Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

fout bij lezen van vaste schijf

HardwareSchorum
16 antwoorden
 • Ik heb hier een Quantum 4.2 gig harde schijf waar ik windows wou op installeren (98 SE). Ik kreeg de foutmelding 'fout bij lezen van vaste schijf'.

  In dos geraakt en daar 'fdisk' geprobeerd maar zelfde foutmelding…
 • De schijf al (opnieuw) geformatteerd ?
  Andere optie is gebruik maken van een tool van de fabrikant om de integriteit van de schijf te controleren.
 • [quote:9c70c22fc7="Peter Vooges"]De schijf al (opnieuw) geformatteerd ?
  Andere optie is gebruik maken van een tool van de fabrikant om de integriteit van de schijf te controleren.[/quote:9c70c22fc7]

  probleem met die Quantum is dat er niet op staat wat de slave en de master is. Hij staat nu op master (de pc start toch een eind op). Ik weet niet wat de slave is dus kan hem niet achter een hd prikken…
 • Je bedoelt dat je niet weet waar je de bridge moet zetten om de schijf op master of slave moet zetten, of heb je aan dezelfde kabel nog een drive hangen ?
 • [quote:7a43b4670d="Peter Vooges"]Je bedoelt dat je niet weet waar je de bridge moet zetten om de schijf op master of slave moet zetten, of heb je aan dezelfde kabel nog een drive hangen ?[/quote:7a43b4670d]

  Ik kan inderdaad niet terugvinden waar ik de jumper moet zetten zodat deze op slave staat (er van uit gaande dat ik hem dus als slave op een andere pc hang).

  Dit was mijn tweede oplossing om te formatteren…
 • Als je er niks op zet, werkt hij dan niet automatisch in de goede stand ?
 • [quote:29baa4ae82="Peter Vooges"]Als je er niks op zet, werkt hij dan niet automatisch in de goede stand ?[/quote:29baa4ae82]

  Ok, secondje zal ik even proberen
 • Geef ook eens de gegevens van die schijf.
 • De hd is nogmaals geformatteerd nu (veel dank voor uw goeie tip al :) ).

  Ze wordt herkend, kan erin gaan enzo. Echter, op de bovenkant (die ik ff niet kan zien, specs volgen dadelijk) staat dat de HD 4 gig en nog wat groot is, maar in de pc nu staat dat ze 1,79 gig groot is… Bizar…

  Ga nu zo proberen windows erop te zetten…

  Bedankt al!
 • Dat je een foute melding over het formaat van je schijf krijgt zal wel te maken hebben met je OS.
  Volgens mij moet je bij Win98 ofwel eerst partities maken, ofwel een tool van de fabrikant gebruiken om de volledige schijf te kunnen benutten.
 • Die Quantum wordt nog steeds maar als +-2 gig herkent. Hoe kan ik dit oplossen? Een driver ofzo zoeken, of iets aanpassen in de bios?
 • Ik denk dat je hem met FAT16 geformatteerd hebt? Dan moet je een nieuwe partitie maken en die FAT32 formatteren.
 • [quote:bdc33b51bc="Comp-Freak"]Ik denk dat je hem met FAT16 geformatteerd hebt? Dan moet je een nieuwe partitie maken en die FAT32 formatteren.[/quote:bdc33b51bc]

  nee hij staat in Fat32, had daar ook al aan gedacht :wink:
 • Jumpersettings kan je opzoeken op de site van Maxtor, die hebben quantum overgenomen.
 • Staat er geen hidden partitie op die hdd, unallocated space, die wordt n.l. niet gezien bij format en install, mogelijkheid is ook nog dat er een NTFS partitie opstaat, wordt ook niet gezien in FAT32.

  Hier staat een plaatje van de jumpersettings en de link van een Quantum Fireball of dat voor jouw hdd opgaat weet ik niet. Ik ken alleen de Fireball 15 en 20.

  Succes iig.
 • [quote:c1b59b8718="HardwareSchorum"]Ik heb hier een Quantum 4.2 gig harde schijf waar ik windows wou op installeren (98 SE). [/quote:c1b59b8718]Wat is het exacte model/type? Veel informatie staat gewoon op internet of is bij de (nieuwe) fabrikant te vinden. Quantum heeft ondermeer bigfoots and fireballs uitgebracht in allerlei variaties. Iets meer detail is dus wenselijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.