Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Zeer grote schijven defragmenteren(?)

8 antwoorden
  • Het defragmenteren van zeer grote harde schijven duurt wel erg lang. Ik heb het nu over een 250 Gb externe schijf. Heeft het eigenlijk wel zin zo'n schijf te defragmenteren en, zo ja, bestaat er een snellere methode dan de defragmentatie-tool uit de systeemwerkset van Windows XP?
  • http://www.comcol.nl/detail/53969.htm (windows defrag is een uitgeklede versie van diskeeper)
  • O&O defrag staat ook goed bekend. Maar ga je nu echt beweren dat je maar 1 partitie op die 250GB hebt?!
  • [quote:6492d2fea8="gerben"]O&O defrag staat ook goed bekend. Maar ga je nu echt beweren dat je maar 1 partitie op die 250GB hebt?![/quote:6492d2fea8]Tss... Ik zou minstens 3 partities maken.
  • Waarom ??? Alles op 1 schijf is ook wel makkelijk :wink:
  • Makkelijk jah?? En wat als je de HD vol hebt staan met data (films / mp3 ) en je komt erachter dat je je HD moet formatteren? Dan slaap je ook niet lekker.... :-? *edit: volgensmij was het sarcastisch bedoeld hehe... Sorry, ben net wakker van mijn avonddutje voor het uitgaan. 8)
  • Externe schijven zijn vaak voor backup of storage, dus dan kan 1 partitie best. Helaas zijn externe schijven wat trager dan interne, en dus in dit geval ook nog een grote. Defragmenteren is niet verplicht of noodzakelijk, maar kan soms wel iets snelheidswinst geven. Ligt er ook helemaal aan of de bestanden wel gefragmenteerd zijn.
  • [quote:6ba6534867="Big Boss(ink)"]Makkelijk jah?? En wat als je de HD vol hebt staan met data (films / mp3 ) en je komt erachter dat je je HD moet formatteren? Dan slaap je ook niet lekker.... :-? *edit: volgensmij was het sarcastisch bedoeld hehe... Sorry, ben net wakker van mijn avonddutje voor het uitgaan. 8)[/quote:6ba6534867] Ik heb wel een aparte windows partitie hoor ;) (gewoon een schijfje van 120 GB) Dus formatteren is geen probleem [size=9:6ba6534867]uitgaan.. waar ? ik was in New york hengelo :wink: [/size:6ba6534867]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.