Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD loopt op pio mode!

matel
8 antwoorden
  • raar verschijnsel: mijn hd loopt op pio mode terwijl hij normaal gesproken altijd op ultra dma liep.. ewerst gebruikte ik xp; nu win 2000 (btw: wil trouwens niet trug naar xp uit persoonlijke overwgingen)
    HELLLUUP!!
    alvast bedankt
  • Ga naar het configuratiescherm en kies Systeem > Hardware > Apparaatbeheer. Ga naar de eigenschappen van de IDE ATA/ATAPI-controllers > tabblad geavanceerde instellingen. Daar kun je de modus weer op DMA zetten.
  • dat had ik al gedaan! je kan niet seleceteren of pio of dma maaar alleen automatisch.. in ider geval bedankt
  • Zijn er in de bios instellingen voor de HD veranderd?
    Meld daar de HD opnieuw aan .
  • Gebruik je wel 80aderige IDE kabels, en de moederbord drivers wel geinstalleerd?
  • jep gebruik 80 aderige kabel. hdd detecteerd automatisch, dat zou dus geen probleem moeten zijn. De mobo drivers heb ik idd nite geinstalleerd! een goeie opmerking: ga ik proberen! thanx! laat het wel horen.. ga ik vanaf even proberen.
  • EEuuhhmm wat is er erg aan die andere mode? :oops:
  • Dan is de verbinding iets van 11 MB/s.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.