Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC wil ineens niet meer correct opstarten

15 antwoorden
  • Gisteravond deed mijn pc nog goed. Vandaag heeft mijn vrouw (ja, ja,... :wink: ) de pc opgestart en het scherm ging tijdens Kazaa op zwart. Opstarten lukte niet meer. De monitor bleef zwart. Lampjes van de pc deden het wel. Na thuiskomst vanmiddag, heb ik ook eens geprobeerd op te starten. Bij mij leek het systeem goed op te starten. :-? Ik kreeg netjes het Asus-opstartscherm (is vanuit het bios geregeld), maar daarna niets meer. Toetsenbord deed niets. Ik kon namelijk niet op 'del' drukken. Toen heb ik mijn toetsenbord (Logitech Internet Navigator Keyboard SE, zo'n zwarte platte...met draad) van de USB gehaald en op PS2 aangesloten, nu geen probleem meer. Alles startte weer netjes op. Heeft iemand enig idee waar e.e.a. aan zou kunnen liggen? USB lukt niet meer. (Ikzelf zat aan de voeding te denken.) NB Ik heb enige tijd geleden wel een PCI-kaartje in mijn pc gestoken waar 3(+1) extra usb-aansluitingen zitten. Alles heeft zeker 2 maanden probleemloos gewerkt.
  • [quote:667662c4ab="Mac"]en het scherm ging tijdens Kazaa op zwart.[/quote:667662c4ab]Bij KaZaa moet ik meteen aan een virus denken ... zo'n virus kan nl. je hele Windows-installatie slopen (incl. USB-drivers dus). Heb je een anti-virus CD-ROM waarvan je kunt booten? Anders ff kijken of je de boel kunt formatteren en WinXP kunt herinstalleren (ben je wel alles kwijt).
  • Ik heb wel images op een externe usb-schijf. Ik heb ook een bootable norton internet security 2005-cdrom. Deze zal ik eens eerst proberen. Daarna de image terugzetten. Zou dit helpen?
  • [quote:5b0c1cb7e1="Obi-wan-kenobi"][quote:5b0c1cb7e1="Mac"]en het scherm ging tijdens Kazaa op zwart.[/quote:5b0c1cb7e1]Bij KaZaa moet ik meteen aan een virus denken ... zo'n virus kan nl. je hele Windows-installatie slopen (incl. USB-drivers dus). [/quote:5b0c1cb7e1] Ik begrijp je verhaal, maar het probleem is dat niet alleen Windows raar deed, maar ook mijn pc (buiten windows om). Het correct opstarten (lees: het na de bios-info doorstarten) van de pc heeft niets te maken met het opstarten van Windows. Bovendien gebruik ik een dualboot systeem. Ook de andere Windowsinstallatie gaf problemen. Ik heb inmiddels mijn bootsector-image teruggezet evenals 1 van mijn windowsinstallaties. Ik zal ook de andere windowsinstallatie herstellen dmv het terugzetten van een image. Wordt vervolgd.
  • wat maakt het uberhaupt uit of het toetsenbord op USB zit of PS/2 wilt u graag 2 muizen aansluiten op de PS/2 ofzo mij zou het echt niet uitmaken of mijn toetsenbord op USB zit of PS/2 aangezien volgens mij de prestaties niet echt achteruig gaan door PS/2 Sander Als het geen virus is zou ik er niet zo over in zitten en het na de eerstvolgende herinstallatie van winxp gewoon nog eens proberen
  • Inderdaad maakt de aansluiting van USB of PS2 voor een toetsenbord niet veel uit. (Of dit voor een optische muis ook geldt?) Ik wil altijd heel graag weten waardoor een dergelijk 'probleem' ontstaat. Dat is de reden van mijn oorspronkelijke vraag. :wink:
  • formateren nieuwe en nieuwe parteties ben je er wel van af :P
  • Ik heb mijn hele pc softwarematig overhoop gehaald. Helemaal opnieuw geformateerd. windows opnieuw geinstalleerd. Alles deed het prima gisteren. Net thuis van mijn werk wilde ik even het internet op en probeerde ik de pc op te starten. Wéér wilde mijn systeem niet verder booten. Hij bleef hangen bij het Asus-logo (daar waar je ook op 'del' kunt drukken om in je bios-setup te komen). Een paar keer gereset en opnieuw opgestart. Toen in BIOS maar wat zitten rommelen. Ik heb 'CPU VCore Offset +0.1V' op enabled gezet. Mijn pc startte nu wel op. Kan toeval zijn, of niet? Wat betekent deze optie eigenlijk? Heeft iemand een goede ingeving? Wat kan er met mijn peeceetje aande hand zijn?
