Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met driver ForteMedia FM801 geluidskaart

Anoniem
LGoosens
2 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb pas geleden voor het belachelijk lage bedrag van 15 euro een tweedehands Dolby 5.1 surround-systeem op de kop getikt. Dit bevatte 5 boxen en een subwoofer, een geluidskaart, een versterker (bracket voor in 5,25-inch slede) en tweede kaartje om alle boxen op aan te sluiten.

  Ik heb de boel geïnstalleerd, maar de driver die erbij zat was niet geschikt voor Windows XP. Dus ik heb een driver geprobeerd. Maar: de eerste driver zorgde voor irritante tikken bij het afspelen van muziek. De tweede driver, die ik nu heb, heeft het volgende probleem:

  Slechts de helft van het geluid werkt. Bij het ene spel wel, bij het andere niet. De meeste muziek van Media Player en spellen werkt, maar dan werken opeens de geluiden van Windows of de flash player weer niet. Als iemand mij met messenger plus een geluid stuurt, en later nog iemand, hoor ik dat niet. Maar als dan de media player opgestart wordt en begint met spelen, hoor ik opeens keihard al die geluiden tegelijk, alsof ze nog in de een of andere buffer stonden ofzo… :o

  Kan iemand mij aan een correcte driver helpen? Het gaat om de ForteMedia FM801 (AS geloof ik).

  Alvast bedankt,
  Lennart Goosens.
 • http://soundcard.free-driver-download.com/ForteMedia/17940/ForteMedia-FM801-Sound-Card-Driver-Windows-2000-XP.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.