderden dots per inch hebt :wink:
 • [quote:06ecf63455="Comp-Freak"]dpi is wat anders he Obi, dan krijg je voor een 15" scherm wel een hele hoge resolutie als je honderden dots per inch hebt :wink:[/quote:06ecf63455]Sorry, find 'dpi' replace with 'pixels'. :oops: :P
 • [quote:0770bcee7a="Obi-wan-kenobi"]Volgens mij zijn alle goedkope laptops van nu met 15" beeldscherm uitgevoerd met een XGA (1024x768 pixels) beeldscherm, dus ik zie het probleem niet?
  En als je meer wilt betalen voor een WXGA (1280x800 pixels), SXGA (1400x1050 pixels), etc. dan kun je daar toch gewoon voor kiezen? Kost wel wat natuurlijk.
  Maar vergeet niet dat als je hoge resoluties toepast op een klein scherm, de lettertje standaard wel erg miezerig zijn. :wink:[/quote:0770bcee7a]
  Volgens wat je hier schrijft besluit ik dat je niet begrijpt wat ik bedoel.
  1) Een WXGA sherm heeft dezelfde resolutie als een XGA met dit verschil dat het een breedbeeld scherm is
  2) Breedbeeldschermen zijn enkel goed voor zij die veel films in 16:9 bekijken. Er zijn weinig websites die ontworpen zijn voor breedbeelschermen.
  3) Een SXGA scherm met resolutie 1400x1050 bestaat niet, dit moet SXGA+ zijn.
  4) Zij die ooit met een resolutie 1400x1050 gewerkt hebben zullen het beamen en kunnen niet zo gemakkelijk naar een beeldscherm met een lagere resolutie overschakelen, maar zullen eerder geneigd zijn iets op te leggen voor een SXGA+ > dit is echter niet altijd mogelijk bij eeen bepaald type.
  5) Het dpi (96 standard) verander je best niet tenzij je allerlei vervormingen op de koop toe wil nemen (tekst die niet in het kadertje past enz.)
  6) Bij een hogere resolutie moet je wel bepaalde zaken aanpassen zoals tekstgrootte en icongrootte (48x48); alhoewel dit pas echt een probleem begint te worden met een UXGA scherm (1600x)
  7) Persoonlijk (maar daar blijft het bij) vind ik een 15" scherm te groot. Het blijft nog altijd een laptop. Dus je zit te dicht bij het scherm. Laat staan die 17" schermen.
  8) De trucjes die toegepast worden om toch maar een beeld zo scherp mogelijk te laten uitkomen zijn reeel. "Clear type" en nu laatst die spiegelschermen (sorry, vergeet de naam) zorgen ervoor dat de fabrikanten van laptops de schermen met een lagere resolutie (dus veeeel goedkoper) kunnen blijven leveren, en dus de laptops goedkoop kunnen blijven.

  Ik zoek mijn laptop van 5 jaar oud te vervangen, maar die heeft een SXGA+ scherm. Er is veel minder keuze als ik deze resolutie wil behouden en ik zal veel meer moeten betalen dan een gelijkaardig type met een standard XGA scherm (van 250E tot 350E meer). De opleg die ik 5j geleden moest betalen was veel lager; dus dit is de omgekeerde wereld.
 • [quote:fd8bc179d5="JimBFB"]2) Breedbeeldschermen zijn enkel goed voor zij die veel films in 16:9 bekijken. Er zijn weinig websites die ontworpen zijn voor breedbeelschermen.[/quote:fd8bc179d5]Je kunt wel makkelijker twee sessies van whatever naast mekaar zetten bij breedbeeld …
  [quote:fd8bc179d5="JimBFB"]4) Zij die ooit met een resolutie 1400x1050 gewerkt hebben zullen het beamen en kunnen niet zo gemakkelijk naar een beeldscherm met een lagere resolutie overschakelen, maar zullen eerder geneigd zijn iets op te leggen voor een SXGA+ > dit is echter niet altijd mogelijk bij eeen bepaald type. Ik zoek mijn laptop van 5 jaar oud te vervangen, maar die heeft een SXGA+ scherm. Er is veel minder keuze als ik deze resolutie wil behouden en ik zal veel meer moeten betalen dan een gelijkaardig type met een standard XGA scherm (van 250E tot 350E meer). De opleg die ik 5j geleden moest betalen was veel lager; dus dit is de omgekeerde wereld.[/quote:fd8bc179d5]Ok, ik snap het nu een beetje. Maar het is wel zo dat die types waar ze SXGA+ resoluties of UXGA+ resoluties toepassen, ook wat geavanceerder zijn. Daar betaal je dus ook voor.

  En we raken ook wat off-topic, want ik denk niet dat die Acer met AthlonXP-M 2200+ een SXGA+ scherm heeft, die duurdere schermen zitten ook bij de duurdere processoren (Centrino's en vette P4's).
 • Volledig gelijk wat die off topic betreft; maar nog juist dit.
  Het word tijd dat de mensen eens beseffen dat de laptops de laatste 2 jaren pas echt goed in prijs beginnen dalen zijn, maar dat absoluut achteruitgegaan word met de kwaliteit van de TFT schermen (het allerduurste onderdeel dus) en dat de industrie er alles aan doet om dit te verdoezelen door speciale lettertypes te ontwikkelen.
  Clear type > Microsoft uitvinding, is absoluut overbodig bij gebruik van een hogere resolutie en dan nog die spiegelschermen die dus een illusie van scherpte scheppen.
  Ik noem dit een kat in een zak kopen. Goedkoper dan vroeger dus maar met minder kwaliteit.
 • [quote:bac44e18b6="JimBFB"]Ik noem dit een kat in een zak kopen. Goedkoper dan vroeger dus maar met minder kwaliteit.[/quote:bac44e18b6]Mja, het scherm is wellicht van mindere kwaliteit geworden, maar de rest is wel echt 'desktop replacement' (op het gamen na dan). Dat kon je 5 jaar geleden zeker niet zeggen! :wink:

  Trouwens, Sony gebruikt toch wel aardige schermen voor de Vaio's, bijv. de B1XP?
  http://www.centralpoint.nl
  edir.cgi?page=index.html&what=fp.php&by=ice.cgi?a_ssrp=1&d_word=VGN-B1XP
 • wat voor videokaart zit er in? Of is ie onboard? ook wel belangrijk…
  Zit er ook 'n floppy in?
  Doet de accu het nog?
  Krijg je er een adapter oid bij?

  Dan wordt de prijs toch weer wat hoger… :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.