Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB TOSHIBA SATELITE210CS

None
15 antwoorden
 • Wil usb-apparaat aansluiten op mijn laptop.
  Heb hiervoor een verloopstukje gekocht die de PS/2 (voor aansluiting van de muis) omzet in een USB-aansluiting.
  Helaas werkt dit niet.
  Heeft iemand een oplossing hiervoor ? (dat de USB wel werkt en herkent wordt door WIn98)
 • er zijn relatief goedkope PCMCIA sloten met vaak 2x USB, die ca 30 euro kosten of via marktplaats of zo voor de helft
 • Ligt dat aan het verloopstukje (doet de constructie het op een andere compu ook niet), ligt het aan je PS2 poort (doet een Ps2 muis het wel goed op de PS2 verbinding), ligt het aan de oude Windows 98 die PS2 niet kan laten verlopen naar USB?

  Eerst eens mogelijkheden uitsluiten, lijkt me.
 • Het verloopstukje werkt bij een andere PC (wel met WIN XP)
  Een "gewone"muis op de PS/2 van de 210CS werkt ook.
  Op de 210CS staat win98 sec. ed.

  Helaas is de 210CS een oud model. Maw geen USB aansluitingen. Ik moet het dus doen met de poorten die aanwezig zijn (heb geen ervaring met openmaken van de laptop, ben dit ook niet van plan)

  Heb ondertussen van alles geprobeerd. In Win98 moet ik (denk ik) ergens duidelijk maken dat ik de PS/2 als USB gebruik maar hoe ?
 • Andre,

  Alle PCMCIA kaarten hebben tegenwoordige van die bobbeltjes (zo'n goudkleurige rand). Bij de 210CS pas dat niet, hier past alleen nog de "gladde" kaarten in (de ouderwetse)
  Heb gezocht naar dit soort kaarten maar die worden nergens meer verkocht.
 • Bij de installatie van WinXP worden de USB poorten geinstalleerd door softwaredrivers te installeren. Dit doet Windows automatisch. In de tijd van win98 was USB nog geen gemeengoed. Je zult waarschijnlijk USBdrivers nodig hebben voor '98, en dan is het nog de vraag of het moederboard (de BIOS) het ondersteund, zeker via de PS2 aansluiting.
  Ik heb zo mijn twijfels of dit lukt.

  Is het nu gewoon een muis die je wilt aansluiten of gaat het om een printer o.i.d?
 • [quote:8792911480="dingemanse"]Andre,

  Alle PCMCIA kaarten hebben tegenwoordige van die bobbeltjes (zo'n goudkleurige rand). Bij de 210CS pas dat niet, hier past alleen nog de "gladde" kaarten in (de ouderwetse)
  Heb gezocht naar dit soort kaarten maar die worden nergens meer verkocht.[/quote:8792911480]dat oude type (16 bits) bedoelde ik ook, dus hopelijk nog geluk op een beurs of bijv via 2ehands.nl of marktplaats.nl
 • [quote:ddf5f547c2="KeesA"]Bij de installatie van WinXP worden de USB poorten geinstalleerd door softwaredrivers te installeren. Dit doet Windows automatisch. In de tijd van win98 was USB nog geen gemeengoed. Je zult waarschijnlijk USBdrivers nodig hebben voor '98, en dan is het nog de vraag of het moederboard (de BIOS) het ondersteund, zeker via de PS2 aansluiting.
  Ik heb zo mijn twijfels of dit lukt.

  Is het nu gewoon een muis die je wilt aansluiten of gaat het om een printer o.i.d?[/quote:ddf5f547c2]  Kees,

