Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nero-brander onbruikbaar sinds crash

hope
4 antwoorden
 • Beste mensen,

  Onlangs had ik een computercrash dankzij de installatie van Windows XP Service Pack 2 (!).

  Onder andere mijn Nero-brander werkt sindsdien niet meer. Ik heb versie 5.5.4.2. Ik kan alleen nog branden in het formaat 'image.nrg'. Als ik bovenin Recorder / Kies recorder open, zie ik alleen een image-recorder staan.

  Een nieuwe installatie heeft niet geholpen. Daarna probeerde ik Extra / Autodetect CD-ROM. Onder Dvd/Cd-rom-stations stond daar 'AOPEN-CD-RW CRW 3248' etc. Type Bus = IDE.
  Dit is het apparaat wat ik ook aantreft bij Apparaatbeheer.

  Voordat mijn computer crashte, werkte Nero perfect. Wat moet ik doen om mijn documenten weer gewoon op een cd te kunnen branden als bestanden?

  Dank voor jullie hulp.

  Groeten,


  Ruud Muschter
 • nero 5.5.4.2 ????.
  we zitten al op 6.6.1.3 .
  oké haal alles van nero ( ahead) van je pc af .
  ook uit het register .
  install het dan opnieuw .
  en nee je kan niet update naar 6.xxxx .
  die moet je namelijk opnieuw kopen
 • er is al menig keer info uitgewisseld op dit forum over verdwenen cd-apparaten na sp2.
  gewoon ff zoeken dus.
 • Beste mensen,

  Had een Nero-vraagstuk maar heb dit zelf kunnen oplossen. Hierbij geef ik dat door, zodat jullie er misschien ook iets aan hebben. In mijn geupdate Nero-5-versie kreeg ik opnieuw de brander niet aan de praat. Als ik Nero startte, moest ik namelijk kiezen tussen een Image recorder en AOPEN CD-RW etc. Als ik dat laatste koos, kreeg ik de foutmelding dat Nero alleen wil werken met de recorder waarmee hij geleverd is. Dat was vreemd, want mijn p.c. deed met gewoon voor de crash, en toen werkte ook de brander. Ik heb nu het volgende gedaan. Ik heb de foutmelding weggeklikt met annuleren, en vervolgens nog een keer op annuleren geklikt. Vervolgens heb ik boven in de statusregel van Nero geklikt op de knop 'Swichtes to Nero express." Ik deed dat puur uit nieuwsgierigheid. Als je doet, en je geeft OK, dan kom je in een gebruiksvriendelijk menu, een soort wizzard terecht. Wie schetst mijn verbazing toen ik langs die weg wél een cd kon branden?

  Zegt dit voort: wie weet hoeveel mensen zich hierover al niet het hoofd hebben gebroken. Wel een buitengewoond bizarre manier om de brander toch aan de praat te krijgen. Het lukt echter wel. Ik heb bij wijze van test de opgeslagen cd-bestanden terug gezet naar de harde schijf (soms zet Nero er ook nog image-bestanden bij: kopieer die niet mee, anders werkt het nóg niet!), en ze zijn vervolgens allemaal goed uitleesbaar met Word etc.

  Veel succes als jullie zelf nog met het fenomeen worstelen.

  vr. gr.,


  Ruud Muschter


  Hij wilde alleen images branden, maar niet branden op cd. Boven in de statusbalk van Nero stond een knop om de weergave van Nero zelf aan e passen. Uit nieuwsgierigheid bediende ik die knop, en vreemd genoeg kun je dan de

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.