Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SCSI adapter op pc, ervaring gevraagd!!!

tomvdlee
11 antwoorden
 • wie heeft er ervaning met het gebruik van een scsi adapter op pc. toepassing: een agfa snapscan 310 (scsi) aansluiten op usb pf firewire voor de pc (windows xp).
 • [quote:d971f83c1f="brbr100"]… (scsi) aansluiten op usb pf firewire voor de pc windows xp).[/quote:d971f83c1f]usb pf is een usb apparaat? Kun je er iets meer over vertellen? Ik heb wel ervaring met het gebruik van een HP Scsi scanner op een USB-Scsi interface i.c.m. Windows XP. Daar werd ik niet echt vrolijk van. Wat is eigenlijk het probleem? Wordt het USB apparaat niet gevonden? Werkt de scanner niet? Wel SP is op Windows XP geinstalleerd?
 • Hoi, het is voor een kennis van mij, dus ik zelf weet er niets van.
  Misschien een gekke vraag, maar zou u uw telefoonnummer kunnen doorgeven dan belt de persoon in kwestie u even op. Dat praat wat makkelijker. (u kunt dat nummer mailen naar: ster100@gmail.com of ster100@lycos.nl)
  bij voorbaat mijn dank
 • Je bent vrij nieuw op het forum. Even een tip, noem geen e-mail adressen. Er zou misbruik van gemaakt kunnen worden. Verder, ik heb je een PB gestuurd. Dit omdat je misschien nog niet echt bekend bent met dit forum. Een moderator ziet die meestal als overbodige informatie.
 • Ik heb via E-bay voor 12,50 Euro (inclusief verzenden) een PCI SCSI kaartje gekocht van Adaptec type 2940AU. Dit was voor mijn HP5 SCSI scanner en dit werkt perfect in Windows XP. Is mischien een goedkopere en betere oplossing.

  Let wel op de aansluitingen op het SCSI kaartje, voor mijn scanner had ik een 50 pins externe connector nodig. Je kan het proberen op E-bay maar ook op Marktplaats.
 • [quote:d5ae930118="tomvdlee"]Let wel op de aansluitingen op het SCSI kaartje, voor mijn scanner had ik een 50 pins externe connector nodig. Je kan het proberen op E-bay maar ook op Marktplaats.[/quote:d5ae930118]Ook te koop op computerbeurzen. Er is niet al teveel vraag naar, dus wordt er gedumpt. In ieder geval is dit de betrouwbare oplossing. De USB oplossing die ik heb werkt niet goed, ook niet voor CD-Rom en zo. VOor harde schijf gaat het wel, maar blijft opletten. Mijn USB-Scsi werd een tijdje terug gewoon door Windows XP herkend.
 • Kijk eens naar onderstaande link als voorbeeld:
  http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=175&item=5199724313&rd=1#ebayphotohosting

  Ga eens na of de aansluiting 50 pins is en er nog een PCI slot vrij is.

  Kijk ook eens op Google

  Een SCSI controller van Adaptec is goed en wordt volgens mij bijna altijd wel herkend in XP. Mijn scanner werd ook gewoon herkend. de bijgeleverde software gebruikte ik toch niet. Ik importeer alles gewoon via mijn fotobewerkingssoftware.
 • Het lijkt erop dat de Agfa scanner een 25p Scsi aansluiting heeft. Handig te weten is wat nu het probleem is. Moet de scanner op een moderne PC zonder ISA kaart? En is dus een PCI kaart een goede oplossing of is er iets heel anders aan de hand.
 • In onderstaande post op Google wordt vermeld dat iemand een andere kabel moest kopen. Ik vraag me af of daar makkelijk aan te komen is.
  http://groups.google.nl/group/be.comp.hardware/browse_thread/thread/13dce0896ec10d7f/838a530ec8afca71?q=agfa+snapscan+310+XP&rnum=1&hl=nl#838a530ec8afca71
 • Klopt, alleen kabels zijn soms best wel duur. Daarom ben ik geinteresseerd in het eigenlijke probleem. Vermoedelijk moet er gewoon een werkende en niet moeilijke oplossing gegeven worden. Zonder praktische informatie blijft het gissen.
 • Heb ook eeen 310 snapscan, werkt via speciale kabel met PCI scuskrtje van Adaptec.
  Ws heeft vriend TS al wel beide dingen ( kabel en kaart ), want anders zou t eerder ook niet gewerkt hebben, combi is van RUIM voor de USB aansluitingen :lol:
  Dus gewoon kaart uit oude PC trekken en in nieuwe bak zetten en bij Agfa .nl ofbij agfa.com de XP drivers downen.
  Als die er niet zijn de win2000drivers pakken, dat moet ook werken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.