Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sterven de Maxtor's met bosjes?

Anoniem
gerben
101 antwoorden
 • Ligt het nou aan mij? Als ik hier dit sub forum bekijk en de verhaalen in mijn omgeving hoor lijkt het wel alsof de Maxtor schijven met bosjes sterven :-?

  Eerst dacht ik dat gewoon ouderdom is… maar 2 weken terug heeft mijn pa een nieuwe schijf moeten halen omdat zijn 80GB Maxtor ermee gekapt was. En de laatste tijd heb ik ook steeds meer problemen met een van mijn Maxtor 200GB'ers. Dat is een stuk erger omdat ik die dus samen met een identieke in RAID 0 heb staan… Ik hoor een soort tik en hij slaat dan af, RAID controller kan geen 2e schijf vinden en wil dus niet opstarten… Dit is dezelfde tik die ik hoorde in de 'laatste dagen' van mijn Pa's schijf.
  Nu kwam ineens mijn broertje naar mijn toe want zijn PC was vast gelopen (ook Maxtor schijf), ik dacht: 'Zal wel weer teveel aan spyware zijn' maar nee… ik hoorde een identieke tik. Nadat de stroom er vanaf was gehaald en weer eropwilde de schijf pas weer aangaan…

  Pas ben ik ook bij iemand geweest waarbij de MBR (of iig het 'master-gedeelte') van zijn Maxtor van de ene op de andere dag leeg was (wat ik nog geen 1 virus heb zien doen), alle data kwijt..

  Zijn dit dan allemaal toeval gevallen of zijn de schijven van Maxtor echt van lage kwaliteit? (en sterven ze precies 1 maand na het verval van de garantie)
 • Ook ik had dit probleem tot 2x toe met een Maxtor 120 GB IDE HDD…..

  gewoon op een willekeurig moment hoorde ik een tik en liep het toerental af tot het beeld gewoon vaststond en de hdd niet meer functioneerde…. de tik had wat weg van het aanlopen ergens mee…. alsof de schijf ergens tegenaan draaide…. mijn computer was toen een van SIEMENS FIJITSU…. deze was terruggegaan naar de fabriek voor nadere inspectie…. er is toen een nieuwe HDD ingestopt…. binnen 4 weken was deze ook kapot (exact de zelfde symptonen)… weer terug…. deze keer kreeg ik een WD…. deze doet het tot dusver nog prima (2 jaar oud)….

  Maxtors lijken idd sneller kapot te gaan als een robuust merk als WDD… nou is het niet nodig om heel maxtor te beschuldigen van het maken van slechte schijven maar er kunnen wel af en toe fouten in zitten…. (ik heb ook een 60 GB maxtor die het na 5 jaar nog doet)

  Sander Monster….

  ik zou trouwens als ik jou was ook eens een ander merk proberen (bv Hitachi/ Seagate of Western Digital)
 • Toeval . Ik en mijn naaste familie hebben pakweg een stuk of 20-25 maxtor schijven in gebruik (afgelopen 4 jaar), waar ook 80 GB, 120Gb en 160 GB tussenzitten. Ze doen het allemaal.
  Enige wat we niet hebben zijn SATA schijven.
 • Heb ook nooit problemen gehad met Maxtor (40-250GB) schijven, wel 1x een dooie WD en 1x een dooie Seagate. Allemaal ATA trouwens.
 • De diamondmax 9 serie schijnt wel veel uitval te hebben.
 • [quote:808c307818="gerben"]De diamondmax 9 serie schijnt wel veel uitval te hebben.[/quote:808c307818]Tzijn idd allemaal de DM 9 serie..

  Enja… ik heb het op het moment niet al te breed (net naar Griekenland geweest :wink: ) dus ik kan me even niet veroorloven dat ik een nieuwe schijf moet kopen.. En hij staat in RAID 0 dus dan ben ik wel mooi 100GB aan films e.d. kwijt… De risico's van het vak zullen we maar zegge :P
 • In een paar maanden 2X de servicemonteur (makkelijk, ik had 2 jaar garantie aan huis) langsgehad. 2x een Maxtor 120Gig vervangen.
  Voor mij geen Maxtors meer, maar het kan natuurlijk liggen aan bepaalde modellen en/of partijen.
 • maxtor staat er wel om bekend in ieder geval. ik heb in de afgelopen 3 a 4 jaar ook 2 x 120gb en 1 x 80gb van maxtor kapot zien gaan in me pc.

  ik weet niet of dit van de diamondmax 9 serie was.