  Ik wil deze laptop aansluiten op een draadloos netwerk. Omdat dat niet lukt met de PCMCIA had ik het idee via USB zo'n draadloos netwerkstick te installeren.
  Als jij een andere manier weet dan hoor ik het graag.
 • [quote:1bc05abace="dingemanse"]Heb ondertussen van alles geprobeerd. In Win98 moet ik (denk ik) ergens duidelijk maken dat ik de PS/2 als USB gebruik maar hoe ?[/quote:1bc05abace]Dit is onzin. Ik heb een echt optische Microsoft muis USB, met verloop naar PS/2. Die muis werkt prima. Dat verloopje heeft alleen niets met USB te maken, het zorgt er gewoon voor dat de USB muis als PS/2 muis werkt. Zo wordt die bij mij tenminste herkend. Omdat Windows XP die muis wel kan gebruikern via dezelfde verloop steker, is het misschien een compatibiliteisprobleem. Kun je de muis met verloop op een ander Windows 98 systeem uitproberen?
 • USB dongle voor draadloos netwerk lijkt me een heilloze weg. Waarom?: de omzetter PS2–>USB is bedoeld voor specifieke, niet intensieve apparaten, zoals een toetsenbord. De techniek van intensieve gegevensoverdracht, zoals bij printers, scanners en helemaal bij een draadloos netwerk, is een geheel andere. Die kan niet via een PS2 poort lopen.

  Ik zou niet weten hoe je zonder USB poorten aangekoppeld je netwerk op zou kunnen zetten. Als zou er iets in te bouwen zou zijn (een PCMIAkaart lukt niet, zeg je), dan zit je er nog mee dat het moederbord (BIOS) USB moet ondersteunen (zeer de vraag. Meen dat deze Toshiba gelanceerd is in 1997) en dat je niet verder komt dan eventueel USB 1.1. Dat, met een draadloze verbinding die niet op volle kracht loopt, wordt geen aangenaam netwerkgebeuren.

  Je kunt Toshiba even bellen natuurlijk, maar ik denk dat dit laptopje gewoon niet goed is voor een draadloos netwerk.
 • als je er nog aan kunt komen: probeer een PMCMIA netwerkaart te krijgen en sluit die via een kabeltje aan op een draadloze router die in bridge mode kan werken.
  Probeer daarvoor de goedkoopste te krijgen die je kunt. Als ie maar contact kan maken met de rest van je draadloze netwerk.
 • [quote:62e4256994="andre@home"]als je er nog aan kunt komen: probeer een PMCMIA netwerkaart te krijgen en sluit die via een kabeltje aan op een draadloze router die in bridge mode kan werken.
  Probeer daarvoor de goedkoopste te krijgen die je kunt. Als ie maar contact kan maken met de rest van je draadloze netwerk.[/quote:62e4256994]

  Hoe bedoel je dat ?
  Ik heb wel een PCMCIA netwerkkaart maar dan heb ik dus geen draadloos netwerk. Daar gaat het mij om dat ik overal in huis via mijn laptop kan internetten/ netwerken
 • [quote:a17789cd19="dingemanse"][quote:a17789cd19="andre@home"]als je er nog aan kunt komen: probeer een PMCMIA netwerkaart te krijgen en sluit die via een kabeltje aan op een draadloze router die in bridge mode kan werken.
  Probeer daarvoor de goedkoopste te krijgen die je kunt. Als ie maar contact kan maken met de rest van je draadloze netwerk.[/quote:a17789cd19]

  Hoe bedoel je dat ?
  Ik heb wel een PCMCIA netwerkkaart maar dan heb ik dus geen draadloos netwerk. Daar gaat het mij om dat ik overal in huis via mijn laptop kan internetten/ netwerken[/quote:a17789cd19]zo'n netwerkkaart van het oude type, kort kabeltje eraan naar een draadloos goedkoop station en die zorgt ervoor dat je bijan overal verbiinding hebt als het draadloze station maar stroom krijgt…
  Nadeel: je moet het draadloze station "meenemen" (telkens) maar een andere optie?
  De kaart heb je al dus alleen een koppeling naar een zo goedkoop mogelijk draadloos stationnetje die als bridge ingesteld staat (of gewoon is).
 • Wil iedereen bedanken voor hun advies maar deze laptop is gewoon te oud om nog draadloos mee te kunnen internetten. Ben nu een kleine maand er mee bezig geweest zonder resultaat. Ook verloopstekkers etc. lukt niet.
 • heb je de optie van "een draadloos-station aan de netwerk-kabel-hangen" geprobeert? dit lijkt mij wel een oplossing die moet werken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.