Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Snelheid vaste schijf in de praktijk

None
8 antwoorden
 • Hallo

  Ik kan wel een statische benchmark draaien over mijn vaste schijf (WD1200BJ 8MB 7200), maar ik wil liever weten hoe de schijf presteerd in de praktijk. Om daar achter te komen kopieërde ik een VOB bestand van precies 1 GB van een directory naar mijn documenten op dezelfde schijf. Dat deed de computer in 53 zelf gemeten seconde.

  Is dit snel? En wat halen jullie?
 • Er van uit gaande dat hij in totaal dus 2048 MB verplaatst (lezen en weer schrijven) kom je uit op ong 40 MB/sec. Redelijke score. Normaal dus. Het nut van dit topic zie ik alleen nog niet echt.
 • ik zou zeggen: upload het, kunnen wij het downloaden en ook testen :)
 • grapje zeker ? :o
 • je meot eens onder linux mv gebruiekn om een bestand te verplaatsen… dit zal een heel stuk sneller gaan!
 • [quote:67465b0adc="tafelpoot"]je meot eens onder linux mv gebruiekn om een bestand te verplaatsen… dit zal een heel stuk sneller gaan![/quote:67465b0adc]VERPLAATSEN is heel wat anders dan kopieëren, mind you. Bij een kopie moet de data opnieuw geschreven worden, bij verplaatsen wordt alleen in het file systeem de 'verwijzing' naar de map gewijzigd. Tenminste, binnen dezelfde partitie. Bij het veplaatsen van de ene naar de andere partitie wordt er idd wel opnieuw data geschreven. En dat zal per OS ongeveer even snel gaan.
 • [quote:a7bc7c56ad="Jimmy"]Om daar achter te komen kopieërde ik een VOB bestand van precies 1 GB van een directory naar mijn documenten op dezelfde schijf. Dat deed de computer in 53 zelf gemeten seconde.[/quote:a7bc7c56ad]Leuk verzonnen, maar een dergelijke test zegt maar weinig. Wanneer je bv. 1200 bestanden met een wisselende grootte kopieerd van de ene naar de andere partitie, dan zien je meetgegevens er heel anders uit. Maw, je weet nu eigenlijk alleen maar dat, wanneer je dezelfde actie reproduceerd, je ongeveer dezelfde meetresultaten haalt. Het zegt niks over 'een gemiddelde performance', als die al te meten is (er zijn niet voor niks zoveel verschillende benchmarks met ieder hun eigen interpretatie).
 • [quote:797d9f8f58="Jimmy"]
  Ik kan wel een statische benchmark draaien over mijn vaste schijf (WD1200BJ 8MB 7200), maar ik wil liever weten hoe de schijf presteerd in de praktijk.[/quote:797d9f8f58]

  http://tweakers.net/benchdb :roll: maar dan vóór aankoop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.