  voor alle drie heb ik een nieuwe gekregen vanuit de maxtor fabriek in Ierland. mijn winkelgarantie van een jaar was namelijk al verlopen, maar je krijgt ook 3 jaar fabrieksgarantie van maxtor (je kan hem via hun site aanmelden)

  Laatst wel een keer een nieuwe harde schijf aangeschaft en dat was bewust een western digital
 • [quote:58e87fa088="KeesA"]In een paar maanden 2X de servicemonteur (makkelijk, ik had 2 jaar garantie aan huis) langsgehad. 2x een Maxtor 120Gig vervangen.
  Voor mij geen Maxtors meer, maar het kan natuurlijk liggen aan bepaalde modellen en/of partijen.[/quote:58e87fa088]120GB… dat moet bijna wel DM 9 zijn geweest… Gerben heeft idd gelijk… :-?
 • [quote:b9ccb3c14e="Noctus"]
  voor alle drie heb ik een nieuwe gekregen vanuit de maxtor fabriek in Ierland. mijn winkelgarantie van een jaar was namelijk al verlopen, maar je krijgt ook 3 jaar fabrieksgarantie van maxtor (je kan hem via hun site aanmelden)

  Laatst wel een keer een nieuwe harde schijf aangeschaft en dat was bewust een western digital[/quote:b9ccb3c14e]Bedankt man! :D Dat ga ik ff doen, krijg ik zo 3 schijven terug :D
 • Geen problemen met maxtor er hangt nu al drie jaar een Diamandmax Plus D740X in mijn computer en hij geeft geen krimp, daarvoor ook twee keer een maxtor in mijn computer en ook geen problemen.
 • Ik heb ook al een tijd een maxtor d740x 80gb, geen problemen mee gehad.
 • Ik heb 2 Diamond 9 schijven versleten in 1 jaar tijd. Mijn pc staat wel de hele dag aan en dat weken achter elkaar. Volgens mij komt het daardoor. Ik heb nu een 160gig Samsung schijf, werkt al 4 maanden prima.
 • [quote:cdfccfbd89="Kiyoshi"]Ik heb 2 Diamond 9 schijven versleten in 1 jaar tijd. Mijn pc staat wel de hele dag aan en dat weken achter elkaar. Volgens mij komt het daardoor. Ik heb nu een 160gig Samsung schijf, werkt al 4 maanden prima.[/quote:cdfccfbd89]

  Samsung houd het idd langer vol als Maxtor, echter naar ruim een jaar kapte hij er bij mij wel mee. :(
 • hier twee maxtors 80 GB diamondmax, beide schijven doen het al een jaar echter soms durft een van de schijven wel ernstig trillen ???
 • 1x 120GB Diamondmax Plus 9 Ata133, draait sinds eind 2003 probleemloos
  1x 160GB Diamondmax Plus 9 Ata133, draait sinds juli 2004 probleemloos
  1x 200GB Diamondmax Plus 10 S-ata, draait sinds maart 2005 probleemloos

  Ik heb er dus geen problemen mee gehad, in het verleden een 20Gb maxtor gehad, deed het tot een maat hem in bezit kreeg en gemold heeft :P

  Edit: ff aantal GB aangepast :P
 • [quote:1da1f774d2="NoepZor"]1x 2000GB Diamondmax Plus 10 S-ata, draait sinds maart 2005 probleemloos[/quote:1da1f774d2][flauw] 2000 GB :o wow! [/flauw]

  Ik heb hier 1 defecte maxtor, 10 GB en een aantal kapotte quantum schijven. Quantum is overgenomen door maxtor, dus ook maxtor daar slechter van is geworden…?
 • Ik wacht nog even met het terug sturen van mijn schijf maar die van mijn pa gaat deze wek nog terug :wink:
 • Hier nog een schijfje, Maxtor DM 9 Plus 80 GB ATA (van Jayday). Bad Sectors. De zaak is failliet waar hij die schijf heeft gekocht.. Dus ff op de Maxtor site gekeken > Out of warrenty :-?


  Hij is nog geen 2 jaar oud (Mfg. date: 07 jan 2004) Dus Maxtor een mailtje gestuurd: "Ja, er zit geen garantie meer op".

  Dus nu ff foto's maken (met bon erbij) En nog een mailtje naar Maxtor :wink:

  Marvin
 • heb een S-ATA maxtor 6Y080L0 of 6Y080P0 (weet niet precies), werkt prima (maar heb ik ook pas een halfjaar :lol: )

  is dit een diamondmax 9??

  Vallen er ook zoveel uit bij S-ATA's?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.