  • Ik denk dat je extra spanning op de cpu hebt gezet met die optie. Pas dus op dat die niet te heet wordt. Of het daardoor opgelost is kan ik niet zeggen. Met windows heeft het iig niets te maken want tijdens de post heeft windows nog geen invloed en juist tijdens de post blijft de pc hangen.
  • [quote:3fea97f734="Comp-Freak"]Ik denk dat je extra spanning op de cpu hebt gezet met die optie. Pas dus op dat die niet te heet wordt. Of het daardoor opgelost is kan ik niet zeggen. Met windows heeft het iig niets te maken want tijdens de post heeft windows nog geen invloed en juist tijdens de post blijft de pc hangen.[/quote:3fea97f734] Hmmmm, dan zal ik die optie op disable zetten. Tja, waar het nou wel aan ligt... :(
  • Net nadat ik mijn vorige bericht had gepost, werd een venstertje in Windows vreemd weergegeven met een blauw scherm tot gevolg. Na het opnieuw opstarten kreeg ik een scrollend beeld, met op de verschillende regels: "Unknown BIOS error. Error code = 8187" "Unknown BIOS error. Error code = 818F" "Unknown BIOS error. Error code = 8197" "Unknown BIOS error. Error code = 819F" "Unknown BIOS error. Error code = 81A7" "Unknown BIOS error. Error code = 81AF" "Unknown BIOS error. Error code = 81B7" et cetera. (ik heb er een fotootje van gemaakt) Ik heb meteen daarna de hiervoor genoemde optie gedisabled. Wat zou dit nou weer kunnen zijn? Zo heb je niets met je pc, zo breekt de 'pleuris' uit. Gek wordt ik van die computers. :x
  • Ik heb het idee dat je moederbord bezig is met de pijp aan maarten te geven :wink: Maw, zorg iig voor backups van je bestanden. Om het geheugen uit te sluiten kan je memtest draaien. En als het mogelijk is bijvoorbeeld een andere voeding proberen, maar ik vermoed dat het nu gewoon wachten is tot het moederbord het begeeft. [Edit] Hardeschijf kan je misschien eens afkoppelen en dan kijken of het probleem met de ps/2 poort weg is. De voeding is een QTek, dat zijn nou niet bepaald erg goede voedingen. Dus misschien dat die de boosdoener is.
  • [quote:559b258f83="Comp-Freak"]Ik heb het idee dat je moederbord bezig is met de pijp aan maarten te geven :wink: Maw, zorg iig voor backups van je bestanden. Om het geheugen uit te sluiten kan je memtest draaien. En als het mogelijk is bijvoorbeeld een andere voeding proberen, maar ik vermoed dat het nu gewoon wachten is tot het moederbord het begeeft. [Edit] Hardeschijf kan je misschien eens afkoppelen en dan kijken of het probleem met de ps/2 poort weg is. De voeding is een QTek, dat zijn nou niet bepaald erg goede voedingen. Dus misschien dat die de boosdoener is.[/quote:559b258f83] Ik hem netjes allerlei images en backups op een aparte USB-drive. Wel vreemd, ik heb het mobo en processor vorig jaar juli aangeschafd bij een gerenommeerd bedrijf. Ze hebben hem er zelfs voor me ingezet. Trouwens, het bios komt afentoe met de melding: "Overclocking failed! Please enter Setup to re-configure your system." Ik houd mij helemaal niet bezig met overclocken. Zou het probleem in deze melding zitten? Ik heb netjes defaultsettings geselecteerd en heb naderhand opnieuw weer de nodige wijzigingen aangebracht. Overigens niets te maken met systeem sneller maken of zo. Gewoon onboard sound uitgezet. Van dat soort dingen.
  • Probleem lijkt nu over. Als mijn mobo bijna dood is, dan hoop ik dat hij nog voor half juli sneuvelt, dit ivm garantie. Hoe zit het eigenlijk met garantie van je (boxed intel)processor als je een andere fan op je processor hebt geplaatst?
  • Misschien is het handing om windows te reparen via de WINXp cd..?? Gewoon booten van cd-rom en kiezen voor windos reparatie. ga dan naar \windows\system32\config voer een chkdsk uit windows zal dan aangeven dat het niet nodig is. gewoon doen door /p chkdsk in tevoeren en wachten. anders gewoon het bestandje FIXBOOT openen. Heeft bij mij ook gewerkt succes!!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.